reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej mamuski
traskcha gratuluje werwy. Ja sie nie moge jakos w sobie zebrac zeby zrobic w koncu pranie a tu czas najwyzszy, ale jutro mam wolne wiec pralka bedzie w ruchu caly dzien
.ironia dobrze, ze drama ze szpitala juz za toba. Mam nadzieje, ze wiecej tam nie trafisz, do porodu znaczy sie;)

reklama
Trasia, bo miałam wyższe wyniki i powiedziała,że trzeba włączyć insulinę... Jeszcze ten tydzień mam tylko dietę, a później i jedno i drugie. A ja tak nie lubię się kłóć, a jeszcze będę musiała sama :-:)-(
A Ty to ładnie zaszalałaś... Oszczędzaj się tam trochę :-)

Asinka ja juz w zasadzie nie muszę się oszczędzać:) Skoro za niecałe trzy tygpodnie mam się zgłosić na patologię to zdecydowanie wolę, żeby akcja rozpoczęła się wczęsniej! Oczywiście nie zamierzam myć okien i przeginać, ale zwykłe domowe porządki i spacery chyba wskazane. Skoczę jeszcze do zielarskiego po herbatkę z liści malin:)

no ja wlasnie tez sie nie oszczedzam, na pewno lepsze to niz stres w szpitalu a przy okazji zrobie wiele pozytecznych i przyjemnych dla mnie rzeczy:) tez wyslalam meza po te herbatke-ciekawe czy bedzie bo w zielarskim nie bylo:baffled:

Posiedziałam na balkonie, zjadłam obiadek, ogoliłam sobie nóżki (ciężko było ale się udało :-D) i czekam na moich chłopaków. Złożyłam część prania i jakiś ból/skurcz wszedł mi w udo - dziwne uczucie.

Daggi - mam nadzieję, że dotrwam do tych moich ostatków :-D
Trasia - jeśli obu miejsc masz taką samą odległość do szpitala, to faktycznie spokojnie możesz jechać i dotrzymać mamie towarzystwa. Ważne abyś miała ze sobą torbę :-)
Asinka - nie zazdroszczę Ci tych zastrzyków :-/
Mamusia - postaraj się nie denerwować chociaż wiem, że to trudne....

Ja chyba jeszcze trochę przetrzymam swoją małą w brzuchu zanim zacznę "szaleć". Przynajmniej niech moja mama wróci do nas, żebym była spokojna, że Igor ma opiekę :)

Dagamit, mi gin mówiła, że to kłucie jakby igłą czy drutem na dole to właśnie przypieranie główki i lekkie rozwieranie szyjki :) Mam tak od początku maja ;)
ja wczoraj tak miałam aż mi sie oczy szerzej otworzyły,takie dziwne uczucie...

A ja jeszcze nie miałam KTG ani razu ;) U nas na wsi się chyba tego nie praktykuje ;)
ja tez nie miałam
Będę błagać prezesa, ale w sumie z drugiej strony, jak mi nie przedłużą umowy, to należy mi się pół roku bezrobocia, a i tak koło czerwca, lipca przyszłego roku będziemy wyjeżdżać na stałe do Włoch, więc na jedno mi wyjdzie :-) A bezrobocia jest tyle co wychowawczego :-p
A co do KTG, to ja też jeszcze nie miałam ani razu, więc nawet nie wiem jak to wygląda :-p

Asinka[/B] moim zdaniem powinnas porozmawiać z pracodawcą-przecież on nie bedzie miał żadnych związanych z tym kosztów, tylko Panstwo jak to pisze Izabela
to ja tak napisałam;-)

ja poprasowałam,teraz piorę białe rzeczy,pomału sie pakuje,przeraża mnie to 4.piętro u taty:-(

reklama
Mamusia przykro mi z powodu pracy :-( i to w takim momencie...3mam kciuki żeby szybko znalazła się nowa praca...jesli będziesz potrzebowała pomocy w wyszukiwaniu ofert to pisz, mam troche sprawdzonych portali gdzie zawsze cos sie znajdzie :) pomożemy... i nie denerwuj sie tak bo Tymuś bedzie się źle czuł...musisz teraz przede wszystkim o nim myślec :)

ja dziś cały dzień jem i nic nie robie...a zmęczona jestem jakbym pracowała po 12 godzin...nic nie robienie jeszcze bardziej męczy...

dziewczyny jak poznać czy wody płodowe to te wody...dziś wypadło ze mnie ze dwie łyżki takiej wody...przeźroczysto białej :szok::sorry2:

justynka -
bidula jesteś z tym 4 piętrem, ale pomyśl ze stosunkowo niedługo bedziesz już na swoim :-D

Do góry