reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dziewczyny zapomniałam Wam wczoraj napisać o jeszcze jednej rzeczy którą kazała mi dyr. zrobić....więc u nas w grudniu jest kiermasz świąteczny...z racji tego że wiedzą że uwielbiam różne takie plastyczne robótki to dyr kazała mi zrobić na kiermasz to co zazwyczaj robię...bo w domku lepię sobie aniołki z masy solnej i poźniej je maluje farbami akrylowymi i ozdabiam techniką decoupagu...tak więc musze zrobić 15 aniołków + 5 choinek z makaronu...hehe

reklama
misialina, zloza- tam w rossmanie oprócz tego balsamu o którym piszecie jest taki olejek na rozstępy- w takim samym opakowaniu. Jest cudowny! Pachnie dzidziusiem, jest wydajny i taki tani:)) Polecam, ale na noc, żeby nie poplamić ubrań (choć jak wyschnie to już nie plami, ale trochę schnie- jak to olejek).

A ja wcinam od lutego:) ale jakie jest moje zdanie jeżeli chodzi o wit. ciążowe- napisałam wyżej:)

Dzięki za info, też poszukam.
Co do witamin - właśnie feminatal n łykam.

a ja polecam jako nawilżacz skóry naturalną oliwę z oliwek - uwierzcie, że nie ma nic lepszego! zresztą wyciągi z oliwek są niemalże w każdym kremie na rozstępy, a tu w kilku kropelkach macie samą naturę i zdrowie;
acha, i nie wiem czy słyszałyście, ale niektóre specjalistyczne preparaty na rozstępy w ciąży są dopuszczalne dopiero od 20 tc

O olwie z oliwek pisałam już wcześniej na tym wątku, używałam w pierwszej ciąży...ale teraz mi śmierdzi i psińco z tego...Dagamit ....ale Ty obcykana jesteś :)

Ale ten olejek z rossmana od 1 m-ca, i nie ma w jesgo składzie żadnych świństw. Ja mam krem ziaji , ale on jest właśnie od 4 m-c. oliwa z oliwek? o nie, raz chciałam to zorbić ,ale zapach mnie odrzucił,za bardzo kojarzy mi się z jedzeniem... ale polecam wszystkie oliwki dla niemowląt...

misialinka oj bidulo, asertywnosc kochana asertywność, chociaż wiem, że trudno odmawiać i też mi się często nie udaje..co skutkuje tym, że pomimo, że zatrudnili za moje miejsce już osobę to dalej robię i wystawiam zabawki na sklep bo ona nie potrafi haha

ja witaminki muszę brać bo mam niedoczynność tarczycy i dziennie biorę 7 różnych tabletek :(
o kurtka ide po tabletki na drogi moczowe i magnez z b6 !! całkiem zapomniałam ! ale ze mnie dupa :)

musze isc coś kupić na obiad, ale tak wieje ze boję się że mnie porwie hehe :) brzusio się fajnie podniósł na wysokości wałeczka :)

O olwie z oliwek pisałam już wcześniej na tym wątku, używałam w pierwszej ciąży...ale teraz mi śmierdzi i psińco z tego...Dagamit ....ale Ty obcykana jesteś :)

wiesz co, przez ponad 3 lata starań i comiesięcznego wypatrywania cudu trochę czytałam i się orientowałam, żeby nie być zielona, jak wreszcie się uda, chociaż absolutnie nie uważam się za żadnego eksperta - co więcej, wszystko co dzieje się u mnie w ciąży jest dla mnie szokiem i niezwykłym przeżyciem

współczuję Ci tej dyrektorki! ja od początku L4 nie pokazuję się w szkole i na razie wychodzi mi to na dobre :-)

Dziewczynki, ja już po obiadku!:) Hehe, nie wiem co się ze mną dzieje:) Zjadłam sobie naleśniczki, do ciasta dodałam cukier waniliowe i wyszły po prostu pyszne.
Teraz lecę się pakować, bo wyjeżdżamy na cały weekend. Nie wiem czy uda mi się tam dorwać internet- jak nie to odezwę się w niedzielę wieczorem:) papa, miłego weekendu:)

no ja też byłam w szoku..bo tak wszyscy mówią, że nie zachodzi się od pierwszego razu i w ogóle...więc pomyśleliśmy z mężem będzie fajnie wreszcie bez gumek poszalejemy pewnie z kilka dobrych miesięcy, zanim się uda...pani ginekolog powiedziała, że mam pco ;/
więc nie sądziłam, że cokolwiek się uda...a tutaj pierwszy obserwowany cykl no i hop fasolka w brzuszku :) troszkę żałuję, że nie pobrykaliśmy dłużej i że tak szybko się udało, ale czytając niektóre wypowiedzi dziewczyn starających się bardzo długo to naprawdę się ciesze, chociaż to zawsze jest jak grom z jasnego nieba :) no i to poczucie odpowiedzialności....tak myśleliśmy czy już czy nie już. dużo zależało od pieniedzy a teraz mamy dobrą sytuację - ale do tej odpowiedzialności po prostu nie da się dorosnąć - teraz coraz bardziej się tym martwię, czy damy sobię radę :-) ale kto da jak nie my :)

3maj sie ciepło aestima i miłego weekendu !! :D

Dziewczynki, ja już po obiadku!:) Hehe, nie wiem co się ze mną dzieje:) Zjadłam sobie naleśniczki, do ciasta dodałam cukier waniliowe i wyszły po prostu pyszne.
Teraz lecę się pakować, bo wyjeżdżamy na cały weekend. Nie wiem czy uda mi się tam dorwać internet- jak nie to odezwę się w niedzielę wieczorem:) papa, miłego weekendu:)

Udanego wyjazdu :)
A ja robiłam sobie naleśniki dwa dni temu o 22:00 - tak mnie naszło ;) Di ciasta dodałam sok pomarańczowy - też pyszotka :)

reklama
Cześć Dziewczyny,
Ja wróciłam z zakupów. Kupiłam m.in. pierogi ze szpinakiem, kapustą i grzybami, czekoladę pienikową (nigdy takiej nie jadłam, kupiłam na spróbowanie) :) Tak więc ja na obiadek jem pierogi z kapustą i grzybami (i znowu ta kapusta hehe). Mam 2 godzinki na odpoczynek i jadę załatwiać to zwolnienie. Trzymajcie kciuki aby lekarz bardziej serdeczny się okazał.

Aestima - miłego weekendu. Mam nadzieję, że tam gdzie jedziecie nie pada i jest ładna pogoda. Ja mieszkam na 14 piętrze i wiatr gwiżdze okropnie.

Do góry