reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Wpadłam na chwilkę zobaczyć co słychać u cioteczek czerwcowych...

mamusia ja z Igorem miałam zwykły rtęciowy na samym początku a po powrocie ze szpitala do domu kupiliśmy ten elektroniczny dla dzieci i nadal go mam.Nie zamierzam go zmieniać:)Tego do uszka nigdy nie używałam więc nie wypowiem się na jego temat.Ja w kiepskiej sytuacji finansowej radziłabym kupić ten tani elektroniczny a z czasem jak stwierdzisz ,że tamten jest niezbędny kupisz ten do ucha i może akurat kasa jakaś będzie...:)Ten elektroniczny zawsze będziecie mogli z mężem używać gdyby okazało się ,że chcesz wymienić go na ten droższy...

Tusen super ,że już wszystko masz:) Spokojniejsza jesteś co??Teraz można czekać tylko na dzidzię jak już wszystko jest.

Silva szalona kobieto!!Skąd Ty bierzesz tyle energii????Ja też dzisiaj troszkę od rana sprzątałam ale teraz poległam...

misia gratuluję kochana zdolnego synka:) 4 miesjce to super wynik!!!

Zjadłam dwa razy obiad :szok::szok:I w dodatku nie małe porcje...jak tu nie tyć jak tak wpierniczam??No ale nie mogłam się oprzeć!!Ssanie jakieś dzisiaj mam...

reklama
A ja posiedziałam sobie z mężem na balkonie :-) Mąż przy okazji złapał drzemka :p a ja sobie poczytałam książkę. Zaraz moje dziecie wróci z urodzin, mąż już po niego poszedł. Ok 21ej znowu będzie chwila "dla siebie" :-)

Mamusia - my kupiliśmy w ubiegłym roku termometr bezdotykowy w Lidlu za 50zł. Jest fajny, bo gdy Igor miał wysoką gorączkę, mogłam w każdej chwili nie budząc go sprawdzić temperaturę.
Silva - energii Ci dzisiaj nie brakowało :-) Ja dzisiaj tylko odkurzyłam i pościerałam kurze. Zaczęłam robić zupkę, ale mąż jak wrócił z zakupami ze sklepu, to stwierdził, że jemy śląskie z gulaszem i się wziął za robotę :-)
Misia - gratulacje dla synka :-)
Mysia - miłego wypoczynku.
Mrsmoon - my na szczęście mamy cały komplet jeśli chodzi o wózek (łącznie z parasolką). Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, bo bym poprosiła męża jak pojechał na zakupy żeby podpytał. U nas w Tesco jest Świat Dziecka, może tam by mieli parasolki. Mówisz, że się nie oszczędzasz :-)? Mi też już tak ciężko, że czasami mam dosyć.
Skurcze łapią i odpuszczają. Rano miałam tak mokrą wkładkę, że dosłownie myślałam, że sączą mi się wody :-D Jaki człowiek jest durny. Wszystko po tych wczorajszych sensacjach na BB :-)

Katamisz - a ja pozwoliłam sobie dzisiaj i na loda i na ciasteczko i na czekoladkę. To już końcówka naszych ciąż, to czego sobie żałować :-)? Niedługo trzeba będzie przejść na dietkę a póki co, nie miej wyrzutów sumienia tylko jedz na zdrowie :tak:

dzięki Iza.:-)
Co se będe żałować nie?? :-D Mój mąż patrzył na mnie jak wcinałam jego porcję młodych ziemniaczków tak troszkę jakby ze zgorszeniem:p hehe No ale mógł mi nie dawać nie:)

Kurcze dziewczyny a ja coraz częściej się drapię po stopach i nogach...:zawstydzona/y:Mam co dwa, trzy dni takie napady swędzenia ale takie masakryczne ,że zasnąć nie dają.Teraz też się drapię po stopach i nogach bo mnie tak swędzi-wysypki nie mam.Myślicie ,że może to być cholestaza??

Iza byłam w świecie dziecka i mają tylko parasolki do teutonii (za 180zł!!!!!!!!) i mutsy - niewiele tańsze. A ja zastanawiam się nad parasolką X-landera i coraz bardziej się z niej wycofuję, bo mała dość jest. Kees widziałam w internecie tylko chyba dość mocno są zafałszowane kolory na zdjęciach...
Katamisz nie żałuj sobie. Ja w drodze powrotnej z zakupów do maca zajechałam i zostałam fanką frappe czekoladowego;-) nie wspominając o truskawkowym poemacie...zaraz się za niego biorę, bo na wynos sobie wzięlam:tak:
a na obiadek miałam kapustkę młodą z młodymi ziemniaczkami i jajkiem sadzonym...mniam, tylko mam teraz wielką rewolucję w kiszkach...

Ależ się cieszę, że Mieszko juz na świecie :-):-):-) - od wczoraj cały czas myślałam o Aestimie i w końcu wyszedł :-) Szkoda, że ona taka wymęczona ale najważniejsze że synuś zdrowy i piękny. GRATULACJE AESTIMKA jeszcze raz - dzielna babka z ciebie!
Nasunęło mi się na myśl, że parę dni temu Aestima pisała o usg że mały ma 3200g i urodził się niewiele większy, więc błąd pomiaru niewielki, a dla niej choć troszkę łatwiej było że synuś nie tak wielki.

Larvuniu współczuję, szybko przyzwyczajamy się do swoich zwierzątek, a potem martwimy sie jak o członka rodziny

Misialina gratulacje dla synka

Troszkę się dziś zmartwiłam, bo od rana mocno mnie bolał brzucho, spinał sie i jakies skurcze były, a trzeba było zakupy zrobić, posprzątać całe mieszkanko i obiadek ugotować...ale teraz już leżakujemy i odpoczywamy i jest ok.

Miłego sobotniego wieczoru brzuszki :-)

mrsmoon ja miałam dokładnie to samo na obiadek dzisiaj za wyjątkiem tego jaja sadzonego :)młode ziemniaczki z koperkiem i młoda kapustka... a ta kapustka marzyła mi się od jakiegoś czasu:)

za mną chodziła odkąd Misialina o niej naspisała, zrobiłam wczoraj, ale przecieru pomidorowego nie miałam, dopiero dziś dokupiłam

noooo faktycznie chyba masz rację:)Za mną też zaczęła bardziej chodzić jak misialina wspomniała o swoim obiedzie...:tak:Moja mama mi gotowała kapustkę według swojego przepisu i ona zawsze zamiast koncentratu dodaje ketchup pudliszek pikantny i wychodzi mioooodzio!!

reklama
mrsmoon w smyku ostatnio widziałam różne parasolki. Nie wiem w jakich cenach i jakich firm ale jakbyś coś wybrała to mam kilka kuponów - 20 % więc mogłabym Ci podwieźć pod smyka jeśli byś wybrała

katamisz a może spytaj lekarza o to swędzenie bo wydaje się podejrzane

Do góry