reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Mamusiu, super wieści :) Życzę żebyś jutro tuliła już swojego okruszka :)

Trasiu, wszystkiego czego tylko zapragniesz Ci życzę :)

Cinamon, super się czyta takie posty :) Widać, że jesteś szczęśliwa :)

Aestima, gratulacje :)

Misialina, my śpimy przy zgaszonym świetle, jak mała się budzi to zapalam lampkę. Choć pierwsze nocki były przy włączonej :)

Agatka, super że już jesteście w domku. A zespół popunkcyjny i mnie dopadł, więc wiem co przeżywasz. Ból straszliwy. U mnie na szczęście utrzymywał się tylko w szpitalu. W domu co prawda kazali jeszcze co 6 godzin brać 2xparacetamol, ale po kilku dniach przestałam, bo głowa już nie bolała.

U mnie humorek taki sobie. Wczoraj byłam w pracy i kadrowa myślała, że ja nadal w ciąży jestem. Dzisiaj w sklepie to samo. Babka myślała, że ja dopiero rodzić będę, a nie że już urodziłam :/ No i jak tu się nie załamać? Naprawdę mam wielki ten brzuch. Nie pamiętam co prawda dokładnie jak to było przy synku, ale wtedy i zima jeszcze była więc pod warstwą ciuchów nie było nic widać. A teraz załamka :(

Ooo mała właśnie skwierczy, pewnie chce cyca ;)

reklama
IRONIA czopki glicerynowe są bezpieczne bo one nie maja działania przeczyszczajacego tylko dają " poślizg ", gliceryna natluszcza sciane jelitka przez co kosmki jelitowe łatwiej przesuwaja kupke;

Blusia - dziękuję Ci bardzo!!!

powiem Wam szczerze że już powolutku u mnie emocję opadły i zaczynam się troszkę bać, wiem że i tak nie ma odwrotu i wczesniej czy później poród musi nastąpić ale i tak mam stracha przed nieznanym :zawstydzona/y:

mamusiu nie bój się nic !! Ja poród wspominam wspaniale !! Szybko i przyjemnie... nawet między skurczami przysypiałam sobie :) naprawde !! A jak dziecior wyskauje CAAAAŁY ból mija !! I to nie z radości że masz juz dziecko urodziło sie itp, ale dlatego, ze naprawde wszystko mija !! Mnie nic nie bolało, krocze nawet nie podszczypywało :) Na naparwde ja poród wspominam super !! I następnego już w ogóle się nie będę bała :)

Dziewczyny a ja mam pytanko odnośnie ubioru maluszków. Jak je ubieracie na dwór w takie upały? Na krótko i czymś przykrywacie? Czy jeszcze długi rękawek i nogawki?

Doggi - dzięki laska, podbudowałaś mnie na duchu, super że mam Was nie ma jak wsparcie psychiczne ;-)
mój Marcin i teście a rodzice z siostrą telefonicznie też mnie wspierają ale poczułam się pewniej jak usłyszałam to od kobitek które na własnej skórze doświadczyły tego przeżycia sn :tak:

ja już sprawdziłam 3 razy czy wszystko spakowałam do toreb do szpitala, przygotowałam książeczkę zdrowia, kartę ciąży i aktualne badania z lab, wysterylizowałam laktator i 2 małe butle oraz 2 smoczki i ogarnęłam pokoik ale i tak się czuję jakbym o czymś zapomniała...:zawstydzona/y:

reklama
Do góry