reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dziś chyba nic z tego, skurcze są, ale nieregularne co 7-5-10-6-8min i tak w kółko i tylko 40 sec trwają więc to chyba nie to mimo, że są mocne:-(kurcze a już miałam nadzieję

reklama
Dubeltówka, to może weź jeszcze męża w obroty i zrób masaż sutków, może wtedy się skurcze rozhulają :) Trzymam kciuki :)

Justynka, a jak obojczyk Kalinki?
Eh, no ja w dalszym ciągu mam nadzieję, że ta moja przylepa polubi smoka. D. dziś pytał o to kiedy Jasiek polubił. I zrobił wielkie oczy jak powiedziałam, że dopiero jak miał 3 miesiące ;) Oby mała zakumała szybciej.

Jestem, jeszcze zipie, troszku posprzątałam, pobawiłam się z Franiem, upiekłam ciasto; teraz dzieci wykąpane i obydwaj śpią na moim łóżku i oby do rana.:tak::tak:

MRSMOON w tej całej żółtaczce chodzi o to żeby poziom bilirubiny obniżał sie; mieszanka ma udowodnić że na niej szybciej dochodzi do spadku niż na mleku matki; ale to nie jest tak do końca bo pediatrzy troszkę to wyolbrzymiają; najważniejsze jest to żeby poziom bilirubiny obniżał się, jeśli tak jest to znaczy że wszystko jest OK; warto jest zrobić przy okazji pobrania krwi następujące badania: ASPAT, ALAT I STĘŻNIE BILIRUBINY całkowitej, bo w standardzie robią tylko bilirubine bezpośrednią. Dodatkowe badania pozwolą na 100% wykluczyć żóltaczke; poziom bilirubiny u naszych dzieci może być skaczący bo jeśli karmimy piersią to wystarczy że zjemy coś co nasz bobas będzie dłużej trawił, to obciązy jego jescze malutką i leniwą wątrobe i podwyższony poziom gotowy. Stara szkoła mówi że poziomem do 20% nie należy się przejmować; jeśli dziecko przybiera na wadze, robi żólta kupki, to znaczy że wszystko jest OK. Jeśli jutro zrobisz badania i poziom będzie w takich granicach jak do tej pory to myśle że nie musisz się martwić; czasem są dzieci które po przekarmieniu mieszanką rzeczywiście mają spadki bilirubiny do 5% ale to zdarza się sporadycznie; grunt żeby nagle nie było wzrostu do np.30%.

Ja sobie darowałam kontrolowanie bilirubiny co drugi dzień bo szkoda mi dziecka, bo doprowadzi mnie to do obłędu a moje dzieci potrzebują w miare normalnej matki. Tak, że trzeba w tym wszystkim zachować zdrowy rozsądek.

MISIALINA ja jestem na paskudnej diecie ale grunt że pomaga; dwudniowe bulki smaruje oliwą z oliwek zamiast masła;gotowana albo pieczona w foli aluminiowej pierś z indyka to teraz moja wędlina i dodatek do ryżu albo kaszy jaglanej; gotowana marchewka z ogródka, słabiutka herbata zielona i 3 litry wody; jak długo na tym pociągne??? zobaczymy.

TUSEN ty się kurcze śmiej:tak::tak::tak:; ja mam poważne wątpliwości co do mojej wiedzy, dochodzę do wniosku że ta wiedza to mi tylko życie gmatwa: bo lepiej się wychodzi w życiu jak człowiek kieruje sie rozumem;-);-), a u mnie zaczyna go brakować; dzisiaj myłam Franusiowi zęby Alantanem w kremie i zastanawiałam sie dlaczego ta pasta tak się łatwo wyciska i że ma teraz inne opakowanie.... oczywiście Franio krzyczał ze to wstrętna pasta ale ja na to nic, dalej szoruje. Dopiero jak zmieniałam Antkowi pieluche i zaczęłam szukać Alantanu to coś mi się zaczęło kojarzyć że w łazience widziałam taką tubke i co dopiero mnie olśniło jak poszłam do łazienki zobaczyłam gdzie leży ten alantan to zaczęło świtac w pustej głowie.....

