reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

KUMA ty przestań wyc, odpocznij i zbieraj siły; zobacz za dwa, trzy tygodnie będziesz przechodziła przez kolki, zaparcia, wysypki( tego oczywiście tobie nie życzę) wiec delektuj się bloga cisza; maluch przyjdzie na świat wtedy kiedy będzie na to gotowy tak to sobie tłumacz. Pojedz sobie smakolykow i humor się poprawi. Dalej trzymam kciuki, ale teraz za poprawe humoru.;-)

Wymyslilam ze teraz spróbuje wozić moich chłopaków z tylu; w sobote zrobie jazde próbna. No musze to jakoś ogarnąć; ja rozumiem ze w pewnym wieku można być niegramotnym ale to chyba jeszcze nie ten wiek, no mlodka to ja nie jestem ale do starszej pani troszke mi brakuje:tak:

Ja dzisiaj kupiłam mleko BEBILON COMFORT przeznaczone jest dla dzieci z tendencja do kolek i zaparc; zobaczę do niedzieli jak się nic nie zmieni na lepsze a ja przydepcze sobie język z wyczerpania to Antek dostanie butle.

Z Franiem tez miałam taki problem ale walczyłem dzielnie, zupełnie bez sensu; bo ja byłam ciagle glodna, zmęczona a Franio i tak płakał i się przeginal, wyginal; dopiero sztuczne mleko zmniejszyło znacząco dolegliwości kolkowe; ale mnie wtedy wydawało się ze moje mleko jest najlepsze, ze bede zła matka jak go odstawie od cyca.
IRONIA ja Franiowi tez kupiłam Nan ale musiałam je odstawić bo raz ze miał zaparcia to jeszcze robił strasznie zielone kupy; przeszliśmy na ENFAMIL PREMIUM i tym mlekiem karmiłam go do jeszcze niedawna. Franio nie cierpi zwykłego mleka wiec płatki czy zupy mleczne robiłam na tym mleku( makaron, kasze czy ryż gotowalam na wodzie a pózniej przekladalam do mleka).

Zobaczymy jak będzie tym razem.

U mnie wszyscy śpią. Ja tez legne bo noc długa i wszystko może się zdarzyć.
Spokojnej nocki.

reklama
Lekko mnie przeraziły smski od mamusi. Jak dobrze, że wszystko się tak skończyło i Kasia tuli swojego synka :-)
Ja od 22ej czekam aż Maja zaśnie. Jakieś tam dziwne dźwięki wydaje ale spać, nie śpi. Ledwo co na oczy widzę i chętnie bym już przyłożyła głowę do poduszki...

Tusen - tulam mocno :* Igor ma jechać na tydzień lub dwa do dziadków a ja już wiem, że będę bardzo tęsknić! Zawsze jest taka cisza w domu bez niego, aż nienormalnie :-/
Kuma - dziwni Ci lekarze... Mam nadzieję, że w końcu akcja u Ciebie się rozkręci i trafisz na porodówkę przed kolejnym ktg.
Evka - dużo zdrówka i sił dla Was. My też mieliśmy problem z wagą. Wypisali nas pod warunkiem, że za 2-3 dni sprawdzimy wagę. Na szczęście Maja w dniu sprawdzania wróciła już do wagi wyjściowej a na wizycie patronażowej ważyła już ponad 4kg :-)
Trasia - jak znajdziesz gdzieś takie lusterko to podeślij linka :-)

Maja przestała gadać, więc i ja zawijam się do podusi.
Spokojnej nocki Wam życzę :*

Traschka najlepsze zyczenia urodzinowe :-) pamiętałam bo ja też miałam wczoraj urodzinki ale miałam gości i weszłam tylko luknąć co u was:-)

Anapi wiem o co chodzi z tymi piersiami ja walcze co jakiś czas z tym, choć mam nadzieję ze juz mnie minie. Ja przykładam kapustą, rozmasowuje pod prysznicem i smaruje spirytusem. Ale najlepsze na grudki jest częste przystawianie malucha do piersi i po karmieniu dociąganie do końca laktatorem.

