reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
ok laski ja spadam, młody w brzuchu tak świruje, że zaraz oszaleję. No to kąpanko i piłeczka w ruch, a później mężulek ;) Jeśli jutro się nie odezwę to... ha ha chciałabym żeby tak podziałało :)) buziaki moje drogie :*

Hej Kochane,
Wpadam na chwilę sprawdzić czy któraś z Muszkieterek się nie rozpakowała i proszę - Evka ogromne gratulacje :-)!!! Jak zobaczyłam wagę to myślałam, że to pomyłka:-D Jak dobrze, że jej zrobili CC, bo ja przy mojej kluseczce 3900g popękałam a jak ona miałaby urodzić, to nie wiem ;-)

My mieliśmy dzisiaj marną nockę. Maja budziła się co jakieś 2 godziny, rano wstałam nieprzytomna... W dzień spać się nie da. Zasnęła jakieś pół godzinki temu, więc ja zajadam kolację i brykam do łóżka z nadzieją, że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza. Jutro chyba pójdziemy na dyżur do przychodni, bo Maja wciąż ma zaropiałe oko :-(
Dobrej nocki :*

dziewczyny piszecie o tym że w cyckach mało mleka macie, a ja to chyba mam PERPETUM MOBILE bo Mateuszek pije z jednego potem z drugiego po ok20 minut i czasem znów z tego pierwszego musze mu dać zapić i tam znów leci!?
moje cycki non stop produkują mleko, ja bym chyba czworaczki wykarmiła :-)
w nocy z jednego pił z drugiego musiałam odciągać a teraz już nie bo wypija z obydwu :-) mój żarłoczek kochany :-)
na szczęście guzków już nie mam :-)

przystawiajcie często i pobudzajcie cycki do produkcji i dużo płynów pijcie ja wypijam ok 2-3 l wody dziennie

Iza mój maluszek też ma takie oczko, pediatra kazała poczekać kilka tygodni bo w 2 m-cu dziecko zaczyna płakać łzami i może samo mu sie przeczyści, a póki co przemywamy solą fizjologiczną i wodą przegotowaną. A jak nie to do okulisty bez skierowania bo jak bedzie miał zatkany kanalik łzowy to muszą mu go udrożnic

iza mój młody miał ropiejące oczko dwa albo trzy dni,ja przemywałam kilka razy dziennie rumiankiem.Pomogło.
A pojawiło się to wraz z pierwszą łzą.

kati83 ja mam podobnie,mogłabym swobodnie wykarmić jeszcze kilka niemowlaczków. Z tym że jedna brodawka jest bardziej wrażliwa i boli przy karmieniu.Mam nadzieje że sie przyzwyczaje bo jak nie to nie wiem jak długo wytrzymam.

Mój starszy synek też miał ropiejące oczka, żadne antybiotyki nie pomagały, okazało się, że ma niedrożne kanaliki łzowe.
Po zabiegu stan zapalny zniknał i do tej pory nie mamy problemu z oczkami :-)
Teraz u Mariuszka zaobserwowałam te same objawy, i znów skierowanie na zabieg....:wściekła/y:
Jak nie urok to ......

hej

kati ja tez karmie raz z jednego cycka az sie naje, odbekniecie, przebranie pieluszki i daje drugiego cyca ;-):-)

U nas nacka łoki, nawet nawet... spalam z malutka, wiec podstawilam tylko cycka i dalej spalam :sorry: Chlopaki spali sami w drugim pokoju... Chcialam kurde robic jak z Fruciem, ze naje sie i odkladac do lozeczka, ale no kurde wstac w nocy mi sie niechce :sorry: Puki co spimy razem, przynajmniej sie wysypiam jakos ;-)

reklama
Do góry