MYSIA skoro jest tak jak opisujesz to może córcia jest taka marudna bo podczas karmienia wyczuwa twoje emocje; podobno dzieci wyczuwają nasz odczucia; były kiedyś prowadzone badania na takich maluchach i matkach karmiących piersią; matki miały w ciągu 20 minut nakarmić piersią dziecko i je uśpić i wyjśc z pokoju; okazało się że zasnęly tylko te dzieci których matki nie myślały o tym że muszą zrobić to szybko. Tak więc coś w tej psychice naszej jest adziecko to wyczuwa.
Mysia wiem że to co teraz napisze może wywołac mieszane uczucia, ale powiem ci jak stara matka młdej matce: jeśli żle się czujesz z tym karmieniem to daj sobie spokój; kup mieszanke zacznij karmić butlą i bądź szczęśliwa i zacznij cieszyć się karmieniem; dzieci wychowane na mieszance niczym nie różnią się od tych cyckowych; kto powiedział że każda z nas jest stworzona do karmienia???? Ty masz być szczęśliwa, masz dzieci i pełne ręce roboty więc nie masz czasu na nerwy i targanie się z uczuciami, bo za chwile dojdą wyrzuty sumienia i zacznie się bajka. To ja stara matka tak ci radze, a jak ktoś coś bedzie do ciebie mówił to odeślij go do mnie.:no:

Pisałam do KUMY ale nic, cisza może rodzi i nie ma czasu......

o to tyle chciałam napisać, a teraz idę szybko zjeść moją pyszną kolacje

DUBELTÓWKA trzymam mocno kciuki niech się rozkręca , obyś do rana urodziła&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dubeltówka &&&&&&&&&&& za rozkręcenie :-)

Misia dzięki zakupie i zastosuje :-) moze nam też pomoze

Dziewczyny mój Matti to straszny cycor i mieliśmy problem bo nie chciał zadnego smoka, ale mój M sie dowiedział o takim z firmy Nuby
o taki:
Nuby - Smoczek do uspokajania silikonowy - "wisienka" +6m | Pielęgnacja i zdrowie | Smoczki uspokajające | 6-18 miesięcy | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Recaro, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla noworodka

i rewelacja jest teraz. Na początku oczywiscie wypluwanie ale Marcin siedział z nim i jak płakał to wkładał on wypluwał, to M. poczekał chwile płacz i znów próba i tak do skutku. Podziałało i teraz smoczkuje jak ta lala :-)
Spróbujcie moze u was bedzie ok

Kati, kurcze mi trochę szkoda kasę wydawać na kolejne smoczki. Już 3 nie podeszły. I tak się zastanawiam czy próbować naprzemiennie podawać w nadziei, że któryś polubi, czy lepiej jeden konkretny?
A z butelki pić pije, zawsze na spacer odciągnięte biorę, co by cyca na wierzch nie wywalać ;) Ale taką flaszkę 150 ml, to ona potrafi pić na raty przez kilka godzin :( A w międzyczasie i tak szuka cyca.

reklama
cześć dziewczyny
strasznie dziś zalatana jestem i nie miałam czasu na forum :-(.
Kuma...gratulacje!!!!!
AgatkoR...Twoja wiedza jest nieoceniona!!! dziękuję za smska i przeczytałam też Twojego wieczornego posta.
Ja również jutro idę na badania z Julinką. Mam sprawdzić tradycyjnie poziom bilirubiny, aspat, alat no i jeszcze dodatkowo tą bilirubine sprzężoną o której Ci pisałam. Mam nadzieję, że wszystko spada, bo tak mi żal Malutkiej jak kolejny raz będą ją kłuć w tą małą pietkę :-(. Ona tak strasznie płacze wtedy a ja razem z nią :-(
Dubeltówka...kciuki muszkieterko!!!!

Widze, że piszecie o smoczkach, ja kupiłam dawno temu w ciąży jeszcze smmoczki aventa...nie chciałam dawać wcale ale Julia taka ma potrzebę ssania, że niestety...ssie tego smoka :-(. Podaję jej rzadko i w sytuacjach kryzysowych tylko ale jednak

przepraszam, że nie odpisuję wszystkim ale nie doczytałam jeszcze wszystkich postów.
Buziaki dla Was!!!

Do góry