Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
ja jem cały czas - chleb, bułki, drożdżówkip.s. do mam karmiących-jecie chleb?
Tomek twierdzi że jest jeszcze za mała żeby ją wpuścić między taką ilość ludzi a ja nie mam siły ani ochoty się o to z nim kłócić, Mała podrośnie a sklepów nie zamkną - co się odwlecze to nie ucieczeMadzioolka a czemu nie zabieracie małej do sklepu?
Madziolka naprawdę nie widzę problemu karmienia dziecka w miejscu publicznym,może to kwestia psychiki .Przecież nie ma nic piękniejszego niż karmienie.A cyc wywalony ,jak to określaszCzy nie obrzydza Cie widok obrzyganego pijaka na ławce w parku?????
Nie obraź się,bo być może nie o to Ci chodzi,ale takie podejście to trochę dyskryminacja naszych maleństw.Bo niby czemu my możemy jeść w miejscu publicznym,restauracja,bar czy piknik w parku a naszym maleństwom tego nie wolno,albo to wywołuje u niektórych nie smak.
Może się źle wyraziłam - publiczne karmienie piersią mnie nie obrzydza, nic z tych rzeczy, broń boże nie potępiam - po prostu dla mnie jest to bardzo intymna chwila, moment wyciszenia dla mnie i dla mojego dziecka i mój cyc zarezerwowany jest tylko dla Niej.Madzioolka odnośnie karmienia w miejscu publicznym to dla mnie nigdy nie był problem. Fakt nie robię tego w jakiś ostentacyjny sposób, ale też nie uciekam gdzieś po kątach. Traktuję w tym czasie swoje piersi jak butelkę z mlekiem, a jeśli ktoś widzi w tym coś zdrożnego, niemoralnego czy związanego z ekshibicjonizmem to niech się leczy. Takie moje zdanie.
Może mam dziwne podejście ale dla mnie karmienie jest elementem tworzącym niepowtarzalną więź między matką a dzieckiem i nie sprowadzam tego tylko do funkcji bufetu dla dziecka. Ale tak jak Ironia mówi - każdy ma swoje zdanie na ten temat
No u nas jest właśnie ten problem że Majka nie umie obsłużyć smoczka i nie toleruje w buzi nic innego poza cycemMadzioolka...my też regularnie z Małą chodzimy na zakupy :-). Mała normalnie jeździ w wózku w gondoli jak jesteśmy w marketach. Na zakupach karmię ją butelką, bo też jakoś nich chcę cyca wyciągać.
A tak poza tym to witajcie wieczorową porą
My właśnie po kąpieli i się cycuchamy
Ostatnia edycja: