reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Jestem, jestem mamusiu:-) cieszę się strasznie z Twoich wiadomości. Ja jutro też mam zgłosić się do szpitala i mam nadzieję, że mnie nie odeślą jak ktg nie wykaże skurczy. Ale tydzień po terminie to chyba już kwalifikuje się żeby mnie tam zostawili bo inaczej się załamię.

reklama
mamusia - super wieści !!! ty lepiej poczytaj gdzie ten czopek sie wkłada bo z przejęcia jeszcze go połkniesz :-) bedziemy z Beniutkiem 3mać jutro kciuki :D ale ci faaajnieee :D tak sobie pomyślałam ze kurde chciałabym jeszcze raz to przeżyć :)

basia - my kładziemy go na pleckach a on sam odwraca głowke w która chce strone.. :)

POOOOSZŁOOO !!! :D kupka wyszła :D oł jeee !!! :-) podjadł troszku, tak mocno beknął ze az kupe zrobił :-) i to tyle ze prawie mu kołnierzem poszło hihi :D jak 3 normalne jego :) jajko było winowajcą :-(

Trasiu Kochana wszystkiego naj naj w dniu Twojego święta, aby wszystko układało się po Twojej myśli, ciągłej pociechy z Marysi, samych słonecznych dni i uśmiechu na Waszych twarzach każdego dnia :****

Kuma - ja sama też nie urodzę od tak więc na bank dostanę oxy bądź coś o podobnym działąniu, powiem że jeszcze do mnie to nie dociera do końca ale jestem taka podjarana że chyba zaraz sama urodzę hehe, wydaje mi się że nie powinni Cię odesłać z kwitkiem, może się jeszcze zdaży że obie jutro urodzimy :)

IRONIA na problemy z kupka dobry jest czopek glicerynowy; musisz go przekroic na pól w pionowo tz wzdłuż, w palcach zaokraglic ostre brzegi, czubek dość mocno zamoczyc w linomagu i włożyć w dupcie, ręka trzeba scisnac pośladki przez 2-3 min żeby czopek się rozpuscil, i kupka łatwiej wyjdzie bo jelitko będzie naoliwione. Ręka trzeba przytrzymac pośladki bo jak maluch się wieści to czopek może wypchnac na zewnątrz i nic z tego nie będzie.

Ja tez któregoś dnia zjadlam dwa plasterki jajka na kanapce i Antos się potem męczył,aż się wystrasxylam ze to kolka, ale jak się wysrajlowal to wszystko przeszło.

MAMUSIU czopki ze scopolanu są rozkurczowe, chodzi o to żeby twoja szynka się rozkurczyla, żeby była mieciutka "jak papier po sledziach" żeby rozwarcie postepowalo. Trzymam kciuki żeby poszło gładko; to dzisiaj wieczorem po czopeczku za jakaś godzinke od założenia wskazany seksik żeby rozmasowac szynke.

BASIA ja ukladam na boku bo wychodzimy zawsze po jedzeniu, a Antek i tak z czasem przekreca się na plecy.

Ironia - dziękuję kochana, na pewno wsparcie mi się przyda, a co do czopka to już poczytała na 200% jest odbytniczy i:
Wskazania:Preparat przeznaczony jest do łagodzenia bólu wywołanego skurczami przewodu pokarmowego, dróg moczowych, żółciowych, a także płciowych (np. macicy u kobiet).
czyli przeciwbólowy :D

Mamusiu:-)cieszę się bardzo, że u Ciebie tak ładnie się ruszyło i oczywiście trzymam kciuki za jutro &&&&&& Mogę sobie tylko wyobrazić jak wspaniale się czujesz;-)
Wychodzi na to, że te nieszczęsne ostatnie miejsce przypadnie mi....:-D

Ostatnia edycja:
Dubeltówka - nie martw się kochana, to że jutro ide do szpitala nie oznacza że jutro już urodzę choć bardzo bym chciała, a może Cię jeszcze dzisiaj weźmie i będziesz szybsza niż ja :) tego Ci życzę ;) i dziękuję bardzo za miłe słowa

AgataR - dzięki za info o czopkach, o seksiku też myślałam takim ostatnim przed porodem ale po badaniu znowu zaczęłam mocno krwawić więc z seksiku chyba nici :(

reklama
dziekuje Agatko :-) a powiedz mi bo boje sie zebym mu jelit nie rozleniwila.. on chyba tez czasami musi sam sie pomeczyc prawda? zeby nie bylo potem ze tylko z czopkiem kupke zrobi :-)

młody padl zmęczony srajkowaniem więc ide coś wykombinować na obiadek :-) nie sądziłam ze kiedys kupy będą mnie tak cieszyć... niedługo sama sobie bede biła brawo jak zrobie kupke :-)

Do góry