reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Iza wizytę mam w poniedziałek, ale to będzie tylko ciśnienie, mocz i KTG, "dogłębnie" mnie nie zbadają bo tu takiego czegoś nie ma. Bardzo bym nie chciała dotrwać do tego poniedziałku bo muszę jechać do drugiego miasta autobusem, a już mi ciężko tak się zapuszczać. Jeśli już będę musiała to mam nadzieję, że chociaż umówią się ze mną na wywołanie na wszelki wypadek, bo mogą mnie przetrzymać do 11-ego:wściekła/y: i dopiero wtedy coś zadecydują.........i oczywiście sms od teściowej......ech

Napisz teściowej, że czekasz aż ona dojedzie i wtedy dopiero urodzisz :-) Może pomolestujesz męża :)?
Najgorsza jest ta niewiedza i tu Cię rozumiem. Mi na szczęście pani dr od razu po pierwszym ktg powiedziała, że nie chce abym za długo przenosiła, no ale gdybym nie miała obciążonego wywiadu, to zapewne też bym chodziła do 42tc, chyba że wcześniej samo by się coś zadziało. Rany, przez chwilę pomyślałam ile Maja przez te 2 tyg mogłaby jeszcze przybrać na wadze :szok:
Izuniu tak czy inaczej życzę Ci, abyś urodziła w dogodnym dla Ciebie terminie, szybko i bezboleśnie...no prawie bezboleśnie, bo swoje musimy przejść ;-)

reklama
Witajcie:-)
Mała dopiero zasnęła, a nie spała od 7.30. Coraz dłuższe ma te okresy czuwania, za to noc przespana, spała od 22 do 1.30, od 2 do 5 i od 5.30 do 7.30, więc noc zaliczam raczej do udanych. Wieczorem nakarmiłam ją jeszcze raz pół na pół, ale tym razem mieszanki zjadła tylko 30ml...W nocy był cyc. A dziś już tylko mieszanka. Rano zjadła z butelki Calma 10ml, a jak przelałam do MAM to wróciła jej chęć na jedzenie i zjadła praktycznie wszystko do końca. Na Bebilonie pepti jest napisane żeby karmić 6-7 razy po 60-90 ml.Mam nadzieję, że te 60ml, które zjada to nie za mało dla niej...na następne karmienie przygotuję 90ml

obie mamusie i dubeltówka dziś ostatni dzień czerwca - proszę się rozpakowywać!!!

cinamon zapisałam małą na Derby do przychodni Esculap - to filia takiej większej przychodni z Marek. Druga przychodnia na Derbach - CMB, podobno gorsza. Ale ja i tak tam tylko na szczepienia będę chodzić bo od 1.07 mała będzie zapisana do Enel-Medu, dopłacam do swojego abonamentu 70zł miesięcznie, ale w zamian mam dostęp do pediatrów i specjalistów 7 dni w tygodniu od 8 do 21 i nie muszę czekać nie wiadomo ile na wizytę. I największy plus-wizyty domowe, nie będę musiała chorego dzieciaka z domu wyciągać.
A na to ropiejące oczko to esencję z herbaty przygotowujesz?

Iza spokojnie z tą krwią, moja Maja też miała skrzepy, czyść póki się zbierają, w końcu przestaną

Ivona, Anapi - dzięki Kochane za odp. W takim razie dalej przemywam i mam nadzieję, że wkrótce się to "krwawienie" skończy.
Cinamon - ja na szczęście miałam dosyć szybki poród i najmniej przyjemne było pęknięcie krocza, tak więc jak się nie zmobilizuje do opisania, to później będzie mi coraz ciężej aż w końcu wcale nie napiszę :p

Chyba Mała się budzi. Lecę zerknąć, bo o 10ej miała mieć antybiotyk, ale kurcze, ciężko wkroplić kropelki do oka jak się śpi...

dubeltówka do końca dnia jeszcze daleko...ale nawet jeśli nie uda sie dzisiaj to z niecierpliwością czekamy na twoją córeczkę...obojętnie którego by to miało być dnia...ostatni są zawsze pierwszymi :)

My wczoraj dzionek mieliśmy super...ale za to po kąpaniu Malwina miała jazdę i ryczała do 22,00 a zasnęła o 23,00...nie mogła zasnąć za nic w świecie..nerwusek potem z niej że hoho...teraz siedze na tarasie...Mała usypia w wózku...na dworze spi jak suseł

Anapi może na tą pierś spróbuj prysznica i przystawiaj jak najczęściej synka.U nas pomogło chociaż nigdy aż tak źle nie było_Ogólnie jestem zdziwiona bo ominęły mnie wszystkie sensacje cyckowe.Zero poranionych brodawek, zero jakiś poważniejszych zastojów.

