reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

no wlasnie z tym odbijaniem to jakas masakra.. my małego karmimy z butli w nocy bo pokarm mi sie juz konczy powoli, ale i tak trzeba czekac na mega beeek :-)

reklama
ja jak mała nie odbije po 10-15 min, to ją odkładam i śpi na boku, czasem jej się uleje niestety...ale właśnie najbardziej mnie frustruje jak nie odbije

A moja mimo, ze jej sie zawsze ze 2 razy odbije to ulewa jej się prawie zawsze :( ... a teraz ta mała glajdka nie śpi od 4h !! Co chwile ma jakieś życzenia... już godzine temu ja wykąpałam i nakarmiłam i myślałam, ze zasnie (zawsze zasypiała) a ta se gaworzy zyzoli z łóżeczka i ani myśli spac... może przynajmniej w nocy poszaleje i pośpi :)

Mysmy dzisiaj przeszli kryzys kolkowy - 3 godziny placzu. Ja mialam od rana migrene i naprawde kiepsko sie czulam. No a pozniej ten placz i tylko na rekach. Na szczescie ok 16 zasnal wreszcie i spal do 19. Mam nadzieje, ze w nocy da mi troche odpoczac.
Doggi wszystkiego naj, naj najlepszego (przede wszystkim duzo spokoju i snu :tak:)

u nas to samo nawet jak młody odbije to i tak ulewa :( nic to taki urok...szkoda tylko że materacyk i moje łozko zarzygane do potęgi heh... nigdy mu sie nie uleje na michała stronie tylko na mojej :)

doggi - najlepsze życzonka i zeby uparcioszka była grzeczna :D

my małego wykąpaliśmy i nakarmiliśmy teraz tatuś go kangurkuje i idzemy odpoczywac do 23 :-)

ironia moj w moim lozku lub na sofie lezy tylko na pieluszce lub podkladzie do przewijania, ale ulewac najbardziej lubi na moim ramieniu :laugh2:

u nas tez czesto na pieluszce lezy ale czesto w nocy o niej zapominam... no i dzis mialam nauczke bo mi osikal moja czesc łóżka i spałam jednym pułdupkiem na podłodze zanim nie wyschło eh... :-) ahh zjadłam !! udało mi sie :D cały dzien głodna nie byłam albo nie miałam czasu .. :(

mój mężuś dziś odbył bardzo poważną rozmowę z Tymciem (moje namowy synka na wyjście nic nie dały więc on wzioł sprawy w swoje ręce) powiedział że to musi być rozmowa jak facet z facetem :-D naśmiałam się przy tym jak nic aż mi łzy ze śmiechu leciały jak tego słuchałam he he :-D no zobaczymy czy rozmowa pomoże :-)

reklama
Ja tylko na chwilke...

Mam jakiś straszny kryzys i nie mam siły do was zaglądać, a tu się jeszcze sporo dzieje..

Przez tą załamkę, zaczynam produkować mniej mleka, bo mała dziś wyciągnęła ze mnie kompletnie wszystko, prawie cały dzień na cyckach - nie wiem co jej się porobiło, jadła łądnie co 3 godzinki, a teraz ciągle się budzi i chce jeść...po kąpieli zjadła mleko - niestety z butelki - bo ja nie miałam nic....:zawstydzona/y::-(

Wybaczcie, ze nie nadrobię wszystkiego, ale nie jestem w stanie...

Doggi wszystkiego co najlepsze!!!

Ironia z tym odbijaniem to tak jak u nas nawet jak się odbije to czasem ulewa...a praktycznie zawsze trzymam małą do końca, aż sobie beknie...nie znoszę tego, ale to znowu pomaga przy rewolucjach brzuszkowych - odbicie zapobiega ewentualnym anomaliom brzuszkowym, co u nas póki co skutkuje

Do góry