reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

cześć Mamusie
Widzę, że Doggi weteranka dalej w dwupaku. Ciekawe jak dlugo jeszcze.
Podczytuje Was ostatnio regularnie ale napisać nie mogę nic, bo Julinka stale przy cycusiu:-). Więc tylko jedną ręką operuję myszką i czytam.
Ruch coraz mniejszy na forum, rozpakowane Mamy zajmują się maluszkami.
Buziaki dla Was!

reklama
Hej kochane :)

Silva, super pozytywny post :) Cieszę się, że humorek lepszy :)

Dzastina, no to jutro wielki dzień :) Trzymam za Was kciuki.

Evka, powodzenia na ktg :)

Cinamon, też bym chciała dziś poleniuchować. Chyba, że po południu się uda. Teraz jestem w jakieś małej panice. Właśnie pralkę włączyłam, zaraz idę kuchnię ogarnąć, łóżka pościelić...

Dziewczyny odnośnie tego czopa. Wczoraj zaczął mi odchodzić i już wtedy myślałam, że jest go sporo. A dziś rano znów i to w większej ilości. Czy u Was też jest on taki bardzo gęsty? Ja go nie mogłam wyciągnąć :zawstydzona/y:
No a poza tym trochę boli mnie krzyż, żadnych skurczy póki co nie ma, mała może trochę mniej ruchliwa.
Około 12 zbieram się do ginki, zobaczymy co tam nowego się wykluje :)

Hej Larvunia, Marta :)

Doggi, trzymam kciuki i czekam na pozytywne wieści powizytowe :)

doris ja pewnie do 20 bede trzymana w 2pacu :/ - takie przepisy :/

blusia u mnie czop odchodził 3 razy w mega wielkich ilościach, a miedzy tymi razami co jakiś czas troche wyłaziło tak ooo, od (nipamietam kiedy) w sumie cisza z czopem.. i u mnie był może nie tyle bardzo gęsty (choc byl taki zbity) to on się strasznie ciągnął i jak się podcierałam to go wyciągałam, i wycierałam na kilka razy (mimo ze wczesniej zawsze jakis kawałk robił plusk w kibelku)

Asinka, Doggi, dzięki :) No właśnie on był taki gęsto-zbity, taka jakby galareta (nie wiem jak dokładniej określić konsystencję). W ogóle to sorki, za takie opisy :sorry2:
Ginka mnie chyba zabije jak mnie dziś zobaczy, albo ja ją, że mi tu obiecywała nie wiadomo co i kupa z tego jest ;)
No, ale moja mama dziś mnie pocieszyła, bo zadzwoniłam do niej w sprawie tego czopa. To powiedziała, że jak jej czop odszedł to zaraz zaczęły się sączyć wody i w nocy mnie urodziła :) Zawsze to jakieś pocieszenie ;) No i 3 dni przed terminem. Może podtrzymam tradycję ;)

blusia moja mama nie odnotowala w żadnym przypadku ciąży (3 miala) odejscia czopa... mówi ze nie ma pojęcia co to i jak wyglada bo u niej nic takiego nie widziała... ale moja mama miała pęcherz przebijany u mnie i u sis ( z bratem wody odeszły prawie 2 miechy przed terminem, a mnie mama 3 dni przenosiła a siostre w terminie wywołali)

u mnie czop zaczął odchodzic między świętami wielkanocnymi a weekendem majowym.... long time ago :p lekarz mówił, ze czop moze odchodzic do 3 tyg przed porodem... u mnie to już ponad 4 tyg :D

Właśnie położyłam się przed kompem, bo zabrałam się trochę za porządki, ale mnie taki bół w pipce i podbrzuszu chwycił, że zwinęłam się z bólu na podłodze :-:)-( Powiedzcie mi, a w szczególności Doggi, czy przy takim bólu, sprawiało Wam ból leżenie, a w szczególności obracanie się z boku na bok?? Ja przy każdej próbie ryczę...

reklama
Dziewczyny mi z Czarkiem ten czop też 3 tygodnie przed porodem się sączył...tzn do tego dnia gdzie odszedł całkiem...
Przeważnie rano mi te gile leciały jak szłam na siusiu...
W tej ciązy nie zaobserwowałam czopu ale śluz z szyjki macicy i to tez nie zawsze... Każda ciaża jest inna..

Do góry