reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Witam ponownie!!!

Zebrra - trzymam kciuki za Twojego Synka!!! Daj znać, jak wrócisz od lekarza!!!

czesc piatkowo ;-)
małż odprowadza synka a ja jem sniadanko.. ale spac mi sie chce nadal :baffled:
jak zjem to tez w kimono ide Doris hehehe...

MILEGO DNIA

no właśnie niedawno wstałam po raz drugi!!!!

witam:) dobrze ze dzis piatek to do wtorku i usg blizej:)
mataka bardzi mi przykro...:(
ja dzis mam znowu dola, bo juz jestem zmeczona tym brakiem sil i mdlosciami. niby pracuje okolo 3 godzin dziennie od pon do soboty ale to wyczyn dla mnie zeby sie zwlec z łózka, naszykowac lekcje i wyjsc z domu. trzymajcie sie cieplutko i milego dnia...

:)

mnie też wykończy ten brak sił!!!!!!

Witajcie :)

Nie zaglądałam na forum 2 dni i tyle postów, że nie wiem, czy nadrobię :) W środę pojechałam na groby swoich najbliższych (100km od Wawy) i wróciłam umordowana.

Ciesze się, że jesteście już po badaniach i wszystko jest ok. Niech dzidzie sobie spokojnie rosną :)
Miłego dnia Wam życzę.

Idę czytać posty :)

Lekarz mi powiedział że mam ze sobą zabrać dokument potwierdzający poronienie, ja miałam samoistne beż zabiegu i mam tylko akt zgonu naszej Fasolki więc nie wiem czy to wystarczy. poza tym nie dokładnie zroumiałam kiedy mam wykonać te badanie, i czy jeszcze się go powtarza. Bo musiałabym zadzwonić i się zarejestrować a ponoć dość długo trzeba czekać na termin.

Misialina, jesteś w ciąży i badanie to Ci się należy, badanie wykonuje się między 11 a 14 t.c., a potem między 20 a 24 t.c.
Ja jestem po 3 poronieniach (2 po zabiegu) i nie muszę przedstawiać żadnych dokumentów potwierdzających poronienie, wszystkie informacje znajdują się w karcie ciąży!!!! Porozmawiaj z ginem o tych badaniach, bo często lekarza wmawiają nam, że tylko nielicznym kobietom się one należą, co nie jest prawdą...(wg mojej ginki)

Dzięki dziewczyny za wsparcie!

W przychodni spędziłam urocze 2godziny (nie znoszę państwowej służby zdrowia wrrrr). Jasiek ma zapalenie spojówek, najprawdopodobniej również rotawirusa i już mu katar spływa po gardle... Masakra, on jest astmatykiem, więc ciągle jedzie na sterydach, a teraz jeszcze to...

Oczka już lepiej, bo od środy zakraplałam, mam tylko nadzieję, że rota się nie potwierdzi...

Misialina, te badania należą się każdej z nas bez względu na poronienie. Ja mam 06/12 w Mikołajki i mam nadzieję, ze to będzie szczęśliwy dzień :)

Co do roweru, to nie musze jechać po wertepach na szczęście, a w zimę zostanie spacer (pewnie z wózkiem, żeby Jaśka nie wychłodzić za bardzo) albo mojaj mama będzie go wozić samochodem... ja niestety nie dysponuję drugim autem, ale nie wiem czy nie zakupimy, bo z 3 dzieci bez samochodu ciężko mi będzie się gdziekolwiek wybrać... Mój mąż zabiera auto rano, a wraca bardzo późno...

Hej hej, witam wszystkich:)
Właśnie się zarejestrowałam na forum^^ Będę mamuśką po raz pierwszy, a stanie się to 15 czerwca 2011( podobno:>)
Dzidziuś nie planowany za to miła niespodzianka. Jak narazie żadnych strasznych dolegliwości poza bólem piersi nie mam,
jedynie dla otoczenia jestem niezbyt miła:p

Mam pytanie czy któraś z Pań może konno jeździła, jeździ? Ja niestety musiałam zrezygnować z mojej pasji na te kilka miesięcy, może jest ktoś kto też troszkę nad tym ubolewa i nawzajem podtrzymamy się na duchu:)

Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe Mamusie

Witaj :) Moja przyjaciółka jeździ konno. Kiedy zaszła w ciążę dr powiedziała, że nawet jej nie może zabronić jazdy konno, bo ciąża przebiega prawidłowo. Nie wiem dokładnie, do którego tygodnia jeździła, ale na pewno od razu nie zrezygnowała ze swojej pasji. Urodziła 12.10.2010 a termin miała na 10.10.2010r. Mama szczęśliwa a synek zdrowy :) Pozdrawiam

Dzisiaj np.,tylko sie nie smiejcie,czulam w brzuchu takie ruchy.Takie cos jak dziecko sie porusza.Ja wiem ze to nie mozliwe bo to nie mozliwe ale ja naprawde cos takiego czulam.No i nastepny powod do zmartwienia,co to takiego?????
Ale dobrze ze nie tylko ja co sie nakrecam:-)

Ja też tak mam :) Moim zdaniem to dlatego, że wnętrzności nam się poprzesuwały i stąd takie odczucia. Mi czasami "jeździ" w jelitach :)

Majqa Igor przechodził ospę w lutym jak miał 4 lata. Wydaje mi się, że lepiej jeśli przejdzie się choroby zakaźne będąc dzieckiem bo w dorosłym wieku znosi się je zdecydowanie gorzej. Ja będąc dziekiem przeszłam świnkę, ospę i różyczkę :) Mam dwóch braci, więc jak jedno coś podłapało, zarażało pozostałych ale dzięki temu, dzisiaj nie martwimy się tymi chorobami (szczególnie ja jako kobieta ciężarna) :)

Misialina ciesze się, że trzymanie kciuków poskutkowało :)

Piszecie o tym 3D i badaniach prenatalnych. Czy te badania nie należą się dopiero po ukończeniu 35 lat? Ja rozmawiałam o tym z lekarzem u którego byłam ostatnio i on mówił, że na te z NFZu mogę się nie łapać ze względu na to, że kończę 35 lat dopiero w sierpniu 2011 (więc jakby po terminie porodu). Dostałam namiary na lekarza u którego mogę zrobić badania prywatnie (koszt jak mi dr powiedział 600zł).
A kolejną (i ostatnią) wizytę mam 3.11. Ostatni raz idę do dr ktora obecnie prowadzi ciążę (ona jeszcze o tym nie wie ;)!). L4 mam od niej i to do 5.11 więc muszę wziąć kolejne zwolnienie i receptę, bo mi się już duphaston kończy.

Izabela, nie, badania prenatalne należa się każdej kobiecie, tylko lekarze z góry zakładają, że kobiety po 35 roku życia są w grupie podwyższonego ryzyka, dlatego trzeba domagać się o te badania samemu, jeżeli lekarz nie zaleci sam...

reklama
jejku obudzili mnie za oknem cos tna cyba drzewo :baffled: Ale wyspana sie czuje, wlasnie herbatke popijam ;-):-)

jol no wlasnie chyba chodzi o kosmowke :tak: tak mi sie wydaje... wiem ze mam sie oszczedzac kochana... ale strach jest prawda.
jeszcze apetyt powroci zobaczysz eheheh

setana wlasnie mlodego nei dzwigam, tlumacze mu juz ze mam dzidziusia w brzuszku i teraz nie moge go na raczki brac, moje dziecko jest bardzo kochane i wiec jest dobrze ;-)
a co u CIbie kochana?

ogitu czesc, tez od rana nie spie, ale tym razem od 6.00 heh ...
jak sie Ty czujesz?

ewelina szelajesz z jedzonkiem hehehe, choc mnie dzis wzielo na kielbaski na cioeplo gdzie nigdy wczesniej nie przepadalam za tym :sorry:
oby bole brzucha minely! i nie wracaly...

misialina ten posmak to normalne w ustach... ja nie mam, ale wiem ze to normalne. co do wlosow to mozna farbowac, ja w 1 ciazy farbowalam raz... ale musisz to powiedziec fryzjerowi w tedy farby sa lepsze ;-) nie smierdzace tak i bez tych rzracych substancji jak amoniak itp... Ale jak masz watpliwosci spytaj lekarza.

majqa hehehe no niestety dzieci rzadza hehehe ;-)

doris czesc spiochu :-D

izabela jak samopoczucie?

Do góry