reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

HEjo to ja jeszcze w dwupaku:-) ale dziś miałam wizyte i mam 3 cm rozwarcia..... wymasowali mnie, chwilę później odszedł czop i od tego czasu mam skurcze co 10 min, ale znośne choć nie potrafię ich zignorować. Jeżeli okaże się, że to fałszywy alarm to w piątek ostatnie KTG i w poniedziałek wywołanie, obym nie doczekała. Teraz idę zjeść obiadek i wskakuje do wanny, może się rozkręci:-D

reklama
tusen -- z tym makiem to niezły pomysł hihih :)

chyba wszystkie dzieci jakies takie byle jakie dzisiaj od tej pogody :-) mały tez zamiast spac po karmieniu to bawic sie chce, potem zmeczony ale smoka nie chce, herbatki tez nie spąc nie... dałam 50 ml mleczka i do gondolki...cos tam fuczy wiec pewnie zasypia :-) uff a matka tez głupia jak po karmieniu o0 14 zasypial to ja go zaczelam przebierac bo mysalam ze kupe zrobil i sie rozbudził eh... nigdy wiecej :)

tusen moja Marysia też długo usypia. Zaśnięcie przy cycu w zasadzie się jej nie zdarza, z reguły to ok 1,5h noszenia, bujania. Ale jak ma lepszy humor to po prostu sobie leży w łóżeczku i usypia sama (też tak długo) tylko trzeba przy niej siedzieć i wkłądać smoczek do buzi jak wypadnie, bo inaczej jest ryk. Ma też dni kiedy w ogóle nie śpi, niby przysypia na 5, 10 minut ale porządnej drzemki nie ma. Tyle, że ona jest bardzo grzeczna i nawet jak nie zmruży oka między trzema karmieniami pod rząd to nie płacze tylko coś sobie gada, rozgląda się itp. I o jedzenie też się nie dopomina specjalnie. Jak widzę, że zaczyna coraz brutalniej tarmosić smoka to daję jej cyca:)
A ja od września do pracy bo ja nie mam macierzyńskiego. Nie jestem zatrudniona na stałe, mam tylko umowy o dzieło albo zlecenie. Jeśli nie wrócę we wrześniu do pracy to grozi nam śmierć głodowa, bo póki co ida nasze oszczędności. M.in. dlatego jestem tak nastawiona na karmienie piersią, bo jakbym miała kupować małej mleko to mi na obiad już nie wystarczy. Taki mamy miły kraj...

dubeltówka to trzymam mocno kciukasy na rozkręcenie&&&&&&&&&&&&& (takie różowe coby joaśka szybciej wyszła)
trasia no teraz rozumiem,ale trzymam &&&&&&& za stałą umowę tak na przyszłośc

Ja dziś mam jakiegoś lenia ,nie wyszłam z młodym na spacer buuuu,ale wystawiłam go na tares jak to Misialina robi i widać też mu dobrze.

Dubeltówka, kciukasy zaciśnięte :)

Ehh, moja też nie chce smoka, kupiliśmy 3 i żaden nie pasuje :( A ona ciągle przy cycku. Dzisiaj miała jedną drzemkę 2 godzinną i na tym koniec. Ciągle szuka cycka, zasypia przy nim, a odłożona do łóżeczka po chwili zaczyna ryczeć. Więc albo cycek, albo w pozycji na żabkę na piersi. Tak czy inaczej jestem uziemiona. I o ile w drugim przypadku D. pomaga to nie wiem jak dam radę jak wróci do pracy. A tu jeszcze Jasio ma wakacje, bo przez lipiec żłobek zamknięty. Ehhh.

Mamusiu, dzielna jesteś. Cieszę się, że już jesteście w domku i możecie cieszyć się Tymusiem :)

ufff, młoda zasnęła, ciekawe na jak długo, bo od 11 miała ze 3 10-minutowe drzemki i na tym się kończyło. Marudna dziś jest...jejku, miałam dziś ogarnąć w domu, bo teściowa przyjeżdża na 2 dni, a siły nie mam, tak mnie dziecko wymęczyło...może chociaż poprasuję

dubeltówka kciukasy zaciskam!!!:tak:

a ja jestem na etapie szukania niani dla Niny; jest problem, bo potrzebuję kogoś powiedzmy ze 2 razy w ty. na 2 godz., żeby z nią na spacer poszła, oraz doraźnie jak nam wypadają wizyty lek. z Adkiem w Wawie, bo czasem z 5 godz. albo więcej schodzi i ona sie z nami buja po mieście wtedy niepotrzebnie, bidulka; no a ludzie szukają raczej czegoś choć na pół etatu; ech...

reklama
hejka,moja śpi już po kąpieli
co do smoczka to ja podsunęłam jej go, po tym jak zasnęła przy jedzeniu i odłożyłam ją do łóżeczka,a ta nie chciała tamspać,ale miała oczy zamknięte i wtedy jej go dałam,wypluwałą,ale przytrzymałam i w końcu zassała i cały czas teraz tak robię,po prostu na śpiocha,inaczej miałabym jak wy teraz ,a jak z Antim było,a tego nie chcę.
dubeltówka &&&&&&&&&

:tak:

Do góry