reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Jestem, jestem mamusiu:-) cieszę się strasznie z Twoich wiadomości. Ja jutro też mam zgłosić się do szpitala i mam nadzieję, że mnie nie odeślą jak ktg nie wykaże skurczy. Ale tydzień po terminie to chyba już kwalifikuje się żeby mnie tam zostawili bo inaczej się załamię.

reklama
mamusia - super wieści !!! ty lepiej poczytaj gdzie ten czopek sie wkłada bo z przejęcia jeszcze go połkniesz :-) bedziemy z Beniutkiem 3mać jutro kciuki :D ale ci faaajnieee :D tak sobie pomyślałam ze kurde chciałabym jeszcze raz to przeżyć :)

basia - my kładziemy go na pleckach a on sam odwraca głowke w która chce strone.. :)

POOOOSZŁOOO !!! :D kupka wyszła :D oł jeee !!! :-) podjadł troszku, tak mocno beknął ze az kupe zrobił :-) i to tyle ze prawie mu kołnierzem poszło hihi :D jak 3 normalne jego :) jajko było winowajcą :-(

Trasiu Kochana wszystkiego naj naj w dniu Twojego święta, aby wszystko układało się po Twojej myśli, ciągłej pociechy z Marysi, samych słonecznych dni i uśmiechu na Waszych twarzach każdego dnia :****

Kuma - ja sama też nie urodzę od tak więc na bank dostanę oxy bądź coś o podobnym działąniu, powiem że jeszcze do mnie to nie dociera do końca ale jestem taka podjarana że chyba zaraz sama urodzę hehe, wydaje mi się że nie powinni Cię odesłać z kwitkiem, może się jeszcze zdaży że obie jutro urodzimy :)

IRONIA na problemy z kupka dobry jest czopek glicerynowy; musisz go przekroic na pól w pionowo tz wzdłuż, w palcach zaokraglic ostre brzegi, czubek dość mocno zamoczyc w linomagu i włożyć w dupcie, ręka trzeba scisnac pośladki przez 2-3 min żeby czopek się rozpuscil, i kupka łatwiej wyjdzie bo jelitko będzie naoliwione. Ręka trzeba przytrzymac pośladki bo jak maluch się wieści to czopek może wypchnac na zewnątrz i nic z tego nie będzie.

Ja tez któregoś dnia zjadlam dwa plasterki jajka na kanapce i Antos się potem męczył,aż się wystrasxylam ze to kolka, ale jak się wysrajlowal to wszystko przeszło.

MAMUSIU czopki ze scopolanu są rozkurczowe, chodzi o to żeby twoja szynka się rozkurczyla, żeby była mieciutka "jak papier po sledziach" żeby rozwarcie postepowalo. Trzymam kciuki żeby poszło gładko; to dzisiaj wieczorem po czopeczku za jakaś godzinke od założenia wskazany seksik żeby rozmasowac szynke.

BASIA ja ukladam na boku bo wychodzimy zawsze po jedzeniu, a Antek i tak z czasem przekreca się na plecy.

Ironia - dziękuję kochana, na pewno wsparcie mi się przyda, a co do czopka to już poczytała na 200% jest odbytniczy i:
Wskazania:Preparat przeznaczony jest do łagodzenia bólu wywołanego skurczami przewodu pokarmowego, dróg moczowych, żółciowych, a także płciowych (np. macicy u kobiet).
czyli przeciwbólowy :D

Mamusiu:-)cieszę się bardzo, że u Ciebie tak ładnie się ruszyło i oczywiście trzymam kciuki za jutro &&&&&& Mogę sobie tylko wyobrazić jak wspaniale się czujesz;-)
Wychodzi na to, że te nieszczęsne ostatnie miejsce przypadnie mi....:-D

Ostatnia edycja:
Dubeltówka - nie martw się kochana, to że jutro ide do szpitala nie oznacza że jutro już urodzę choć bardzo bym chciała, a może Cię jeszcze dzisiaj weźmie i będziesz szybsza niż ja :) tego Ci życzę ;) i dziękuję bardzo za miłe słowa

AgataR - dzięki za info o czopkach, o seksiku też myślałam takim ostatnim przed porodem ale po badaniu znowu zaczęłam mocno krwawić więc z seksiku chyba nici :(

reklama
dziekuje Agatko :-) a powiedz mi bo boje sie zebym mu jelit nie rozleniwila.. on chyba tez czasami musi sam sie pomeczyc prawda? zeby nie bylo potem ze tylko z czopkiem kupke zrobi :-)

młody padl zmęczony srajkowaniem więc ide coś wykombinować na obiadek :-) nie sądziłam ze kiedys kupy będą mnie tak cieszyć... niedługo sama sobie bede biła brawo jak zrobie kupke :-)

Do góry