reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

hej dziewczyny
witam się z Wami przeszczęśliwa ta nocka była przelomowa nocka jadl ladnie cycka i spal jak aniolek jedyny sposob na niego bylo polozenie go do lozka z nami az przysnie troszke i siup do lozeczka nie musialam juz z nim chodzic lulac i cycolic na siedzaco pospał sobie tak dlugo ze szok i ja sie czuje lepiej az nie moge uwierzyc :D moj M to az zaczyna sie martwic czy czasem nic mu nie jest bo w porównaniu z poprzednimi nockami to niebo i ziemia, az sie smilismy ze ktos podmienil nam dziecko :) wczesniej chyba moj cyc byl tez uspokajaczem a ja myslalam ze niedojada uuuuuuuf ale ulga mam nadzieje ze teraz tylko tak bedzie

reklama
Mamusia - cieszę się Twoim szczęściem i trzymam kciuki żeby to był przełom właśnie:)

Ivonka - ja czytałam ostatnio o tym, że takie objawy są przy alergii i że warto poćwiczyć odstawienie nabiału i mam taki zamiar, ale chcę poczekać ten tydzień i poobserwować czy ten enzym na trawienie laktozy pomoże, a jak nie to będę działać:)

Misia nie pamiętam dokładnie ile, gdzieś mi tą kartkę z notatkami wcięło. Łącznie przez rok wszystkie szczepienia to koszt ok 2tys, tyle zapamiętałam
Kati udanej zabawy życzę:tak:
mamusia wszystko się unormuje:tak:

Nocki nie zaliczam do udanych, mała obudziła się o 1 i nie spała ponad godzinę, później o 4 to samo i o 7 już na dobre się obudziła. Poza tym kot zwariował i napierdzielał pazurami od 4 w drzwi sypialni. Co go pogoniłam, to znowu przychodził, nie wiem co mu odwaliło, do tej pory tak nie miał. Może dlatego, że teściowa u nas jest i próbuje go dorwać a on uparcie ucieka. Może zestresowany biedak...

hejo, hejo...

Ja coraz mniej czasu mam...normalnie małą na cycku wisi już z malutkim przerwami po 2godziny, mymla go i tyle...a smoczki nadal bee...nawet te nowe co kupiłam, nic nie daje rady, może jeszcze MAM kupie...mam dość...moj upór narazie nic nie daje...

wczoraj mieliśmy znajomych na kawce i grilu domowym...posiedzieli do 22:30 i super było się do kogoś odezwać a nie tylko do dzieci...
mała prawie się obudziła na jedzonko i myślałam, że fajnie, a tu lipa, nie spałą do 2, a później obudziła sie już o 5, poł godziny karmienia i tylko modliłam się karmiąc ja zeby po jedzeniu zasnęła....i modły zostałem wysłuchane...ufff...ale już o 7 wstała...narazie to najgorsza noc jak do tej pory, ja padam na twarz, a tu tyle obowiązków...

Po południu miałam jechać z mężem i Filipem i siostrą na zakupy i do kina, ale chyba nie dam rady.... tyle, ze później mojej siostry nie bezie 2 tygodnie a chciałam, żeby mi doradziła trochę...masakra....

larvunia ja mam ten tommee tippee i jego najmniej małą chce, najlepiej sprawdza sie poi co (w sensie najdłuzej pozostaje w buzi) smoczek NUK, taki NUK BABY ROSE smoczek silikonowy 0-6 BEZ UCHWYTU (1678391131) - Aukcje internetowe Allegro

AGATA R jak ciebie czytam to odrazu mi lepiej, taki masz dar pocieszania i wsparcia...dzieki wielkie!!!!

mamusia czerwcowa fajnie, że u Was się poprawiło...super..

gratulacje dla KUMY I DUBELTÓWKI..no to chyba wszystkie czerwcóweczki się już rozpakowały...extra

silva ja nie wiem czy ci lekarze to tak wszystkim sie słabo przejmują...ja jak mówiłam, ze mała się krztusi i ulewa to babka - to normalne u takich małych dzieci, a ze gra i furczy jej w nosie albo gardle to powiedziała - że to pewnie obrzęknięta śluzówka i to z czasem minie...kurcze, a jak by się okazało,że to coś poważnego, albo coś by sie stało to winnego nie ma...tak jak twoja pni doktor rzuciła tekst o tym przełyku...dla mnei to takie bagatelizowanie

też tak sie ostatnio zastanawiam co u Zebrry, zolzy, madzioolka mało coś pisze...no ale to takie początki są, przyjdzie zima i znowu nas więcej będzie...

zmykam z dzieciakami na spacer...