Izuniu a czemu podajesz antybiotyk Majeczce?Nie doczytałam jeszcze wszystkiego.
Mrsmoon tak, esencję z herbaty i przykładam do zamkniętego oczka na gaziku.
Z przychodnią to masz fajnie.JA zapisałam Anię na Bródnie na Rembielińską bo sama tam kiedyś byłam pacjentką. Żadna rewelacja ale może lepiej niż na Tarchominie będzie gdzie z chorym synem jeszcze nigdy przez 4 lata nie dostałam się do lekarza.Zastanawiałam się jeszcze nad wykupieniem pakietu w lux medzie .Cena przekracza 2 tysiące ale licząc wszystkie te szczepienia to i tak niewiele

Ostatnia edycja:
kochane ogromnie dziękuję za życzenia! Wczoraj tylko przeczytałąm i już nie miałam siły pisać. Cały dzień poza domem. Zakupy, kolacja, zmęczyłam się bardziej niż przy porodzie.

Kati przepraszam, że dopiero dziś - najserdeczniejsze życzenia urodzinowe! Wszystkiego co najlepsze i duuużo spokoju! Niech maluszek śpi jak najwięcej:)

Katamisz trzymam za waszą wizytę nu pediatry! Oby się wszystko ułożyło z tym mlekiem...

Iza na szczęście u mnie obowiązki sprzątacza przejął po porodzie mąż. Muszę mu tylko przypomionać co jakiś czas co ma zrobić i bez gadania od razu się za to zabiera.

mamusia czerwcowa, mamusia córeczki, dubeltówka i Kuma - oby ostatni dzień czerwca był zarazem ostatnim dnie waszej ciąży!!!

cinamon ciesz się ciszą! Marysia jakoś nie lubi w dzień łóżeczka. Tylko w nocy śpi twardo - dziś zasnęła o 22 i spała do 4! Aż się przestraszyłam:) Ale w dzień zasypia mi na rękach i co ją odłożę do łóżeczka to po 10 minutach się budzi. Zdecydowanie planuję kupno chusty bo z dzieckiem na rękach jeszcze nie umiem obierać ziemniaków:)

Witam się deszczowo :-)
Do mnie przyjechała mama z rodzeństwem z Włoch, także mam urwanie głowy :-) Zaglądam poczytać co u Was, ale nie daję rady odpisywać. Sz. przeniósł się do swojej mamy, bo strasznie chory, mnie gardło pobolewa, ale nic więcej. Na szczęście Tymek zdrowy :-)
Wszystkim nierozpakowanym Mamusiom życzę rozpakowania w dzisiejszym dniu.
I oczywiście ogromne kciukasy za Mamusie Czerwcową &&&&&&&&&&&&&&&&& Oby to było dziś :-)

Trasiu po tym wszystkim przez co przeszłam z Anią zrobiła się ze mnie matka-wariatka.Tak strasznie mi jej brakuje jak śpi że potrafię wyjąć ją z łóżeczka w dzień by potrzymać na rękach wycałować i przytulić.To bardzo głupie...wiem ale nie potrafię, nie mogę się nią nacieszyć.
Czy próbowałaś odkładać Marysię do leżaczka zamiast do łóżeczka?JA jak gotuję to wkładam ją do wózka albo do leżaczka.Czasem się zdenerwuję i krzyknie na mnie raz, ale raczej jest spokojna a ja mogę zrobić coś innego.Czasem zastanawiam się jak ja to wszystko opanowuje.Przy dwójce dzieci jest masa roboty bo na okrągło ktoś coś chce ale puki co daję radę

reklama
dzień dobry :-)
my mieliśmy średnią noc bo małego znów kupy męczą a raczej ich brak... bedziemy dopajac i odstawiamy witamine K bo jedziemy juz tylko na butli :-) z jednej strony sie ciesze bo to wielkie ułatwienie dla mnie i komfort a z drugiej matko jakie te mleka drogie hehe 50 zł na tydzien około no ale nic coś za coś :)

Beni teraz odpoczywa po jedzonku i mam nadzieje ze coś sie ruszy...

Do góry