Asinka u nas był problem z kupą i gazami do czasu jak podałam małemu herbatke z koperku teraz idą gazy jak ta lala i kupka też. Nie chciałam zadnych herbatek ale sie przemogłam i dałam. W końcu maluszek najważniejszy.

Iza ja przemywam małemu moim mlekiem oczko i jest dużo lepiej.

dziewczyny ja tak czytam o waszych skarbach i o tym ze one za dnia śpią a mój maluch budzi sie ok 10 i do 15 za nic w świecie nie zasnie chce sie nosić, przytulać pić co chwila i rozmawiać :-) i ja nie bardzo nawet moge obiad zrobić.
Musze kupić leżaczek - bujaczek jaki polecacie?

witam się jak zwykle po pięknej nocce. Dziś o 6 rano jak ktoś by mnie zobaczył to by się uśmiał. Ja na środku łóżka, po jednej stronie Ania na cycu a po drugiej Jasiek śpiący na poduszce do karmienia z nogami na mnie.Fajny poranek:)
Dziś Ania kończy 2 tygodnie! Ciężko m w to uwierzyć, i jak to szybko zleciało, chociaż tak naprawdę to mam ją w domu tydzień i pewnie temu tak mi dziwnie jakoś.

Kati w takim razie spóźnione ale prosto z serca STO LAT!!!Spełnienia marzeń!!!

witam sie wyspana i gotowa do zabaw dziennych z Beniem ;-)

po brzuszkowych rewolucjach i połowce czopka nocka jak marzenie.. mały zrobił kupke o 2 w nocy i o 7 taaka ze dom trzeba wietrzyć :-)

ja wyspana od 21-7 więc nie najgorzej :) misiek też sie wyspał bo młody obudził sie tylko o 2 w nocy.. wiec spał od 19 30 - 2 i od 2-7 :) ciekawe czy mu tak juz zostanie... to juz druga nocka taka prawie cała przespana :)

agatka - enfamil młody dostawał w szpitalu :-) poki co nan podany 3 razy i zobaczymy co dalej.. dopajamy herbatką rumiankowa ale nie wiem ile moge mu ją podawać i w jakich ilościach bo słyszałam o czyms takim jak rozrzedzenie krwi :(

Ironia z Jasiem przerobiłam wszystkie mleka i wiem że trzeba po prostu dobrać je do dziecka. U nas po nanie były wysypki, po bebilonie twarde kupki, i w końcu za namowa mamy kupiłam Bebiko, najtańsze wtedy, najstarsze chyba , takie najzwyklejsze i o dziwo bardzo nam podpasowało.
Co do dopajania to jeśli jesteście na mieszance to nie bój się dawać wody .Szczególnie w ciepłe dni.Musisz sprawdzać ciemiączko .Jeśli jest chociaż trochę zapadnięte to dopajaj. Ja dawałam Jasiowi duuużo wody, koperku. Teraz już nie jestem w stanie powiedzieć ile to było ale ciągał butle cały czas

matko cinamon ja nawet nie widze tego ciemiączka, mówie ci widze jakies lączenie czaszki ale pojecia nie mam kiedy jest zapadnięte a kiedy nie..

cześć dziewczynki,ja też już wyspana jakoś dzisiaj,juz poodkurzałam górę i dół,Kalinuś śpi jak zwykle,tfu tfu nie zapeszać,wczoraj marudziła przy kupie i jak nawaliła przy przewijaniu to musiałam zmienić pościel całą moja,bo jak wystrzeliło pod ciśnieniem,to pół pokoju obkupkane było:-D i chyba ma rozwolnienie,bo strasznie dużo jej leci jak już robi i trochę zielonkawa była,wracam do białych bułek z dżemem i wędlina i zobaczymy.

dzisiaj nici ze spaceru,bo zimnica,a na spacerach spokojna jest,bo ten wózek to dla niej nowość chyba i się tylko przygląda albo spi.
miłego dnia życzę,mam nadzieję wpaść jeszcze,ale mam trochę rozpakowywania...buuu

reklama
Ironia ciemiączko jest na samej górze główki, bardziej do strony czoła przesuwając ręką .Wyczuwa się takie mięciutkie miejsce.Tylko nie naciskaj bo może pęknąć . Nie powinno być za bardzo zapadnięte.Tak mnie lekarz uczyła

Do góry