reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
hej dziewczyny
dziś pierwszy dzień po zastosowaniu kropelek SAB - SIMPLEX i jest rewelacje :-):-):-) wprawdzie mam je z czech a nie z niemiec (te ponoć są mocniejsze) ale działają rewelacyjnie :-)

Dubeltówka zdrówka dla córci :-)
Misialina ja nie podaje herbatek i nie chce podawać pytałam pediatre o to i poleciła przy upałach ok 30 stopniowych zwykłą przegotowaną wode mineralną jeśli mały bedzie cały czas chciał cyca na krótko bo go zwyczajnie bedzie suszyć.
Szwagierka też dawała wode a karmiła małego do 1,5 roku i było ok

Nierozpakowane dziewczyny - śpijcie i odpoczywajcie na zapas ;-) przydaje sie i powodzenia :-)

a gdzie mozna te krople kupic? ? ?

ja własnie nakarmilam malego z butli od razu kima na 102 wiec ide tez spać :-) mam czas do 3 w nocy :-) moze troszke dłużej bo cały dzień wojował :)

dobranoc WaM :-)

Witam się!

kati super że kropelki podziałały...po co się ma Mateuszek męczyć...to ja też nie będę podawać nic do picia poza cycem..ale jak upały się zaczną też wodę z glukozą podam

Hej Mamusie :)
Nie wiem czy w odpowiednim wątku, ale napiszę tu bo troszkę się denerwuję. Zaczęło się w domu. Ada zrobiła się strasznym śpiochem, ciężko ją wybudzić na jedzenie, w dzień potrafi spać ponad 3 godziny i gdyby nie to, że ją wybudzam to spałaby dalej. Generalnie to karmię ją na śpiocha i ona dalej śpi. Kupki robi i siusia. Żółta nie jest, zresztą w szpitalu miała badany poziom bilirubiny i było ok. Czy to normalne u takich maluchów? Bo jak czytam, że Wasze jedzą co 2-3 godziny to się martwię.

Blusia a może maluda czuwa w nocy kiedy śpicie tylko jest tak grzeczna że nawet nie wiesz...Albo po prostu jest takim śpiochem i jak karmisz ją "na śpika" to już nie ma potrzeby wybudzania się i głośnego dochodzenia swoich praw. A co na to położna?
Ps. Do nierozpakowanych:
To co dziewczyny, która z nas robi dziś niespodziankę swojemu mężczyźnie i się rozpakowywuje w Dniu Ojca? ... bo u mnie nadal cisza...

Blusia - Igor też tak spał. Nawet po rozebraniu do kąpieli, przy szczepieniu oka nie otworzył, tylko przy wkłuciu pokwękał, nawet swój chrzest przespał :p Tak więc się nie martw, tylko się ciesz, bo ja niedługo jak lunatyk będę chodzić ;-)

Trasia - dzięki, teraz już wiem, że są dwie różne herbatki :-)

Mamusia, Evka, Dubeltówka
- z racji tego, że to była moja 4 ciąża też byłam przekonana, że nie dotrwam do terminu porodu a tu proszę - dwa dni po terminie urodziłam. Najwyraźniej czerwcowe dzieciątka są na tyle wygodne, że nie chcą opuszczać brzuszków, bo później zaczyna się niewygoda typu: uczucie głodu, dyskomfort przez mokrą pieluszkę, czy ból brzuszka;-).
Życzę Wam, abyście zbyt długo nie musiały czekać na swoje maleństwa.. no i faktycznie, może któraś zrobi prezent swojemu mężczyźnie i urodzi dzisiaj :-)?

Izuś - wszystkiego najlepszego dla Twojego Słoneczka - dużo zdrówka i radości oraz szczęśliwego dzieciństwa :*

Maja dzisiaj wyjątkowo ładnie spała. Budziła się tylko na cyca i zaraz zasypiała. Poprykała sobie zdrowo w nocy, a zdążyłam ją przewinąć i miałam już wizję kolejnej kupki ale jak się okazało, to było tylko prykanie. Tak więc, herbatka pita przez mamusie działa na Maję :-) Natomiast znowu mamy problem z oczkiem. Wczoraj zaczęło tak ropieć, że aż powiekę skleja. Przemywam solą fizjologiczną ale to pomaga jedynie, kiedy Maja czuwa, jak zasypia, ropa znowu się zbiera. Wyczytałam, że można przemywać esencją z herbatki - spróbuję, jak to nie pomoże to idziemy do lekarza. Po dopadniętym kikucie został nam jeszcze środek pępuszka do pielęgnacji, to jest sztuką nad sztuki. Pępek jest dosyć głęboki i czasami trudno mi przy wierzgających nóziach się dostać do "środka".

reklama
Hej wszystkim. Tylko melduję że w poniedziałek urodziłam Tosieńkę. Porpód szybki, jak marzenie, na karowej . Napiszę później szczegóły bo starsza córcia teraz nie daje mi chwili spokoju i każdą chwilkę poświęcam dzieciaczkom. Od wczoraj w domciu.

Do góry