Ja już po herbatce. Pozdro od Nutrii dla Was:*
Miałam ugotować zupę, ale jakoś mi się nie chce...
Acha! Ivonka - ja właśnie zwalczyłam wysypkę! Pojawiła się jakieś dwa tygodnie temu i od wczoraj już nie mam ani jednej krostki. Czytałam, że przyczyny mogą być różne, ale postanowiłam się nie wkręcać w jakieś choroby skórne, tylko uznałam, że to albo potówki albo jakaś nadwrażliwość na kosmetyk i tyle. Poradziłam się na forum i skorzystałam z rady AGATY R. - codziennie rano i wieczorem smarowałam kremem na odparzenia - takim dla dzidzi
Nie miałam Sudocremu ani Linomagu, ale miałam próbkę takiego specyfiku by Nivea. I powolutku schodziło i coraz mniej swędziało
Odstawiłam na ten czas krem na rozstępy, ale smarowałam się po kąpieli emulsją Emolium
I na to krem na odparzenia tak, żeby biała warstwa została! Od 3 dni zamiast Emolium wróciłam do kremu na rozstępy i jest super. Dziś odstawiam krem na odparzenia
Mam nadzieję, że u Ciebie też pomoże!
Oczywiście, jeśli po kilku dniach nie zauważysz poprawy to migiem do dermatologa!
Miałam ugotować zupę, ale jakoś mi się nie chce...
Acha! Ivonka - ja właśnie zwalczyłam wysypkę! Pojawiła się jakieś dwa tygodnie temu i od wczoraj już nie mam ani jednej krostki. Czytałam, że przyczyny mogą być różne, ale postanowiłam się nie wkręcać w jakieś choroby skórne, tylko uznałam, że to albo potówki albo jakaś nadwrażliwość na kosmetyk i tyle. Poradziłam się na forum i skorzystałam z rady AGATY R. - codziennie rano i wieczorem smarowałam kremem na odparzenia - takim dla dzidzi
Oczywiście, jeśli po kilku dniach nie zauważysz poprawy to migiem do dermatologa!