reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witam się i zaraz zmykam, bo czekam tylko az Tomaszek sie obudzi, dajemy pocyckac i lecimy na pierwszą wizytę do pediatry. Mam nadzieję, że wszystko ok.

A my kąpiemy też koło 19-20...chyba, że bąbel np. zaśnie o 18 i obudzi się koło 22 to robimy dzień dziecka i wycieramy całego tylko chusteczkami :-) już dwa razy mieliśmy takie "święto" ;-) Jak mawia, niezbyt elegancko moja babcia: od brudy i smrodu jeszcze nikt nie umarł :-D

Larvunia szefowa, a my nasz wątek mamuś czerwcowych gdzies przenosimy, bo nie chciałabym stracić z Wami kontaktu, a przecież my już wszystkie obecne mamy,a nie przyszłe :)

reklama
Dzień dobry, ja już po kawusi :)
U nas nocka spoko jak zwykle ale widzę już że chyba kolejny dzień będzie pod znakiem cycka i marudzenia...

Napiszcie mi o której kąpiecie dzieciaczki?
19-21, w zależności od tego jak Mała wstanie.
Tomek kilka razy chciał zrobić jej "dzień dziecka" ale nie pozwoliłam, po kąpieli Majka zasypia od razu i się uspokaja więc nie chciałam ani jej ani sobie tego odbierać :)

Dziewczyny bierzecie jakieś witaminy typu PRENATAL?
Ja biorę Femibion, tak jak w ciąży, do tego żelazo jeszcze na anemię poporodową.
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi, ciekawa jestem jak moja hemoglobina, mam nadzieję że już w normie, po porodzie byłam blada jak trup a teraz wydaje mi się że kolorek mi wrócił :)

Widzę że pogoda w polsce się poprawia, może i do mnie dojdzie słoneczko bo póki co wieje, niebo siwe i co raz pada...

Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
dzieńdoberek
ja dziś w jeszcze lepszym humorze niż wczoraj ;) mój kurczaczek znowu ładnie przespał noc i jestem z siebie dumna że wytrwałam choć wysłałam przedwczoraj już mojego po mleko modyfikowane na szczęście jeszcze go nie otworzyliśmy :D
zaraz przyjdzie do mnie położna środowiskowa i mam ściągane szwy (czego się troche boję) no i jestem ciekawa jak tam mój maluszek a zwłaszcza jego pępek, dam znać jak będę po wszystkim

Evka - no dokładnie to kwestia czasu mam nadzieję że już teraz będzie tylko lepiej, mój Tymcio też lubi smoczki aventu 0+ najbardziej mu pasują a to dobrze bo mam aż 3 takie (2 innych firm poszły w odstawkę)

Dubeltówka - gratulację Kochana, cieszę się że już jesteście w domku ;)

Madziolka - dziękuję za miłe słowa i vice versa :*

dziękuję Wam laseczki za wsparcie i podniesienie na duchu bo inaczej chyba nie dała bym rady z tym karmieniem i poddała się sztucznemu mleku a tak Was posłuchałam i jestem taka szczęśliwa, jeszcze raz Wam dziękuję :D

Larvunia szefowa, a my nasz wątek mamuś czerwcowych gdzies przenosimy, bo nie chciałabym stracić z Wami kontaktu, a przecież my już wszystkie obecne mamy,a nie przyszłe :)
juz chyba justynka o to pytala... Adminka przeniesie nasz watek spokojnie, jak bedzie miala czas.
Zaraz sie spytam czy ja mam to zrobic bo w sumie nie wiem...

Hej Mamusie!
Muszę się troszkę pochwalić swoją córcią.... Jest spokojna i jeszcze "porządnie" nigdy nie płakała odkąd się urodziła. Owszem marudzi czasmi, w nocy czasami tak mocno śpi że też ją budzę na jedzonko. Smoczka jeszcze nie dawałam, bo nie ma takiej potrzeby. I jedziemy cały czas na cycku, zero butelki, chociaż mam kupione na czarną godzinę.

Ivona! Ja kąpie Madzię ok 20-21 potem tylko cyc i po 21 już śpi. Wolę wykąpać troszkę później to wtedy też później wstaję do karmienia. A po kąpieli o wiele lepiej śpi.

AgatkaT mi jeszcze zostaływitaminki FEMIBION. Ale na najbliższej wizycie u lekarza spytam o inny tańszy zamiennik. Femibion ponad 50zł kosztuje....

Dziewczyny mam spory psychiczny dylemat. Trochę nawet wstydzę się mówić o swoich potrzebach przed rodzicami, bo teraz "jestem Matką i dziecko ma siedzieć w domu przy cycku" ale posypały nam się zaproszenia na śluby i wesela a ja strasznie chciałabym pójść. Tylko jak to powiedzieć i zorganizować? Ja sama dręcze się myślą że będę musiała zostawić na kilka godzin maluszka a z drugiej strony w te wakacje i tak nie ruszymy się z domu i przyda mi się jakakolwiek rozrywka. Co robić?

Baśka1 w ogóle nie miej żadnych skrupułów i śmigaj na weseliska. Kto u licha powiedział że świeżo upieczona mama ma siedzieć w domu z cyckami na wierzchu i czekać grzecznie na zawołanie dzieciątka że chce jeść? Myślę że przez cały czas ciąży wiele z nas dostatecznie już było "odseparowanych" od życia towarzyskiego. A jeśli chodzi o dzieciątko to wierz mi że nie zauważy jeśli znikniesz na kilka godzin. Natomiast jeśli rodzice (dziadkowie) uważają że powinnaś teraz siedzieć w domu to może powiedz że masz mało wyrozumiałych znajomych, którzy pogniewają się jeśli nie będziesz z nimi w tym ważnym dla nich dniu.

ja bym wzieła ze sobą bąbla na wesele... w tym tygodniu mamy jedno ale na szczescie wymixowalam sie jeszcze w ciązy bo i tak dosc wydatków teraz mamy... ale troszke żaluje potańcowałabym troszke :)

młody dzis cos w dupe daje... o 7 wstalismy i zasnał dopiero po 13 o_O i baw tu sie od rana śpiewaj przewijaj na każde stęknięcie herbatki co chwila mlecio i tak w kółko a spać nie ma komu...a ja pranie robie od 8 do 12 w ratach, tak samo wieszanie.... o myciu naczyn nie mówie... dzisaj mąz bedzie mył bo sie po prostu nie da :-)

mała choleryna...:cool2:

reklama
Baśka popieram dziewczyny, jak masz ochotę iść na wesele to idź i nie patrz na to co sobie pomyślą inni - to że zostałyśmy mamami nie oznacza że przestałyśmy być po prostu ludźmi z normalnymi ludzkimi potrzebami, jeśli ktoś tego nie rozumie to trudno...
No bynajmniej ja nie mam klapek na oczach, że tylko dziecko pieluchy i nic więcej, poszłabym do kina czy do knajpki ze znajomymi i przyjdzie na to czas :) jak Majka zaczai o co chodzi z butelką to będzie ją można podrzucić do mojej mamy ale póki cyc jest jedynym jadłopodawcą to nie ma jak...

Dotarło do mnie Wasze słoneczko :):):) co prawda wygląda zza chmurek jeszcze bardzo nieśmiało ale udało mi się zaliczyć 2-godzinny spacerek i Majka cały czas słodko spała:) jestem przeszczęśliwa choć nogi wchodzą mi w cztery litery bo ja to do tych mniej aktywnych fizycznie należę - czytaj - wożę dupę samochodem gdzie się da :):):)

Do góry