reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

witajcie mamuski:)
u nas w sumie wszystko dobrze, wczoraj mialam niezlego stracha bo dostalam okropnego bolu zoladka i myslalam ze malego tez rozboli ale przeszlo bokiem uffff, zaraz jedziemy do pediatry, musimy zrobic badania bo maly ma anemie i ciekawe czy cos sie polepszylo. faktycznie pustki na forum, ale to tylko swiadczy o tym jak mamy sumiennie zajmuja sie swoimi dzidziolami. ja mialam jakiegos spoznionego baby bluesa, no mialam takiego dola ze nie wiedzialam co ze soba zrobic, na razie przeszlo
Aestima co do avatara nie pomoge ale adres url zdobedziesz jak zarejestrujesz sie na stronie ImageShack i tam wgraj zdjecie i bedziesz miala od razu ten adres
nadzieja&&&&&&&&&&&&&&&&&
misialinka jak po chrzcinach???? wez sie pochal co zaserwowalas do jedzenia

reklama
czesc dziewczyny, zyje...
wczoraj caly dzien u rodzicow spedzilam, bo extra ;-)
czas jakos leci, pozdrawiam Was serdecznie ;-)

Karolcia - ja tez mam problem z pieluchami bo nigdy nie wiem czy pielucha zła czy moze mały jakos sika czy się poci... ale odkryłam ze plecki posikane sa zazwyczaj jak zapomne dac ptaszka w dół albo pielucha za nisko z tyłu jest zapieta... wiec moze pieluchy u ciebie sa za małe i mu nie obstają? sprawdz czy nie ma za luzno tez w nozkach moze bokiem wtedy wychodzi... a jak nie to w aptece mozna czasem kupic pampki rózne na sztuki kup po dwie sztuki roznych firm :-) u nas poki co 1 bella happy są bo pampki u nas odpadają małemu strasznie w nich gorąco i woreczek pozniej ma taki lelawy

to ja sie dzis pochawale spałam wczoraj od 20 do 6 rano :-)
szał macicy normalnie !! :D tatuś nakarmił młodego butlą dwa razy przewinął i ululał a mama miała wakacje...bo taka wypluta byłam przez cały dzień że chciałam juz skakać z balkonu ;-)

młody teraz je czesciej w dzien i mniej śpi, ale za to w nocy karmimy go o 23 i 3 :-) a potem juz 7 rano :-)

teraz moje pytanie: czy mozna wode mineralną mieszać z mieszanką czy musi to byc koniecznie przygotowana woda...bo jak zagotuje to strasznie długo czekamy zbey ją schłodzić i mały sie wścieka wtedy

doggi - super ze juz jesteś :) skad ty masz te siły? ja co drugi dzień jestem taka wypluta że szzooook !!

Ja tak na szybko...

Aestima ja jeszcze nie próbowałam wstawić zdjecia przy suwaczku, nie wiem jak to zrobić kurcze nie pomogę póki co..

ironia ja Filipowi dodawałam żywiec zdrój od samego początku, z tego samego względu co ty...poprostu czekanie było zbyt długie...albo jak sie boisz zagotuj więcej wody i postaw w jakimś pojemniku przykrywanym i będziesz mieć też chłodna jak będzie potrzebna

A u nas nocki (tfu,tfu) spokojne, za to w dzień musimy mieć jakiś ekces 3-4 godzinny z płaczem i kupkami...ale daje rade, póki co...

samopoczucie sie poprawiło, wszystko sie powolutku normuje, ja ogarnełam po swojemu dom, wyznałam mężowi co mnie trapi - wszystko, był zdziwiony ale kochany - przytulił, pocieszył, stwierdził, ze to normalne czasem (nie wiem skad to wie) i podjęliśmy kilka decyzji i od razu lepiej...

a tak w ogóle to nasza córcia kochana, może popołudniu uda sie wstawić fotkę, jak czas znajdę, a obiad mam, posprzątane, poprane, wiec jak tylko kruszyna pozwoli to ...
aaaaaa, i odpałd nam wczoraj kikutek z klamerką - ale przy pępuszku jeszcze takie "żywe" to jest, nie wiem czemu usechł i odleciał spokojnie, a tam takie zostało??? nie pamiętam jak to było - czekam aż położna przyjedzie, może dziś, a może jutro - się okaże

Kurcze muszę ogarnąć temat szczepień, bo nie pamiętam kiedy co i jak...no i nie dostaliśmy skierowania na bioderka, co z Filipem ze szpitala dostałąam

ocho, małą sie budzi, zmykam

dzięki mysia za odpowiedź to jest dobry pomysł z tą wodą :) bo jak zaczynam sie bawic z przelewaniem z jdnego kubka do drugiego to szlag mnie trafia i czasami juz wole piersią go nakarmić ;-)
zazdroszcze ze wszystko ci sie udało ogarnać !!

