reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Super, ze Saffi ma już Weroniczkę przy sobie!!!

A ciekawe jak tam Madzioolka, czy już po wszystkim czy co???

No i że Antoś jest już z Agata, to znaczy, ze maja się lepiej

Agatka
i Blusia trzymam kciuki by sytuacje sie wyjaśniły pozytywnie...

Silva ta kanapka szefowej jest cudowna, do tego ma tam taki bekonik który nadaje rewelacyjny smak...

cinamon dokładnie, w ogóle to w pierwszej kolejności możesz powiedzieć, ze nie zgadzasz się na poród siłami natury, bo jesteś po cesarce... i nie ma dyskusji, nie powinni nawet zaczynać wywoływać...to nowe standardy i dziwi mnie że twój lekarz tego ci nie powiedział, tak jak pisałam ja od 3 rożnych to usłyszałam i wiem, ze tak jest..inna sytuacja gdy jest się pierworódką czy też po porodzie sn...no ale w twoim wypadku wszystko jest jasne, jak u mnie....

asinka gratulacje zdanego egzaminu...super...

ironia skoro Beniu zjada tylko z jednej piersi i z drugiej już nie chce to znaczy moim zdaniem, ze jest najedzony.,..na następne karmienie podaj mu druga pierś

a ja na kolacje zjadłam zapiekankę, mezuś przywiózł i teraz pali mnie w przełyku, a raczej tak suszy...juz z litr wody wypiłam w ciągu godziny...

zmęczona jestem umyłam 4 okna dzisiaj, tak mnie natchnęło i całą górę posprzątałam, żaluzje umyłam w sypialni, zasłonki nowe pozawieszałam w sypialni i u synka...no jestem z siebie dumna....jutro chyba na dole okna przetrę, bo teraz takie mi sie brudne wydaja:tak::tak:

dobra zmykam, chyba się położe do łózia i poczytam...

reklama
Cinamon - no niestety jeszcze dużo, ale już troszkę jest zrobione, ekipa jest na razie na etapie podwieszania sufitów więc jeszcze gdzieś z 1,5 miesiąca zostało do końca mam nadzieję że nie dłużej

Mysia dziękuję za wyjaśnienie wszystkiego.Ja ciągle zastanawiam się jak chciałabym rodzić i jestem bardziej za porodem naturalnym ale jeśli byłaby taka sytuacja że nie urodzę do terminu to jednak wolałabym cc bo wiem że będę bzikować strasznie i niepokoić się o dziecko.Nie mogę pozwolić sobie też na dłuższy pobyt w szpitalu bo nie mam co zrobić z synem.Zaraz poszukam gdzieś informacji w necie żeby tak dobitnie przekonać się jakie mam prawa.

Mamusiu czyli już niebawem czeka Was przeprowadzka w nowe miejsce.Ale fajnie.Uwielbiam remontować i urządzać! jestem bohaterem w swoim domu! ;-)

Cinamon - no ja bym bardzo chciała już - jeszcze przed urodzeniem Tymcia ale wiem że to niemożliwe, na tą chwilę mamy wymienione wszystkie okienka i parapety dziś montowali - piec też już jest założony a kaloryfery tylko na próbę bo nie wszędzie jest wycekolowane (dopiero 2 pokoje)

kat witaj już jako mamusia!

Mnie coś boli.średnio co 5 minut latam na siku i strasznie się poce.Jestem cała mokra.Nie wiem co się dzieje

Jestem :)
Bosheee, ponad 3 godziny czekania, masakra :crazy: Miałam ktg (wszystko ok), jakieś skurcze się pisały, szyjka prawie zgładzona, rozwarcie 1,5 palca. Ginka powiedziała, że może ruszyć za dzień, dwa, wszystko się ładnie przygotowuje do porodu. Ale oczywiście 100 pytań, a po co, a dlaczego ginka kazała zbadać d-dimery. A czy nie wie, że to normalne, że w ciąży są podwyższone, że obrzęki i ból przy tym to ponoć też norma. Jakbym doczekała to w poniedziałek mam je powtórzyć. Zrobiła usg, pytała kto robił połówkowe (jakby to miało znaczenie). Mała wcale maleńka nie będzie, ale wagi oczywiście nie podali :/ No to chyba tyle.
Jutro poczytam co u Was, bo jestem strasznie padnięta. Do tego brzuch coraz częściej pobolewa okresowo. D. mówi, że on się dziś nie kładzie spać, będzie mecze oglądał. Bo ostatnio jak mnie lekarz zbadał to tego samego dnia (a właściwie nocy) odeszły mi wody. I on się chyba tego boi ;)

No to spokojnej nocki mamuśki :)

reklama
Do góry