reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej Kobiałki,
Ja wczoraj zaliczyłam gina.
USG było, chociaż ja w odróżnieniu do wielu z Was wcale go nie chciałam, bo boję się że może ono być szkodliwe dla fasolki. Tak czy siak, widać pęcherzyk czyli wszystko dokładnie tak jak ma być na tym stadium ciąży. Cieszę sie z tego, że przynajmniej ciąża nie jest pozamaciczna tak jak u biednej Madzi - Kochana naprawdę mi przykro i życzę ci odwagi i powodzenia na następne zafasolkowanie.
Poszłam też za poleceniem lekarza zrobić betę, w piątek robię następną i mam nadzieję, że zobaczę cudowny wzrost.
Za moją prośbą dostałam również zaświadczenie od lekarza, że w delegacje jeździć nie mogę i pracować w laboratorium!!! Od dzisiaj pracuję w moim biurze domowym – szef i wszyscy w mojej ekipie służbowej są już poinformowani, że w teren nie będę wyjeżdżać! Kamień spadł mi serca i teraz już mogę spokojnie pracować J

reklama
Carrotka witaj :) Dla mnie to również 4 ciąża i mam nadzieję, że zakończy się szczęśliwie.

Ja od dwóch dni mam zawroty głowy, odbija mi się i zbiera na mdłości. Na szczęście nie wymiotuje. Dzisiaj miałam iść do lekarza państwowo ale zrezygnowałam. Odwiozłam synka do szkoły i od razu po powrocie się położyłam. Jutro mam wizytę u lekarza w Promedisie - jestem ciekawa jego zdania. A poza tym, wczoraj znalazłam na necie prywatną klinikę niedaleko domu i jak tylko jutro po wizycie będę wiedziała na czym stoję to od razu zapiszę się do tej kliniki. Przyjmuje tam dwóch ginekologów, którzy pracują na Saszerów w Szpitalu. Wyczytałam o nich same pozytywne opinie.
Też w końcu chce iść na to pierwsze prawdziwe USG ciąży (pomijam badanie w szpitalu). Szczerze nie rozumiem, jaki problem mają lekarze ze zrobieniem usg w 7tc. W pierwszych dwóch ciążach własnie w takim właśnie czasie miałam robione usg i wszystko było widać jak na dłoni.

tusenfryd18, Ogitu gratuluję własnych domków :)

witajcie dziewczyny ;) dołączę się jeśli można - planowany termin 8 czerwiec,,, odliczam dni do lekarza (drugiej wizyty) pierwszą miałam 7-ego i od razu dostałam L4 - niby nic się nie dzieje, ale dmuchamy na zimne... Trzymam kciuki za każdą z Was i nasze dobre samopoczucia... POzdrawiam

Izabela - hmm może na coś wkoncu się przydam bo chodze do technikum gastronomicznego i będe kucharzem hehe..

soda lub drożdże w racuchach ? tego nie słyszałam ale polecam ten przepis.. są przepyszne !! :-)

2 szklanki mleka
3 szklanki mąki tortowej
4 jajka
szczypta soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki oleju
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
1,5kg jabłek.

Do mleka dodać mąke z proszkiem do pieczenia ( polecam przesianie mąki z proszkiem prosto do pieczenia, gdyż po przez przesianie ciasto staje sie bardziej pulchniutkie).Wymieszać, dodać jaja, cukier, cukier waniliowy, szczypte soli wymieszać. Na koniec dodac olej i ponownie wymieszać.
Obrane jabłka wydrążyc i pokroić wg uznania. dodać do ciasta. smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.

Smacznego :-)

Asiorek.. Witaj w naszym gronie ;-) i gratuluje zafasolkowania !!

trzymam kciuki aby ciąża przebiegłą bez żadnych komplikacji :-)

tusenfryd18, Ogitu ja również gratuluje domków ;-)

Ostatnia edycja:
Luisiana dziękuję za przepis :) Już sobie spisuje i na pewno wypróbuję. A w ogóle to przez rozmowę o racuchach zrobiłam się głodna.

Asiorek - gratuluję fasolki :)

Ogitu - ja zawsze się cieszyłam z nowego mieszkania - bardzo lubię urządzać i robić zakupy do mieszkania :) Na pewno będzie Wam się tam dobrze mieszkało :)

Brzuch dzisiaj nie boli. Co prawda leżę ciągle i już mnie bok ciała boli (jakoś muszę sobie radzić leżeć i pisać), ale co jakiś czas wstaje do toalety i sprawdzam czy nie ma już żadnego plamienia. Z tym to też siedem światów - raz sie uspokaja i nic nie ma, jest czysto, a raz delikatne ale jest... Mogłoby się już skończyć i nie wracać.

A ja wlasnie wrocilam ze sklepu i poycham sie sledziami w smietanie na zmiane z kurczakiem z rozna a, i mam apetyt na jablecznik wiec chyba zaraz znowu pojde. Tez mam dosc tego lezenia heh!

Ogitu - ja zawsze się cieszyłam z nowego mieszkania - bardzo lubię urządzać i robić zakupy do mieszkania :) Na pewno będzie Wam się tam dobrze mieszkało :)

Jak dotad zawsze na wynajetym albo umeblowanym, bylo latwo, a teraz wszystko zalezec bedzie ode mnie i troche sie boje ze nie podolam, ze zakrece sie w kosztach albo poloze zla wykladzine hehehe

Oj dziewczyny kusicie tymi racuchami a mi dupa rośnie!!!lluisiana może lepiej nam wkleisz jakiś przepis na puszka sałatkę ;)))

u mnie dziś pogoda do kitu. Nic tylko schować się pod koldre i spać cały dzień. Niestety musiałam się wynurzyc i iść do pracy. Echhh, gdzie te czasy kiedy kobieta była w domu a mezszyzna pracował......

reklama
Witajcie kochane :)

Carrotka
witamy:)
ja też jeszcze nie mam potwierdzenia od lekarza. Pierwszą wizytę mam dopiero jutro.

Ja niestety jeszcze nie wiem kiedy pójdę do gina na wizytę dlatego bo czekam na swoją legitymacje ubezpieczeniową do końca tego miesiąca ma przyjść z Zus-u i tez nie ukrywam ze boje się wizyty

Do góry