reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dagamit jeśli chodzi o Twoje bóle to może weź pod uwagę swój kręgosłup, wszystko z nim w porządku? Pytam bo ja mam straszne problemy z kręgosłupem, pomimo że jestem drobną osóbką. Nóżki również bolą, w szczególności przy dźwiganiu, zmęczeniu, stresie. Też pomaga masaż (w wykonaniu męża) a później na noc zawinięcie w kocy - następnego dnia duża ulga.
.

To mozliwe, że bóle wywołują jakieś nieprawidłowości w ukladzie kostnym - no i całkiem prawdopodobna jest diagnoza mojego lekarza rodzinnego, że powiększająca się macica powoduje jakies tam uciski na kości i dlatego nogi bolą przed @. To w ciąży tym bardziej mają prawo...tak sobie przynajmniej tłumaczę :-)
Nie pozostaje mi nic innego jak nacierać czymś rozgrzewającym i zakładać grube skarpety. Na chwilę pomaga.

reklama
Witam Wszystkie Mamy i dziękuję za słowa wsparcia!!!
Oczywiście ja odpoczywam, odpoczywam i odpoczywam!!! Od czytania informacji na necie już mi głowa puchnie!!!! Ale ogólnie wyczuytałam że takie odklejenie sie kosmówki dosyć często sie zdarza we wczesnych ciążach.
Jestem dobrej myśli!!!

Witam wszystkie czerwcowe mamy :)
Ja również najprawdopodobniej jestem w ciąży z kalkulatora wynika termin na czerwiec ale jeszcze nie byłam u lekarza więc nie mogę na 100% tego potwierdzić.
Zasmucił mnie stan Madzi - kochana trzymaj się wiem co czujesz dlatego ponieważ ja też miałam ciążę pozamaciczna i zdarzyła mi się 2 razy i jedną poronioną tzn. 1 raz ciąża pozamaciczna 2raz ciąża zakończona poronieniem i 3raz ciąża pozamaciczna więc naprawdę wiem co teraz czujesz i to nie prawda ze z czasem mniej boli ... obecnie jestem 4 raz w ciąży ale nie wiem czy w prawidłowej ale mam nadzieje i wierze ze w końcu po tych cierpieniach i dla mnie zaświeci słoneczko.
Kochane witam was serdecznie i mam nadzieję ze zostanę z wami przez najbliższe wymarzone 9 miesięcy :)

Witam wszystkie czerwcowe mamy :)
Ja również najprawdopodobniej jestem w ciąży z kalkulatora wynika termin na czerwiec ale jeszcze nie byłam u lekarza więc nie mogę na 100% tego potwierdzić.

Kochana, po takich przejściach należy ci się! Na pewno będzie dobrze. Trzymamy kciuki!

Doris - spokojnie. Czytanie netu to najgorsze co możesz robić, ale wiem, że trudno się powstrzymać. Odpoczywaj, leż i na pewno będzie ok!

Hej babeczki :)

Dagamit, ja się nie znam, ale jakoś tak mi się skojarzyło z "zespołem niespokojnych nóg" może to to? :)

Witam nowe czerwcóweczki :)

A ja mam dziś taki apetyt, że zjadłabym konia z kopytami, a Wy tu jak na złość o racuchach z jabłkami :angry: Jutro siedzę w domku to chyba zrobię dla siebie i małego :-) Niestety synek od dwóch dni gorączkuje, więc siedzi w domku.

Hej Kochane! Na chwilę wstałam z łóżka żeby do Was zajrzeć....piszecie jak nakręcone...ja mam takie konwulsje żołądka że masakra...leżę na jednej stronie i nawet się nie ruszam...2 kg w dół mi poszło...jestem na wodzie mineralnej...kiedy to się skończy?
Tusenfryd....musisz cierpliwie czekać...i się nie martwić....

Idę leżec bo zaraz się przewróce...Dobranoc Kobietki!

Tusenfryd marudz do bolo!!! musza sprawdzic jak cos boli albo kopelka jakas ci sie przywidziala chocby! To tak jak u nas w uk byle cie zbyc no nie:no: A gdzie sie wyprowadzasz? gdzies w cieple kraje (bo palma tam rosnie) czy nowy domek?

Pomarudze narazie damim czas na zaproszenie mnie na usg,poczekamna to jak mi przysla termin.Lekarz wprawdzie powiedzial ze powinnam szybciejdostac ta wizyte bo ladnie napisal do szpitala prosbe:-)
A przeprowadzamy sie juz a swoje,po 3 latach wynajmowania nareszcie kupilismy domek.Moze palm nie ma ale za to piekne choineczki w ogrodzie.Juz sie nie moge doczekac.

Tusenfryd....musisz cierpliwie czekać...i się nie martwić....

jestem cierpliwa naprawde,moje dzieckomnie tego nauczylo,jestem szczesliwa posiadaczka tej zalety:-):-):-)
Dobranoc kochane niech Wam przez nocke dzieiciatka w brzuszku zdrowo rosna.:-)

dziewczyny piszecie w zastraszającym tempie!!! A ja teraz mam dużo nadgodzin, wyjazdy z pracy i tak z doskoku zaglądam, nadążyć nie można!

przede wszystkim Madziu bardzo mi przykro, ale musisz być teraz silna. Im silniejsza będziesz tym szybciej Twój organizm dojdzie do siebie, a wtedy sama wiesz.. nowe życie-nowa nadzieja. Trzymaj się cieplutko!

A co do ciąży w UK to ja właśnie wczoraj dostałam list z datą pierwszego usg w następny czwartek. Co prawda nakłamałam po prostu, że nie pamiętam kiedy miałam ostatni okres, powiedziałam tylko, ze na pewno w sierpniu, a czy koniec czy początek oczywiście udawałam, że nie wiem... i w ten sposób pierwsze usg za tydzień :) chyba bym zwariowała czekając kolejny miesiąc! I wczoraj miałam wizytę położnej w domu (taką mają procedurę, że jedna z pierwszych wizyt jest w domu) i w sumie była niekonkretna babka, nie potrafiła mi odpowiedzieć na pytania dotyczące urlopu macierzyńskiego (chociaż tutaj to ich obowiązek wiedzieć takie rzeczy) i pobrała mi krew bardzo 'umiejętnie'...skutek-posiniaczone obie ręce bo jej 'żyły uciekały' grrr! no ale ogólnie staram się nie denerwować ;)

reklama
Carrotka trzymam kciuki aby tym razem była to prawidłowa ciąża. Limit na przykre doświadczenia wyczerpałaś:)
Ja sie trochę obawiam bo te bóle brzucha mam coraz silniejsze, no i boli kręgosłup w częsci krzyża. W pierwszej ci,ąży też od razu poszedł mi kręosłup, ale bóli brzucha aż takich nie miałam. Apetyt mam iście diabelski, wczoraj głupio zrobiłam bo na pusty żołądek zjadłam pół kilo kapusty kiszonej, a później kibelkowa masakra:( Ale taką miałam ochotę że normalnie nikt by mnie nie powstrzymał. Dzisiaj za to mięso. Co ciekawe odrzuciło mnie od czekolady, od której byłam uzależniona- tabliczka dziennie minimum.

Do góry