reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej kochane :)

Zeberrko, cieszę się, że Bartuś nadrobił z wagą. Trzymam za Was kciuki :)

Mamusiu
, bardzo mi przykro z powodu pracy :( Mam nadzieję, że uda się coś szybko znaleźć, zwłaszcza teraz kiedy Wam kasa potrzebna. Ściskam!!! :)

Ja po wizycie. Mama z Jaśkiem została, potem połaziliśmy po parku i skoczyłam do lumpa. Kupiłam małej koszulkę, a Jaśkowi kurtkę-wiatrówkę. A potem kawka i śniadanko spóźnione. Poplotkowałyśmy, obgadałyśmy naszych chłopów i czas zleciał. W międzyczasie ostro popadało i pogrzmiało :)
No to lecę na wizytowy :)

reklama
Ironia ja już kilka razy takie coś miałam, ale ginka mówiła ze to nie wody były bo ich ilosc jest dalej normalna... a siusiu tez to nie było bo byłam swieżo wysiusiana... więc co to jest nie mam pojęcia..

hejka brzuszki! Padam .... od 7 rano dopiero usiadłam. Najpierw odwiozłam Jasia do przedszkola ( zapisałam go tam gdzie chodził w zeszłym roku) potem byłam na zakupach spożywczych, potem na bazarku, po Jasia, z Jasiem po torbę i koszulę do szpitala, wróciłam do domu, wysprzątałam samochód łącznie z praniem tapicerki, usmażyłam placki z jabłkami i usiadłam . I nie wstanę do nocy! Lecę zobaczyć co Wy robiłyście dziś!

Ironia ja mam takie wylewanie białej cieczy od jakiegoś czasu :-) - i to naprawdę dość intensywne, wkładka przecieka. Ale to nie wody tylko taki śluz - gin powiedział że to normalne, więc spoko!

no własnie doggi u mnie to tez nie był moczyk bo sprawdzałam i nie wyglądało moczykowo :) moze po prostu jakas taka dziwna wydzielina wodnista :) pojecia nie mam :-)

Dagamit hahahha, mi to się ogólnie wszystko dzieje, taki biały śluz tez był był, ale odpuścił sobie jak zaczął mi czop odchodzic ;P

hahahaa, to jest fatalne, cokolwiek byście nie napisały MAM TO... nosz kurdesz, czemu ja muszę miec wszystko? Ale ja tak juz chyba mam, przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego lekarze tez mówili że na podstawie mojego przypadku książki można pisac bo miałam WSZYSTKIE objawy i skutki choroby :p miód malina :p

no własnie doggi u mnie to tez nie był moczyk bo sprawdzałam i nie wyglądało moczykowo :) moze po prostu jakas taka dziwna wydzielina wodnista :) pojecia nie mam :-)

Ja mam nadmiar takiej wydzieliny po nocy. Czasami jak od razu po wstaniu nie pójdę po prysznic, tylko chwilę pochodze, to czuję mokro w kroku :baffled:

Cinamon - pranie tapicerki????? Ja czasami bliżej kuchni stanę i mam np brudną koszulkę, bo brzuchem przejadę i nawet nie wiem kiedy a gdzie tu się zginać, czy szorować tapicerkę :-D

Cześć dziewczyny!
Nie wiem czy oglądacie na DDTVN o porodach z użyciem gazu rozweselającego - podobno we Wrocławiu już się takie odbywają i są całkowicie bezpieczne. Nie potrzeba żadnych środków przeciwbólowych, bo ten gaz załatwia wszystko - odpręża, relaksuje, łagodzi odczuwanie bólu. Fajnie to wygląda - nawet jedna kobieta powciągała trochę na wizji i w parę sekund zaczęła się śmiać :-D

Oglądałam to ale nie od poczatku - siostra do mnie zadzwoniła, żebym zobaczyła, bo to pierwsze w Polsce porody z uzyciem gazu rozweselajacego i odbywaja się własnie w jednym z wrosławskich szpitali. Już widziałam jego użycie właśnie w tym serialu na vod "cud narodzin", to dokumentalny serial o porodach kręconych w jednym szpitalu w Anglii. Moje spostrzeżenia są takie: Angielki to mało atrakcyjne kobiety ;) a co do tego gazu to nie wiem czy im pomagał ale wiekszośc jak już sie dorwała to nie chciała wypuscić ustnika i oddychcać normalnie, część była mocno odurzona i zachowywała się conajmniej dziwnie... Niektóre jak przesadziły to odlatywały i nie miały ochoty na współpracę. Moim zdaniem ostro te kobiety się tym gazem tam szprycowały i przesadzały. Ciekawe jak to u nas będzie.

Misialina i co u Ciebie? jak sytuacja? jak się czujesz?

Setana – od samego poczatku ciąży mam ten problem ! Przed ciążą tez to było ale nie tak jak teraz.. Lekarka powiedziała, ze to z niedoboru magnezu i łykam od kilku miesiecy po 3x2 tbl i generalnie nic to nie daje, bo zazęły od około 2,5 miesiaca drętwiec też nogi :/ I to jest straszne uczucie, bo np chwytam kubek i on mi wypada z ręki bo mi paluchy zesztywniały i wygięły w paragraf, a nogi.. raz wchodzac po schodach podnosze noge na stopien a ona ani drgnie i sie wywaliłam (ale sie tak pieknie przekrecilam ze spadłam na tyłek) a tak dłuzej posiedze i wstane to juz nogi nie ogarniaja.. możliwe, że coś gdzies tam w środku uciska i to stąd..
Kurcze mnie najbardziej właśnie martwi ta niemoc w dłoniach i to, że te paluchy sa zdrentwiałe cały czas cokolwiek bym nie robiła..

Mamusia czerwcowa współczuję Wam takich zmartwień teraz :( Mam nadzieję, że sytuacja szybko się poprawi i wyjdzie Wam jeszcze tylko na lepsze, że za jakiś czas będziecie mogli powiedzieć "nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło". Tule mocno.

Setana mi też drętwieją dłonie. To jest zespół cieśni nadgarstka, zniknie po ciąży.

Traschka mam nadzieję, że to to i faktycznie przejdzie po porodzie. Niemniej jednak teraz bardzo mnie to niepokoi, że to odrętwienie palców wcale nie chce puszczać, nawet na moment :(

Ja mam nadmiar takiej wydzieliny po nocy. Czasami jak od razu po wstaniu nie pójdę po prysznic, tylko chwilę pochodze, to czuję mokro w kroku :baffled:
Izka mam podobnie, jeszcze nigdy w życiu nie zmieniałam tak często piżamy...

Hej moje miłe. Troszkę mnie tu nie było... Mieliśmy trochę rodzinnych spraw na głowie plus szykowanie wyprawki, ale powolutku kończę więc będę miała więcej czasu na BB:)

Pozdrawiam Was mocno i do zobaczenia!

reklama
dziewczyny jak poznać czy wody płodowe to te wody...dziś wypadło ze mnie ze dwie łyżki takiej wody...przeźroczysto białej :szok::sorry2:
justynka - [/B]bidula jesteś z tym 4 piętrem, ale pomyśl ze stosunkowo niedługo będziesz już na swoim :-D

ja wcześniej pisałam o tej wydzielinie,że taką miałam jakąś ,że myślałam ,że to wody,ale się okazało,że tak już jest.teraz jest gęsta,żółta i kleista:baffled:,wkładkę średnio zmieniam 4x dziennie.

a z tym 4.piętrem to mi sie płakać chce.jak nie znajdziemy jakiś pieniędzy na ulicy,to szybko nie zrobimy tego remontu w tym domu....

Do góry