reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej Kochane:)
Ja nie wpadam, bo mały od kilku dni szaleje- w dzień, bo w nocy pozwala się wyspać, więc zmęczona nie jestem ,ale brakuje mi czasu dla siebie. Jak jest na rękach- ok śpi, odłożony od razu marudzi i płacze:( Do tego wojujemy z bolącymi piersiami. Sama nie wiem jak przy tym wszystkim udało mi się nanieść ostatnie poprawki i ostatecznie złożyć pracę mgr;) Mieszko był ze mną na uczelni 2 razy- psycholog z niego wyrośnie jak nic- najpierw w brzuszku się nasłuchał, na wykłady z mamą chodził a dziś w jego torbie niemowlęcej wiozłam prace magisterskie (3 kopie), więc nie ma chłopak wyjścia- zostanie psychologiem albo naukowcem;)))

Ironia-
u nas pampki zaczęły przeciekać jak stały się za małe (mały przekroczył 4 kg i kupiliśmy dwojki- jest ok. A Twój ile waży??) I przeciekały nam też te z rossmana.

Pieluchę zmienia się przed karmieniem (np po spanku). Po karmieniu nie przebieramy, nie przewijamy, nie podnosimy dziecku nóżek, bo mały będzie ulewał...

reklama
Ironia o ile dobrze pamiętam to zmieniałam Jaśkowi pieluszkę po każdym jedzeniu.Oczywiście czasem zdarzyło się to między karmieniami. Najważniejsze żeby szybko po kupce wymienić na nową . Myślę że skoro Beniu ma mokre plecki to albo trzeba częściej mu te pieluszki zmieniać albo może faktycznie za małe są...a byc może za duże właśnie.Jakich pieluch używasz? Może trzeba by innej firmy?

Aestima, gratuluję złożonej pracy mgr! A propos sutków - próbowałaś tych nakładek silikonowych? Podobno są zbawienne na poranione sutki...

silva, z sutkami już ok. teraz bolą mnie piersi. to chyba jakieś małe zapalenie, bo mam stan podgorączkowy.
zapomniałam Wam sie pochwalić, że mój Mały ma juz 4 tyg!!!!!!!!!:)))) A w pon stuknie mu miesiąc .Taki duży chłopak!

Ironia najlepiej zmień firmę pieluszek i będziesz wiedziała o co chodzi. Nie myślę żebyś aż tak ciepło go ubierała że aż by był tak mokry bo bardzo by Ci płakusiał!

Aestimko trudno uwierzyć że Mieszko już ma 4 tygodnie...jak ten czas leci!

Ironia ja z kolei mam wrażenie, że Marysia w ogóle nie sika tylko robi kupki. Ogólnie przebieram ją po obudzeniu, potem karmię, troszkę się bawimy i rozmawiamy i jeśli widzę, że jest w miarę przytomna to przed spaniem jeszcze raz ją przebieram. Zresztą zwykle wtedy jest już kupa i nie ma wyjścia.

Cinamon ale ja jestem niewyspana i zmęczona. Mała ma noce kiedy budzi się co godzinę. Tylko jakoś w ogóle o tym nie myslę. Za kilka dni mogę to odczuć znacznie bardziej, póki co po prostu się trzymam. Może dlatego, że to naprawdę spokojne maleństwo. Ona prawie nie płacze, jak się obudzi to gada do siebie i obserwuje wszystko dookoła. Gdyby była małym histerykiem ja na pewno nie byłabym tak spokojna:)
I super, że wizyta udana. Lekarz Abdul jak widać jeszcze nie zdążył schamieć wśród polskich realiów.

reklama
Trasiu, a żółtaczka u Was była?? bo nasz też był spokojny i nie robił siusiu tylko kupki i potem się okazało, że to przez te wysokie poziomy bilirubiny. obserwuj siuśki, to ważne żeby były.

Do góry