reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Ja już po herbatce. Pozdro od Nutrii dla Was:*

Miałam ugotować zupę, ale jakoś mi się nie chce...

Acha! Ivonka - ja właśnie zwalczyłam wysypkę! Pojawiła się jakieś dwa tygodnie temu i od wczoraj już nie mam ani jednej krostki. Czytałam, że przyczyny mogą być różne, ale postanowiłam się nie wkręcać w jakieś choroby skórne, tylko uznałam, że to albo potówki albo jakaś nadwrażliwość na kosmetyk i tyle. Poradziłam się na forum i skorzystałam z rady AGATY R. - codziennie rano i wieczorem smarowałam kremem na odparzenia - takim dla dzidzi:) Nie miałam Sudocremu ani Linomagu, ale miałam próbkę takiego specyfiku by Nivea. I powolutku schodziło i coraz mniej swędziało:) Odstawiłam na ten czas krem na rozstępy, ale smarowałam się po kąpieli emulsją Emolium:) I na to krem na odparzenia tak, żeby biała warstwa została! Od 3 dni zamiast Emolium wróciłam do kremu na rozstępy i jest super. Dziś odstawiam krem na odparzenia:) Mam nadzieję, że u Ciebie też pomoże!

Oczywiście, jeśli po kilku dniach nie zauważysz poprawy to migiem do dermatologa!

reklama
a nie nie agga - mnie sie nie śpieszy aż tak żbey wywoływać :) musze jeszcze dwa egzaminy zdać :-) no i szlafroka nie mam dalej do szpitala !! więc żadne wywoływanie ;)

ale jak niektóre mowia ze bedą od 35 tygodnia masakra ! dla mnie to troszke za wcześnie - ja chce jeszcze leniuchować na kanapie, siedzieć przy kompie do oporu i głośno słuchać metalu bez szkody dla czyiś uszków :)

poród mnie nawet tak nie przeraża jak wizja totalnego umatkowienia tylko na zawołanie dzieciątka :) wiem ,zę mnie to nie obejdzie...ale przecież mu nie powiem jak będzie głodne...za chwile mama ściąga ważny film z torrentów albo właśnie robi ci probil na facebooku :)

ja chce jeszcze leniuchować na kanapie, siedzieć przy kompie do oporu i głośno słuchać metalu bez szkody dla czyiś uszków :)

poród mnie nawet tak nie przeraża jak wizja totalnego umatkowienia tylko na zawołanie dzieciątka :) wiem ,zę mnie to nie obejdzie...ale przecież mu nie powiem jak będzie głodne...za chwile mama ściąga ważny film z torrentów albo właśnie robi ci probil na facebooku :)

hi hi hi

Ironia, ja chyba zacznę tak od 37 działać:) Ale na spokojnie- bardziej to "wywoływanie" traktuję jak zabawę. Uda się albo się nie uda a seksik to sama przyjemność:)

Ja też tak od 37 zacznę, czytałam że to najleosza pora :D Bo wiadomo po jedym razie przecież akcja się nie zacznie... To musi byc systematyczna 'ciężka' praca :D hahahahhahahahah łuuu chuuuuu nie mogę się doczekac :D :D :D

ale przecież mu nie powiem jak będzie głodne...za chwile mama ściąga ważny film z torrentów albo właśnie robi ci probil na facebooku :)
A dlaczego? moze akurat zrozumie;-):-D
Wyobraź sobie jak ja musze si ebac umatkowienia. Z jednej strony to chcialabym zeby czas porodu nadszedl szybko bo juz ciezko tak sie turlac, ale z drugiej to jestem mega przerażona. Teraz ciezko, ale przynajmniej w miare spokojnie, a jak sie bąki urodzą to sie zacznie sajgon. Łooo matko... trojka dzieci, rodzina wielodzietna:baffled::-D. No i musze cos z tymi bąkami zrobic i w koncu musimy zdecydawac sie na jakies imiona.
Aha i ostatnio mam znowu faze na jedzenie, caly czas głodna jestem, jem i jem, a cały czas jakis niedosyt czuje:baffled:

Własnie zjadłam jogurcik z płatkami i banankiem, wyprasowałam ubranka a teraz odpoczywam. Pogoda smętna i nie chce mi się przez to nic robić ;-)

Silva - z przyjemnoscią zastosuje się do tego wieczorkiem, narazie wysmarowałam wacikiem "lako " i mam chwilowy spokój nie chce tego rozdrapywac bo pewnie rozniesie się to na większy obszar a narazie mam tylko wokół pępka
Ironia - ty to aparatka jestes a po urodzeniu dzidzi okaze się że tylko głośny metal ją będzie usypiał :-):-)
Ivona, ponoć te herbatki naprawdę działają:tak: Dlatego nie wolno ich pić na początku, bo mogą działać poronnie. Ja zacznę sobie pić taką z liści malin ale po wielkanocy dopiero (czeka nas 5- godzinna droga a nie chcę rodzić samochodzie,hehe;)

Tez słyszałam ze nie wolno pic tych herbatek na poczatku ciąży bo mogą miec skutek poronny ale w pozniejszym okresie można spróbować, ja tez zaczne pic sobie po ok 36 tygodniu chociaz i tak pewnie dzidzi wyjdzie kiedy bedzie mu sie podobało :-)

A mnie juz od jakiegos czasu swedzi pepek i jego okolica. To takie dziwne uczucie, swedzi, ale tez jakby troche boli. Zapomnialam powiedziec o tym ginkowi ostatnio, zreszto przedostatnio rowniez. Macie moze podobnie z tym pępurem?

U mnie tez zaczęło się to pieczeniem a potem te krostki które swędzą, na szczęscie jest ich niewiele ale jak ty ich nie masz i cię skóra swędzi i piecze to może być efekt naciągania jej przez macicę, z tego co wiem to takie odczucia też towarzyszą powstawaniu rozstępów. Dobrze nawilżaj skóre a jak nie przejdzie i będzie się pogarszać to idź do lekarza!!

reklama
kurcze musze zbierac sie po Jule do przedszkola, a tak mi sie nie chce:baffled:. No ale wczesniej jeszcze pranie rozwiesic i tez mi sie nie chce:crazy::baffled:. MOze jakiegos kopa na rozruch?

Do góry