reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

ja mam 61 d.c to moze dlatego mi mineło :-)

mojej koleżancke na każdym USG wychodził inny termin porodu :-D

także ja niewiem nie znam się , ale jak byłam na pierwszym Usg.. w poniedziałek to taki sam termin z USG jak i z mioch obliczeń

reklama
hej
ja juz po wyzycie...
wiec
fasolinka ma 0,9mm wg usg to jest 6 tydz i 6 dzien a wg miesiaczki jak w suwaczku ;-) Serducho bije jak dzwon! wszystko ok gdyby nie to ze cos mi sie odkeja i jest ryzyko poronienia :-( strasznie mnie ta informacja zmartwila, ale pani doktor powiedziala ze mam sie nie martwic, oszczedzac, ze ona widzi ciaze dobrze rozwijajaca sie ze jest oki i mam byc dobrej mysli :sorry:
zaraqz sprawdze dokladnie bo cos mi nie gra ile dzidzia ma juz heheh

edit:
nie no wg usg wychodzi ze dzidzia ma 6 tydz i 6 dni.... tak mi napisala ;p

Ostatnia edycja:
larvunia nareszcie...myślałam o was:) szkoda że jednak jest coś nie tak. ale trzymaj się i słuchaj lekarza...dobrze że fasolka jest i rosnie...to podstawa...uszy do góry

Witajcie.
Ja też już po wizycie, ale usg nie miałam bo gin stwierdził,że na następnej wizycie zrobi mi prenatalne już :-)
A ja też nie nalegałam. Powiedział, że macica się bardzo ładnie rozrosła, więc się nie martwię :-)
Dziewczyny czy wam też wyskakują krosty na twarzy? Mnie okropnie wysypało :-(
Larvunia wszystko będzie ok, nie martw się :-) Odpoczywaj dużo :-)

reklama
emiolka, larvunia - cieszę się że jesteście już po wizytach i szczęśliwe

ja też się witam i tez z dobrymi wieściami :)
Mój dzidziuś ma prawie 2 cm!!! myślałam, że w tym czasie to gdzień 1,5mm, no tak czy inaczej gin zrobił usg, usłyszałam serduszko :) uspokoiłam się... choć tak jak u larvuni coś się odkleja, czy nie dokleiło... sama nie wiem z nerwów zapomniałam, ale gin powiedział, że na tym etapie ciąży to nic niepokojącego i to częste, więc nie martwię się na zapas - larvunia - może u Ciebie kochana to samo się dzieje, i wystarczy o siebie dbać bardziej niż zwykle. Nastepna wizyta 24-ego, mam dalej luteinę 2x2 przez 2 tyg. a kolejne 2, 1x2. Głodna jestem :tak:;-) buziaki

Do góry