reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Wiatm

Ja nadal w dwupaku
biggrin.gif
Ale jakoś nie narzekam puki dobrze się czuje.
Podobnie jak jedna z Was(już zapomniałam która)nie mam w zasadzie żadnych objawów.Troszkę wczoraj było mi nie dobrze i pobolewało podbrzusze.Ale nic mi sie nie sączy,ani śluz ani nic
unhappy.gif
Ale słyszałam też że dużo jest takich którym wszystko odchodzi w szpitalu ,tuż przed porodem więc nawet się tym specjalnie nie martwię.
A co u Blusi?? Ktoś coś wie??Bo ona wczoraj chyba wybierała się do lekarza...

.

Blusia pisała że jakięs skurcze miała,,szyjka ok 1,5cm doktorowa powiedziała ze lada dzień urodzi.

Ja też nie czytam,bo wrażliwa jestem ostatnio.

Ironia Jeśli ,z tego co dobrze zrozumiałam Benio przesypia całą noc to może nie dokarmiaj go jeśli to takie problematyczne.Ja karmiłam piersią też ale nie było problemu ,ale koleżanka karmiła butlą i id samego przyjścia ze szpitala ostatni karmienie było 23 a pierwsze ranne 6 lub 7 bo dziecko ładnie przesypiało.Ale zapytaj położnej.

a ja mam pytanko do tych już rozpakowanych - pojawiły się Wam po porodzie jakieś rozstępy których nie miałyście przed porodem? tak tylko się zastanawiam

dobre pytanie, też się nad tym zastanawiałam !! W końcu rozstępy mogą powstawac od zbyt wielkiego rozciągania skóry w krótkim czasie, ale i od kurczenia sie jej :/

a ja mam pytanko do tych już rozpakowanych - pojawiły się Wam po porodzie jakieś rozstępy których nie miałyście przed porodem? tak tylko się zastanawiam

dobre pytanie, też się nad tym zastanawiałam !! W końcu rozstępy mogą powstawac od zbyt wielkiego rozciągania skóry w krótkim czasie, ale i od kurczenia sie jej :/

Z Aleksandrem nie miałam rozstępów przed i po też się nie pojawiły.Teraz jest podobnie nie mam ani jednego ,i jak to doktorowa powiedziała raczej nie będę miała bo mam dośc elastyczną skórę.Ale za to przytyłam w tej ciąży więcej ,więc nie wiem czas pokaże.
Któraś pisała wcześniej że nie miała rozstępów w ciąży a pojawiły się zaraz po porodzie.

tusen - niestety budzi sie sam w nocy dalej co 3 4 godzinki i ewidentnie przysypia przy cycku i nieefektywnie ssie, dlatego zastanawiam sie nad butla z moim mlekiem na noc , ale dobra rada sprobuje dzis zadzwonic do położnej

andariel, ivona
- prysznic działa cuda... miałam stołeczek pod prysznicem i spałam sobie jak tylko sie dało troszke

do tego polecam rodzenie na kibelku, przy partych jest niezastapiony bo nie ma takiego ucisku i dziecko ponoc łatwiej schodzi a i jaka wygoda jest..siedziałam na kibelku i trzymałam sie tego stelza od kroplówki i tak prawie urodziłam Benia...na porodowce mialam juz tylko 3 parte i hop :-)

larvunia - bidulko niech misia bedzie łaskawsza dla mamusi :-) ale powiem ci ze mnie to strasznie trudno zerwac z łozka w nocy i az krzycze z łózka do młodego zeby poszedl sobie sam do kuchni po mleko bo mi sie nie chce... ale naszczescie tata jest na medal i mame w duzej mierze wyręcza aż mi głupio :-(

mały równo o 11 zrobił literke E (znaczy : matka cycek needed) nakarmiliśmy się z jednego i troszke polizałem drugiego co by mu żal nie było (tak zwany the retarded one - bo nie chce z niego mlecio lecieć), pępuszek pomęczyłam, przebraliśmy pampka i poszliśmy się kangurować na pół godzinki - przeczytałam mu streszczenie seriali na następny tydzień i poszedlem spać o lisku zwisku :-)

a ja lece robic makaron z serkiem i cuuukrem o matko ślinka mi aż cieknie :)

Ironia jesli dobrze rozumiem, Beniu budzi się w nocy co 3h na karmienie, tak? Wiesz, że to piękny wynik? MOja ma nocki kiedy budzi się co 2h albo i co 1h. Takie maleństwo nie może mieć dłuższych przerw w posiłkach, ja moją budzę po 3,5h w nocy jeśli sama się nie budzi. też nie ssie efektywnie ale zawsze coś tam zje. Jeszcze troszkę czasu minie zanim nasze szkraby będą mogły przesypiać spokojnie całe nocki. To się będzie powoli wydłużać.

Doggi taki brązowawy śluz pojawił mi się w dniu porodu. U mnie była to rozwierająca się szyjka.

trasiu dziękuję za odpowiedz :) Ja nie wiem, u mnie to było jak się obudziłam o 6 na siusiu, gęsty brązowy śluz... później robił się coraz łagodniejszy w kolorze i teraz ma takie ciemnożółty kolor.

Ide posprzątac na chacie, jakiś obiad opędzlowac i umyję okna bo świata nie widze poza tymi paskudnymo smugami bleeeeee

reklama
Do góry