ja czekam do 11 bo mały powinnien sie wtedy obudzic wiec nie opłaca mi sie zaczynac sprzątać bo zaraz bede musiała z cyckiem ratunkowym lecieć :-)oho... juz sie przeciąga pchła jedna... :-D

mysia u nas tez odpadl kikuet i troszke zostalo takie zywe, lekarka kazala to ciagle myc spirytusem a skeirowanie musisz wziasc od lekarza, fajnie ze samopoczucie lepiej, ja tez troche mezowi powiedzialam co mi lezy na sercu, choc to glupie co mnie trapi bo to takie urojone bardzeij jest to mi ulzylo i widac ze K załapał o co chodzi:tak:
my juz po wizycie u lekarza, krewka pobrana i czekamy na wyniki, a tak generalnie z malym ok, dostal kropelki do oczka bo mu ropieje i niepokoilo mnie takie furgotanie w nosku ale tez wszytsko dobrze....uffff
Ironia nie wiem co do tej wody mineralnej, u nas zawsze stoi przegotowana zimna, przykryta w czajniczku

Dzień dobry;-)w dwupaku oczywiście, u mnie bez zmian, bez objawów i już bez nadziei.....Jak już będzie po wszystkim to dam znać i narazie usuwam się w cień, wrócę jak urodzę... buziaki wszystkim:*:*:*

Hej witam się poniedziąłkowo :)

Nocki coraz lepsze, dziś Olisia budziła sie co 1,5 - 2h wow normalnie szalona :D od 6 to już do 9.30 kimała gwiazda :)

Ironia ja mam wodę codziennie gotowaną i sobie twoi w kuchni zakryta i jak jest potrzebna łapiemy za nią i hadziaaaa... Musze karmic mała mieszankami a raczej dokarmiac bo jeden moj cycek not available a co to jeden cyc do karmienia... mam tak sutki poranione, ta mała jest taki gryzon ze krew mi leci z cycków..masacra... lewy nie jest taki zły i z niego polecił mi lekarz odciągac i w butli dawac i pomagac sobie mieszankami... szkoda prawego cyca bo odciagam a wszystko i tak do wylania bo odsączam z krwią cały czas :/

Doggi czyli zostalam juz tylko chyba ja. 10 dni po terminie.

ja urodziłąm 6 dni po terminie i kurde jak urodziłam pediatra pytał czemu mnie tak przetrzymali (nie wieział ze 6 dni) bo mała miała strasznie pomarszczone i wysuszone stópki i dłonie i coś tam jeszcze i powiedział, ze ma oznaki dziecka duużo przenoszonego :/

A ja dziś chyba coś upieke... tak dawno nic nie piekłam :) Chociaż mąż na mnie krzyczy i mnie wyzywa i jego rodzice i moi tez, ze mam spac jak mała spi... a jak ja mam spac jak mi się nie chce kurde..

Dzień dobry :)

Aestima ja też tej nocy miałam problem z Dadą 2, skończyły nam się 1 i założyłam Małej 2, po chwili leżała cała zasikana, ale u nas to raczej problem zbyt dużej pieluszki, bo Majka ma jeszcze dość mała dupeczkę :) także w nocy też miała nadprogramowe przebieranie i pieluszki zapinam teraz ciaśniej, póki co nie przeciekły :)
Jeśli chodzi o przebieranie Twojego synka to może spróbuj go podkarmić chwilkę to będzie spokojniejszy?
Ja tak robię przed kąpielą - podkarmiam, kąpiel i potem juz karmienie do zaśnięcia, raz darowałam sobie podkarmienie bo mała się zarobiła i na szybko ja musieliśmy wykąpać to krzyk był nie z tej ziemi, więcej już tego błędu nie popełnię :)
Jeśli chodzi o avatar to nie pomogę a co do suwaczka to nie wiem czy twoje suwaczki maja taka opcję, ale suwaczki z bb pozwalają do siebie dokleić fotkę i jak w sygnaturze wklejasz kod suwaczka to idzie od razu ze zdjęciem :)

matra24 powodzenia u lekarza i trzymam kciuki żeby to był tylko chwilowy dołek i smutki już nie wróciły :)

ironia jeśli chodzi o wodę to wydaje mi się że źródlane mogą być, z mineralnymi bym uważała bo duże ilości składników mineralnych w nich zawarte mogą zaszkodzić takiemu małemu dziecku.

mysia cieszę się że u Was tez już lepiej :)
Pępuszek taki "świeży" chyba dalej trzeba przemywać i odkażać, tak mi się wydaje i tak coś tutaj dziewczyny wcześniej pisały te które mają ten temat już za sobą, u nas niestety kikutek dalej jest ale nie jest jakiś strasznie uciążliwy więc daję radę :)

dubeltówka no to życzę żebyś wróciła tu jak najszybciej rozpakowana :)

doggi mi tez wszyscy mówili że mam korzystać jak Mała śpi ale tez mi się nie chce :) nie położę się przecież na siłe i w sufit paytrzeć nie będę tylko dla zasady :)

U mnie pogoda kolejny dzień beznadziejna - wiatr taki że głowę urywa i co chwilę pada, siedzę pod kocem i się nudzę - obiad mam z wczoraj, pranie nie chce wyschnąć od tej wilgoci więc nie mogę zrobić następnego, może po południu się uda, czekam aż mąż skoczy do sklepu do chociaż kurze powycieram ale pronto mi się skończyło...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry