reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

jeszcze się poobserwuję zobaczę czy choć trochę krwawienie się zmniejszy a jak nie to pojadę na wizytę priv do Malborka do mojego gina (święte racja Doggi) ja tez nie chce do szpitala iść wcześniej, ja tam przecież ocipieję

reklama
witajcie, dziewczyny!
u nas ostatnie dni koszmarne, bo mały miał zaparcia ( w sumie nadal ma, ale jest jednak ciut lepiej), więc chodziłam jak ćpun i wszystko mnie wnerwiało; a najgorsza jest bezsilność - dzieciak się męczy, krzyczy, dostępne kropelki nie pomagają i tak sobie czekasz, aż minie...

nierozpakowane mamusie - cierpliwości i spokoju ducha Wam życzę, choć zapewne łatwo nie jest;

justynka witaj z powrotem;

Hej Kochane! Pogoda do bani...miało być sonecznie a tu d....ani na spacer ani nic....wczoraj byliśmy na urodzinkach u siostry męża...Malwinka była mega grzeczna...zrobiła furorę...ale potem w domku nie mogła zasnąć...chyba urodziny odreagowała w domu...z wysypka już nie daje rady...jak nie zauważę poprawy to jutro pędzimy do pediatry...obawiam się że to jednak skaza...wyć mi się chce bo co ja jeść będę...na samym chlebie nie dam rady...już mam taką dietę że nie wiem co jeść a o samym chlebie i ziemniakach z marchewką i wodzie się nie da za dlugo...zastanawiam się czy można być uczulonym na jod...bo od tygodnia pije wodę z jodem i może to ją uczula...sama już nie wiem

Witam się i ja, melduje się że żyję ale jest ciężko :)
Moja jakby coraz krócej spała, dzisiaj np może spałam w nocy z 3 godziny bo jak sie obudziła o 23 to zasnęła dopiero po 1 i potem co 2 godziny się budziła. Chyba wczoraj za długo spała.
Doggi- zazdroszcze!!! U mnie na poczatku też królewna słodko spała a teraz coś jej się odmieniło i ciągnie do cyca plus nie chce od razu zasypiać jak wcześniej. Ty karmisz tylko swoim mlekiem czy również innym dokarmiasz?

Wszystkim nierozpakowanym życze szybkich porodów. Powiem wam że teraz nie szczególnie brakuje mi brzuszka chyba tylko snu :-)

Ivona karmię tylko swoim mlekiem, bo mam go wystarczająco dla małej... Moja mała na poczatku spała tragicznie !! Czassem w nocy nawet co 2 minut się budziła, w dzień cały czas spała a potem wojowała w nocy... ale po kilku dniach nie wytrzymałam i starałam się usystematyzowac spanie... poki co jest spoko.... wojuje za dnia a w nocy nawet śpi :)

Ivona karmię tylko swoim mlekiem, bo mam go wystarczająco dla małej... Moja mała na poczatku spała tragicznie !! Czassem w nocy nawet co 2 minut się budziła, w dzień cały czas spała a potem wojowała w nocy... ale po kilku dniach nie wytrzymałam i starałam się usystematyzowac spanie... poki co jest spoko.... wojuje za dnia a w nocy nawet śpi :)

Własnie u mnie czasami jest ten problem ze mała spi jak suseł w ciągu dnia, dlatego teraz ją będziemy troszkę przetrzymywać, chodzić na spacerki itp żeby była bardziej aktywna a przez to w nocy odsypiała trudy dnia. Mi się laktacja unormowała i nie mam co odciągać żeby ew. podać w nocy jak robiłam przy nawale. Teraz to czasami jak dobrze zassa to z 1,5 piersi wydoi :)))

ivona ja odsysam cały czas... mała ma tak silny odruch ssania że mnie pokaleczyła... mam w lodówce 7 porcji pokarmu małej i już 2 kolejne naprodukowałam i do zamrażarki, a no i koleją porcję bede wyciągac... (kazda porcja po 120 ml minimum !! )

reklama
Hej hej...

po ciężkim dniu była super noc i jest super dzień...i aż się boje, ze noc dziś będzie koszmar...each....

całą noc i dzień na cycku, a teraz jakby pod wieczór cycki zwolniły tempo i jak mała będzie kąpana to na kolacje nie dostanie z cycka, bo to już za poł godziny a ja pustkę mam...:-:)zawstydzona/y:

Doggi rany z dwóch piersi tyle wyciagasz??? czy z jednej? ja z dwóch pełnych jak naciągnę 80-90ml to sukces...w sumie raz wczoraj w nockę spróbowałam ściągnąć i tyle było, a raz w dzień ciągnęłam z jednej i było tylko ciut ponad 30ml :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: toż to moje dziecko głoduje chyba, jak tylko tyle je....a ja sie dziwiłam, ze jak dostała raz przed wczoraj na noc butelkę 90ml to praktycznie wszystko zjadła i ładnie spała...

i w sumie nie napieram, ale jakoś nie mam sumienia zrezygnować z piersi...kurcze, a im dłuzej tym trudniej....i tak się męczę z tymi cyckami, each...liczę na to, ze schudnę więcej...choć ja wiem???? jem dość różnorodne rzeczy - kanapki normalne - sałata, szynka, ser, nawet pomidor, ogórek, jem ciastka, mięso duszone, ziemniaki, ryż, kasze, ryby, nie no, mało co nie jem - ograniczam owoce i wzdymające rzeczy, nie wkrawam cytryny do herbaty, nie jem pieczonego

Do góry