reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Cinamon masz rację dzisiaj jadę do swojego szpitala i dowiem się co ze mną zrobią.Ale z drugiej strony wolałabym już zadzwonić tu do lekarza i umówić się z nim na to cięcie na jutro bo pózniej jak zadzwonię może mi powiedzieć ,że zadzwoniłam za pózno...

Z moich obserwacji z pobytu w szpitalu ostatnio babki przyjęte w 9 dobie po terminie leżały i czekały np 2 dni na jakieś ruchy ze strony lekarzy.Jak nic się nie działo samo u nich to pierwszego dnia dostawały balonik, a dopiero po całym dniu bóli z balonikiem następnego dnia dostawały OXY i tak kolejny dzień cierpień.Jestem przerażona z dnia na dzień coraz bardziej.Gdyby to nie było już tyle dni po terminie po prostu bym czekała ale teraz na co mam czekać??Igor urodził się wywołany 3 kroplówką w 10 dobie po terminie.Kroplówki były podane jednorazowo jedna za drugą w ciągu jednego dnia a teraz podają u nas każdą kroplówkę osobno co drugi dzień...jak się nic nie wydarzy.

reklama
Katamiszku - wcale się nie dziwie i podzielam Twój strach. Dzisiaj powinni nas dokładnie zbadać! Jeśli odeślą Cię bez badania (dokładnego!) to będzie oznaczać totalną nieodpowiedzialność szpitala. Jeśli się tak stanie, to pakuj się i jedź do B-B!

Katamisz pamiętaj że nie musisz zgadzać się na kroplówki oraz na balonik.Patrzyliby na Ciebie jak na wariatkę ale musieliby cokolwiek z Tobą zrobić.Ja przez to wszystko przechodziłam i teraz też nie wiem co mnie czeka .
Jeśli jednak czegokolwiek się obawiasz , czujesz że coś jest nie w porządku ( wierze że matka czuje takie rzeczy) to nie zastanawiaj się nawet minuty, dzwoń i umawiaj się na zabieg.Najważniejszy jest Twój spokój, Twoje poczucie bezpieczeństwa i Twoje dziecko.

Katamisz, ja myślę podobnie jak dziewczyny, zobaczysz jaką decyzję podejmą u Ciebie w szpitalu i ewentualnie wtedy warto się zastanowić nad tą kliniką. Aczkolwiek Cinamon ma rację, najlepiej dokładnie wszystko sprawdzić, bo w końcu odległość niemała.

Ironia, no to super, że eksperyment się udał :) Ja też dużo odciągałam laktatorem i podawałam z butli, bo mój leniuch zasypiał przy piersi.

Tusen, no to powodzenia i szybkiego porodu kochana :)

A ja marudziłam, że nic się nie dzieje i zaczął mi odchodzić czop. Wiem, wiem, że to może nic nie znaczy, ale mam z lekka radochę :) Teraz jedziemy z młodym na spacerek, może jak się poruszam to się ruszy :)

Miłego dnia :)

Do szpitala mam się zgłosić wczesnym popołudniem- tak kazała lekarka.Więc pojadę tam koło 12-13.Założę się ,że zrobią mi badanie KTG i ginekologicznie mnie zbadają i to będzie wszystko...Tylko najważniejsze są teraz raczej wody-ich kolor i ich ilość a tego wzrokowo nie sprawdzą.Ostatnio jak pytałam lekarza czy przed samym porodem jest wykonywane jeszcze usg aby sprawdzić wielkość maluszka itd to powiedział ze śmiechem w głosie "Pani Kasiu jak maluszek nie będzie chciał wyjść na świat SN to w ostateczności zrobimy CC"

Cinamon czuję od kilku dni niepokój.Dzięki Bogu mała się rusza i kopie bo tak zwariowałabym!!

Blusiu trzymam kciuki oby ten czop coś zwiastował...mój odchodzi i odejść nie może...

Cinamonku, Silva, Blusia Dziękuję Wam kochane za rady:*Tak zrobię pojadę do szpitala i zobaczę jak lekarze dzisiaj postąpią i wtedy zdecyduję co zrobić.

Tusen trzymam kciuki za Ciebie&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Blusia - gartuluję czopa i czekam co będzie dalej:)

Katamisz - nie rozumiem takiego podejścia. USG pomaga przecież określić czy ostatecznie wszystko jest ok, czy dziecko dobrze ułożone, czy ilość wód wystarczająca no i pępowinę i przepływy można zbadać. Gdyby robili każdej kobiecie po terminie/przed porodem, to by uniknęli wielu problemów! Kurde nie kumam, szkoda im czasu czy sprzętu???

Ja za 15 minut się zbieram. Dam znaka jak poszło...

A ja poczytałam troszkę i zdecydowałam właśnie że jeśli nie urodzę do dnia terminu to 21 .06 jak pójdę do szpitala to powiem że nie wyrażam zgody na poród sn.Mam takie prawo i zamierzam je wyegzekwować.

Silva trzymam kciuki.Musi być dobrze!
Katamisz już się nie martw.Wierzę że podejmiesz najlepszą dla was decyzję

reklama
Do góry