reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Aestima gratulacje pani Magister :-)

U nas wczoraj kiepsko cały dzień bez bąków i mały sie spinał niesamowicie, kupiłam herbatkę z kopru i dałam mu i po kilku godz to sie pierdy zaczęły :-)
Chciałam dawać tylko cyca ale sytuacja sie zmieniła i uległam i na razie nie załuje, zobaczymy co bedzie dalej.
Dzisiaj Mateuszek normalne bąki puszczał i spał po południu 4 h :szok: a wczoraj po 15 min.
Nawet na spacerku długim byłam a potem spał na placu pilnowany przez babcię :-)

A jeśli chodzi o smoki kupiłam z TT ale mały czasem na chwile brał i wypluwał, a dziś kupił M. z nuby taki przypominający brodawke i mały zassał jak ta lala :-)
Jak sie kapnął że nie leci to w płacz ale po chwili wolał to niż nic :-) więc polecam póki co.

Dziewczyny...czy wy dajecie swoim dzidziolkom smoczek???
Ja tak strasznie chcę tego uniknąć ale chyba nie dam rady, bo Julia ostatnio stale by na cycu wisiała. W nocy śpi przy cycu w łóżku z nami zamiastw łózeczku. :-(.
Chyba ma ogromną potrzebę ssania!!!!
Mój Damian wcale smoka nie używał i myslałam, że przy Julii też się tak uda. Jakoś mi tak żal tego smoka jej dawać :-(

Dorotko ja daję smoczek i dzięki temu Maja nie wisi doby przy cycu. Zasypia ze smokiem i jak wychodzimy na spacer, to smok w pogotowiu zawsze pod ręką. W duchu myślałam, że teraz dziecię przyzwyczailiśmy do smoka, a za jakiś czas będziemy ją odzwyczajać, no ale siła wyższa. Maja czasami tak je, że aż jej nosem wylatuje, więc czasami muszę ją trochę "oszukać".

Dzisiejsza noc była koszmarna. Zasnęłam z bólem głowy. Obudziłam się ok 0:30, niby zbliżała się pora karmienia, ale Maja sobie smacznie spała, za to ja czułam pulsujące tętno w głowie - ten puls to ogromny ból. Wstałam, nalałam sobie ciepłej wody do picia, posiedziałam trochę. Przeczekałam godzinę i nic nie przechodziło. Myślałam, że mi głowa eksploduje. Po chwili poczułam dreszcze, jakbym miała gorączkę... Zmierzyłam temperaturę - nie miałam nawet 36'C. Przegrzebałam leki, znalazłam Apap extra. Nie miałam zielonego pojęcia, czy mogę wziąć "extra", wolałam nie ryzykować. O 2ej w nocy mąż jechał do apteki po Apap! Maja zbudziła się o 2ej, ledwo co ją nakarmiłam. Wzięłam apap i dopiero zasnęłam. Rano było już ok, ale nie mam pojęcia co to było :eek: Mam wrażliwy żołądek, ale przecież nie jem nic, co mogłoby mi zaszkodzić. Mąż kupił jakieś importowane jabłka, tak pomyślałam, że to może one mi zaszkodziły (dzisiaj na wszelki wypadek omijam jabłka szerokim łukiem :-( ).
Moje dziecię kolki nie miało, ale za to młodszy syn mojego brata tak. Z tego co wiem, dzień w dzień do 6 m-ca atak kolki łapał go mniej więcej o tej samej porze... Biedne takie dzieciaczki a rodzice wraz z nimi - taka bezradność, bo nic nie można zrobić :-(

Zmykam spać, bo Maja śpi od 22ej. Ten sen ma najdłuższy, jest szansa, że obudzi się na karmienie ok 2ej ;-)
Jutro mąż wraca do pracy.. Oj będzie jutro sajgon w domu z dwójką dzieci :-/

Traschka - na moim zegarku jest już 24 więc życzę Ci Kochana wszystkiego najlepszego w dniu urodzin, dużo zdrówka, miłości cierpliwości pociechy z maleństwa no i spełnienia najskrytszych marzeń!!! Stóweczka Gosieńko !!!
Ps. mam nadzieję że jestem pierwsza he he
biggrin.gif

Ostatnia edycja:
TRASCHKA kochana życzę dużo zdrowia bo to najważniejsze, miłości bo bez niej trudno żyć, słońca i radości w sercu, spełnienia marzeń :-)

Witam porannie;-)

Po wczorajszej kontroli doszłam do wniosku ze sama bede leczyła moje dziecko. Na nic się zdało gotowanie mleka bo zoltaczka nadal jest 14,80. Teraz pani doktor kazała nam na tydzień odstawić Antka od piersi i karmić go mieszanka; koniec z eksperymentami na moim dziecku, dzisiaj tylko muszę zrobić morfologie i biochemie i zobaczę jak bedą wyglądały wyniki, jeśli procentowe stężenie biliribiny jest niskie to znaczy ze zoltaczka jest w fazie zaniku.

U nas ogólnie jest ok. Czekam kiedy mój mąż będzie miał urlop bo jakoś po tygodniu bycia samej w domu z dwójka dzieci jestem malosilna. Jutro idę na kontrol ze sobą aż się boje na sama myśl o badaniu; trudno mi to sobie wyobrazić, mam problem z siedzeniem bo boli a jak tu przeżyć badanie????
W ciąży tak się rozleniwilam ze teraz wrócić do codzienności tak cieżko; jakoś nie mogę wszystkiego ogarnąć, największe zaległości mam w prasowaniu, nawet nie wchodze do pokoju gdzie stoi deska do prasowania, jak donosze kolejna partie prania to zastanawiam się czy otworze drzwi; No to sobie ponarzekalam to teraz biore się za obiad; bo koło 10 czas na spacer i pobranie krwi.

Miłego dnia.
Brzuszki trzymam kciuki żebyście już zaczęły się rozpalowywac bo czerwiec dobiega końca.;-)

witajcie w kolejnym niewyspanym dniu.dzisiaj jadła co godzinę:no:,ale odpukać grzeczne dziecko,w ogóle nie płacze,nawet przy kapieli:tak:

traschka dużo szczęścia i słodyczy Justynka Ci życzy:-D

ja dziś już schody umyłam:-D,czeka mnie jeszcze trochę rozpakowywania i może na spacer mały bym sie wybrała:tak:.
wczoraj dałam jej pierwszy raz smoczka,na początku nie podchodził,ale w końcu zassała:tak:

witam sie i jaaaaaa :-)
ladna nocka u nas oby tak dalej bo czasami mloda poprostu spac niechce mi i sie kreci, jeczy i prezy albo ogolnie nie spi :sorry2: Dzis karmienie ok 23.00, 2.00,5.00 i 8.00 teraz spi :-) jaka bloga cisza w domu, bo synek w przedszkolu a mezus w pracy hehehehe ;-)
Podaje od wczoraj Delicol na kolki. Niby mala nie krzyczy jak Fruciu kiedys, ale prezy sie strasznie przed prykaniem i wierci sie, wybudza czesto ze snu i pozniej rzada cyca jako usypiacza i odstresowywacza od ciezkich pyrkan :sorry2: I chyba dziala, nocka extra za nami :-)
Stosuje ktoras moze Delicol : Confused: Ja z synkiem stosowalam Infacol, ale tym razem doktorowa powiedziala ze niby Delicol lepszy....... ale czy to prawda : Confused:

reklama
Do góry