Hej kochane
Ja też już po wizycie
Fasolka jest jedna (uffff, na szczęście, bo w rodzinie duże obciążenie bliźniacze), z bijącym serduszkiem i wielkością odpowiadającą 7 tyg. ciąży, ma prawie 8mm
Dostałam profilaktycznie duphaston i listę badań.
I tu mam do Was pytanie. To była wizyta prywatna, ta ginka prowadziła moją poprzednią ciążę. Ale z racji tego, że badania niemało kosztują, zapisałam się też na nfz do jakiejś innej babki. Powiedziałam o tym tej mojej i ona powiedziała, że z tych badań to na nfz to dostanę skierowanie najwyżej na 3-4 i to też zależy od lekarza, bo może też ich nie zlecić. Powiedziała, że to nie dobrze jak dwóch lekarzy prowadzi ciążę, a poza tym jak zrobię te badania na nfz to one i tak trafią do tamtego lekarza i wyniki zobaczę dopiero na wizycie. Ja wiem, że ona mogła tak mówić, bo przecież pacjentki nie chce stracić. Chciałam Was zapytać czy poniższe badania dostałyście na skierowanie: morfologia, mocz, VDRL, Hbs, grupa krwi, glukoza w surowicy, TSH, FT4, Toxo IGG, IGM.
I w sumie teraz jestem w kropce. Chociaż na tą wizytę 4,11 i tak pójdę, zobaczymy co to za ginka, jak fajna to chyba tą moją odpuszczę, choć pewnie się "obrazi"
Pozdrawiam wszystkie mamusie i witam nowe. Przepraszam, że nie odpiszę imiennie, ale nadrobiłam co u Was słychać
U mnie się zaczęły mdłości, rano jest niefajnie
Raz już wymiotowałam :/