reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

A ja chciałam się z Wami przywitać i Mała się rozbudziła... Mam nadzieję, że teraz zaśnie na dłużej niż 1,5-2 godzinki... Coś jej się za bardzo ulewa, ale nie wiem co zrobić, żeby po każdym karmieniu jej się odbiło - czasami się odbije a czasami nie :-( O, i już płacze...

reklama
Witamy się porannie, szaro, buro i ponuro :/ Liczyłam, że jutro uda nam się zaliczyć pierwszy spacer, ale marne szanse... zimno...brrrr trzeba czekać do niedzieli.
Kati....a może skusisz się na chustę...ja cały czas patrzę na allegro i poluję... fajna rzecz...daj się przekonać. Maluch byłby zadowolony bo miałby, co chce, a Ty wolne rączki i obiad :) Myślę, że warto chociaż spróbować. Leżaczek to nie to samo...nie bije w nim mamine serducho
Doggi, Tusen ma rację...dzieciaczki raczej śpią w samochodzie...bardzo rzadko marudzą. A nie masz opcji wyłączenia poduszki powietrznej z przodu?

Izabelka ja trzymałam mojego Malucha "przerzuconego" przez ramięz rączkami na moich plecach...ale to na niego nie działało, za to super mu się odbija jak trzymam go ala jakby siedział...całe ciałko w kształt litery C... wtedy mamy beknięcie jak u chłopa po piwie ;)

matko cinamon ja nawet nie widze tego ciemiączka, mówie ci widze jakies lączenie czaszki ale pojecia nie mam kiedy jest zapadnięte a kiedy nie..
Skoro nie widzisz ciemiączka, tzn że nie jest zapadnięte ;-)

Kati - ode mnie również najszczersze życzenia urodzinowe - dużo zdrówka oraz samych radosnych chwil z Maluchem :*
Chętnie posłucham na temat leżaczków/bujaczów bo też się przymierzam do zakupu. Póki co, lookam jedynie na allegro.

Witam w pochmurny, zimny poranek.

U mnie noc kiepska, zobaczymy co przyniesie dzień; bardziej na diecie być nie mogę bo i tak od wtorku jestem na dwudniowej bulce, leciutkiej herbacie bez cukru i do tego ugotowane udko z indyka które służy za wedline. Zobacze do niedzieli, jak zoltaczka dalej będzie się utrzymywała i do tego problem z brzuszkiem to trudno przechodzimy na butle.

CINAMONKU ja tak śpię od czasu kiedy wróciliśmy ze szpitala, u mnie jeszcze czasem Mlody wcisnie się w nogi i wtedy już mam wszystkie dzieci przy sobie; choć czasem tesknie za pustym łóżkiem tylko dla mnie.

IRONIA ja bede przepajac herbatka koperkowa po 1tygodniu( kupiłam już ja w aptece, jest w saszetkach do parzenia) miedzy karmieniami; co prawda od wczoraj ja daje ale w celach leczniczych wiec poje Antka herbata zamiast cyca; ale to tylko do czasu aż się porządnie wykupcia i wypiedzi; ale jeśli będzie już na butli to ze cztery razy dziennie bede przepajac,

Boże pisanie w telefonie jest męczące, nie widzę całego tekstu i się gubie; do tego Antos przy cycu i już zapomniałam co jeszcze miałam napisać.

Izabelka ja trzymałam mojego Malucha "przerzuconego" przez ramięz rączkami na moich plecach...ale to na niego nie działało, za to super mu się odbija jak trzymam go ala jakby siedział...całe ciałko w kształt litery C... wtedy mamy beknięcie jak u chłopa po piwie ;)

Czasami to się Mai odbije nawet jak je, tylko najgorzej jest w nocy, bo boję się ją taką "nieodbitą" do łóżeczka odkładać. Dzisiaj od tego ulewania chyba ze 3 pieluchy tetrowe wylądowały już do prania... Może jakiś gorszy dzień ma moja mała.

A my dzisiaj kończymy 4 tygodnie :-) Dociera do mnie, że od 4 tygodni chodzę niewyspana i wciąż funkcjonuję - ale heca ;-) W niedzielę kończymy miesiąc :szok: Chwila moment i będziemy kupować torty dla naszych pociech na pierwsze urodzinki :-)

cinamon - dzieki za odpowiedz :)

izuś - my odbijamy małego tak, że jak zje ok 30 40 ml wtedy odbijamy, układam go w siadzie i podtrzymuje głowke - tak często beka a jak nie może to go kłade na płasko na chwilke i podnosze znów do siadu albo na ramie go biorę wtedy beka... czasami go trzeba ścisnąc i beknie :)

agatka - u nas koperek jest błee tak sie wczoraj młody skrzywił jakby kupe jadł :-) a rumianek nawet mu smakuje :-) tylko jak tu poić dziecko skoro moje okresów czuwania ma ok 2 -3 :) zazwyczaj przebieram go jak sie budzi, karmie, potem nosze bawie sie odkładam, podnosze znów bo ma czkwke wtedy daje herbatke, kłade, podnosze przebieram bo czasami sie zleje, odkładam spi :-) ciężka robota przy tych szkrabach :D

ja dzś zdazyłam juz pomyć naczynia, zjesc śniadanko, odgladnac tv, nadrobic zaległości na kompie, wyregulować brwi, posprzątać pół łazienki :-) uFF !!

dubeltówka - bidulo na pewno ci ciężko.. :-( ale pomyśl że lżej już nie bedzie jak drugi szkrab sie pojawi :-D trzymam kciuki żeby cos sie ruszyło.. pogoń męża :tak:

reklama
U mnie dzisiaj nocka kiepska mała od godziny 22 budziła się co godzinkę i chciała do cyca, a jak juz ją przyłożyłam to pociumlała może do 10 minut i zasypiała i tak w kółko. Rano chyba miała kolkę bo płakała i prężyła się do tego doszły bąki. Czasami nie wiem co robić, raz mi spała dobrze w nocy i budziła się co 3 godzinki, raz co 2 teraz co godzinę :/ Wczoraj raz tylko przespała 3 godziny, kurcze moze mam mało pokarmu ... Zobaczymy co będzie dzisiaj :-(
Aha i chyba w jednej piersi mam mniej mnelka niż w drugiej bo nie czuję w niej przepełnienia jak w drugiej, można jakoś wspomóc laktację jednej piersi?

Do góry