Ja się muszę pochwalić (odpukać, żeby nie przechwalić) ale mój Antoś przesypia całe nocki. Jak idzie spać ok 23- 24 to śpi do 6-7. W dzień też jest ok. Zaczęłam mu dawać herbatkę z koprem włoskim i mam wrażenie że mniej się Chłopak męczy w czasie robienia kupki, ale jakie miny wtedy robi- szok! :-)

Czytam o Waszych problemach, to wszystkie mamy takie same- cierpliwości kobietki!
Damy radę :tak:

Musimy się "nauczyć" Naszych Dzieci, a One muszą się nauczyć Nas...

mysiu - 3mam kciuki zeby dzieciątko przyswoiło smoka :-) swoja drogą co to za moda na smoczki bez uchwytów? heh dziwne jakieś.. fakt mój sobie wyciaga czasami sam smoka, ale tez jak mu wsadze i łapke wsadze do uchwytu to sam sobie przytrzymuje :-)

młody obudzony, czas sprawdzic czy zgotował makaron (znaczy siku, jakos tak śmierdzi jak gotowany makaron hehe) i czas zrobic mlecio na szybko bo za 30 minut chirurdzy na foxlife :-) i do tej pory powinnien byc już cichutko i nie przeszkadzac mamusi hihi :-)

o fuuuu..wlaśnie sie sztachnełam a feee chyba cały gar makaronu na mnie czeka hihi :) no i młody wyrósł juz ze swoich pierwszych śpiochów :-) chcemy pozbierac troszke ciuszków i zawieżć do szpitala na intensywną terapie :)

Nasza Oliwka też całkiem nieźle śpi praktycznie wstaję do niej między 2 a 3 w nocy i o 5 lub 6 nad ranem :)
Takie pytanko mam czy z tymi waszymi małymi pociechami wybieracie się na urlop jeszcze tego lata? Bo nie wiem czy wyjazd nad morze jest dobrym pomysłem dla takiego maluszka.

P.s. smoczka za cholerę nie chce wziąć do buzi za to cyc jest lekarstwem na wszystko :p

Nasza Oliwka też całkiem nieźle śpi praktycznie wstaję do niej między 2 a 3 w nocy i o 5 lub 6 nad ranem :)
Takie pytanko mam czy z tymi waszymi małymi pociechami wybieracie się na urlop jeszcze tego lata? Bo nie wiem czy wyjazd nad morze jest dobrym pomysłem dla takiego maluszka.

P.s. smoczka za cholerę nie chce wziąć do buzi za to cyc jest lekarstwem na wszystko :p
jechac :tak:;-)
u nas z cycem to samo.... smoczek beee ;-)

Witamy się po drugiej stronie brzuszka:-) My już w domku, mała jest świetna łoi z cyca aż miło, Emilka trochę zazdrosna ale jakoś sobie poradzimy. Z dumą zamknęłam nasza kwietniowo- majowo-czerwcowo-lipcową porodówkę i dostałam za to najpiękniejszy prezent. Postaram się być w miarę na bieżąco, buziaki:*:*:*

reklama
dubeltówka - super ze juz jestes !! :D i super że Joasia wreszcie wyszła :-)

no (odpukać) młody po 1,5 godziny harców zasnął :) a to siku, a to jeść, potem herbatka, potem mega kupka, potem smoczek nie ten, potem wypada ahhh.... potem zasypiał i reką przyłożył sobie w oko i już smutna mina i sie rozbudził, potem mnie przywalił hehe... dom wariatów normalnie :) :-D

Do góry