reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Cinamon masz rację dzisiaj jadę do swojego szpitala i dowiem się co ze mną zrobią.Ale z drugiej strony wolałabym już zadzwonić tu do lekarza i umówić się z nim na to cięcie na jutro bo pózniej jak zadzwonię może mi powiedzieć ,że zadzwoniłam za pózno...

Z moich obserwacji z pobytu w szpitalu ostatnio babki przyjęte w 9 dobie po terminie leżały i czekały np 2 dni na jakieś ruchy ze strony lekarzy.Jak nic się nie działo samo u nich to pierwszego dnia dostawały balonik, a dopiero po całym dniu bóli z balonikiem następnego dnia dostawały OXY i tak kolejny dzień cierpień.Jestem przerażona z dnia na dzień coraz bardziej.Gdyby to nie było już tyle dni po terminie po prostu bym czekała ale teraz na co mam czekać??Igor urodził się wywołany 3 kroplówką w 10 dobie po terminie.Kroplówki były podane jednorazowo jedna za drugą w ciągu jednego dnia a teraz podają u nas każdą kroplówkę osobno co drugi dzień...jak się nic nie wydarzy.

reklama
Katamiszku - wcale się nie dziwie i podzielam Twój strach. Dzisiaj powinni nas dokładnie zbadać! Jeśli odeślą Cię bez badania (dokładnego!) to będzie oznaczać totalną nieodpowiedzialność szpitala. Jeśli się tak stanie, to pakuj się i jedź do B-B!

Katamisz pamiętaj że nie musisz zgadzać się na kroplówki oraz na balonik.Patrzyliby na Ciebie jak na wariatkę ale musieliby cokolwiek z Tobą zrobić.Ja przez to wszystko przechodziłam i teraz też nie wiem co mnie czeka .
Jeśli jednak czegokolwiek się obawiasz , czujesz że coś jest nie w porządku ( wierze że matka czuje takie rzeczy) to nie zastanawiaj się nawet minuty, dzwoń i umawiaj się na zabieg.Najważniejszy jest Twój spokój, Twoje poczucie bezpieczeństwa i Twoje dziecko.

Katamisz, ja myślę podobnie jak dziewczyny, zobaczysz jaką decyzję podejmą u Ciebie w szpitalu i ewentualnie wtedy warto się zastanowić nad tą kliniką. Aczkolwiek Cinamon ma rację, najlepiej dokładnie wszystko sprawdzić, bo w końcu odległość niemała.

Ironia, no to super, że eksperyment się udał :) Ja też dużo odciągałam laktatorem i podawałam z butli, bo mój leniuch zasypiał przy piersi.

Tusen, no to powodzenia i szybkiego porodu kochana :)

A ja marudziłam, że nic się nie dzieje i zaczął mi odchodzić czop. Wiem, wiem, że to może nic nie znaczy, ale mam z lekka radochę :) Teraz jedziemy z młodym na spacerek, może jak się poruszam to się ruszy :)

Miłego dnia :)

Do szpitala mam się zgłosić wczesnym popołudniem- tak kazała lekarka.Więc pojadę tam koło 12-13.Założę się ,że zrobią mi badanie KTG i ginekologicznie mnie zbadają i to będzie wszystko...Tylko najważniejsze są teraz raczej wody-ich kolor i ich ilość a tego wzrokowo nie sprawdzą.Ostatnio jak pytałam lekarza czy przed samym porodem jest wykonywane jeszcze usg aby sprawdzić wielkość maluszka itd to powiedział ze śmiechem w głosie "Pani Kasiu jak maluszek nie będzie chciał wyjść na świat SN to w ostateczności zrobimy CC"

Cinamon czuję od kilku dni niepokój.Dzięki Bogu mała się rusza i kopie bo tak zwariowałabym!!

Blusiu trzymam kciuki oby ten czop coś zwiastował...mój odchodzi i odejść nie może...

Cinamonku, Silva, Blusia Dziękuję Wam kochane za rady:*Tak zrobię pojadę do szpitala i zobaczę jak lekarze dzisiaj postąpią i wtedy zdecyduję co zrobić.

Tusen trzymam kciuki za Ciebie&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Blusia - gartuluję czopa i czekam co będzie dalej:)

Katamisz - nie rozumiem takiego podejścia. USG pomaga przecież określić czy ostatecznie wszystko jest ok, czy dziecko dobrze ułożone, czy ilość wód wystarczająca no i pępowinę i przepływy można zbadać. Gdyby robili każdej kobiecie po terminie/przed porodem, to by uniknęli wielu problemów! Kurde nie kumam, szkoda im czasu czy sprzętu???

Ja za 15 minut się zbieram. Dam znaka jak poszło...

A ja poczytałam troszkę i zdecydowałam właśnie że jeśli nie urodzę do dnia terminu to 21 .06 jak pójdę do szpitala to powiem że nie wyrażam zgody na poród sn.Mam takie prawo i zamierzam je wyegzekwować.

Silva trzymam kciuki.Musi być dobrze!
Katamisz już się nie martw.Wierzę że podejmiesz najlepszą dla was decyzję

reklama
Do góry