reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

:szok::szok:
hej dziewczyny!
madziu strasznie mi przykro:-(

wczoraj byłam u lekarza i strasznie wurzona jestem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:... myślałam że mi zrobi usg a ta nic, no to jej powiedziałam że bym chciała zeby zobaczyć czy wszystko dobrze i wogóle to ta na to że za wcześnie i że może mi zrobic za 2 tygodnie najwcześniej bo teraz to i tak nic nie będzie widać:crazy: ja nie wiem skoro już i tak chodzę prywatnie i za wszystko kupe kasy płace to chyba łaski nie powinna mi robić... i teraz jeszcze bardziej się boję że może coś nie tak będzie:-(

Witaj w klubie,Ty masz o tyle dobrze ze jeszcze mozeszzmienic lekarza,ja jesli zmienie to i tak nic nie da bo tu sa zasady i trzeba sie ich trzymac.
Byłam własnie u lakarza,nie zrobil usg malo to powiedzial ze pierwsze usg wykonuje sie w 17tc:szok::szok::szok:

Zamowił mi usg i ma przyjsc mi odpiwiedz w ciagu kilku dni i moze bede miala wczesniej.Bo troche mu pomarudzialam .Nie ma tu prywatnych lekarzy ,nie mam wyboru.
Malo tego lekarz prowadzacy maja ciaze to lekarz rodzinny,od ktoregos miesiac jest polozna,ktora centymetrem mierzy brzuch i taka sluchawka(tutkowa) przyklada do brzucha i slucha.Jakas masakra.
Martwie sie strasznie ,ale nic nie poradze.Moge pojechac do polski ale mam prace,i nie moge teraz tak wszystkiego rzucic zeby byc pod opieka polskiej sluzby zdrowie.Z drugiej strony tutaj tez sa ciezarne ,dzieci sie rodza,i wszystkie chodza to takich samych lekarzy jak ja.Hmmmm mysle ze jakos to bedzie,co nie zmienia faktu sie sie martwie.

i nie moge zmienic koloru tej cholernej czcionki.:wściekła/y:

reklama
o kuuurcze:szok: a gdzie Ty wogołe mieszkasz w tej chwili ??

nomasakra pierwszy raz słysze o takim czyś normalnie jestem w szkou :szok:

ale trzymam kciuki żeby odpowiedź była pozytywna i aby zrobili Ci USG :-)
i żeby dziecko było zdrowe :tak:

Hej dziewczyny, właśnie nadrobiłam wczorajszą nieobecność,

Madziu, strasznie mi przykro, eh, nie wiem co powiedzieć, ale myślami jestem przy Tobie...
Doris,nie martw się tak, krwiaczki zazwyczaj ładnie się wchłaniają- tak jak u kat.j1 (kat, b. się cieszę, że taka udana wizyta:))
Iza- u mnie to samo, już też nie wiem czy to ból czy już skurcz, ale wczoraj gdzieś przeczytałam ze bóle brzucha( nawet takie jak przy@) mogą występować w pierwszym trymestrze.
Dzastina- no sliczna jest:)) kiedy masz następną wizytę?? Pewnie będą już widoczne obie:)

U mnie mdłości i zaparcia na przemian z biegunką. W dodatku nasiliły mi się bóle brzucha przypominające trochę te przed @ , a dziś gdyby nie ciąża byłaby właśnie @. Ale jestem spokojna- co ma być to będzie, nerwy nie pomogą. Idę dzisiaj na soczek ze znajomymi ( w ich przypadku piwko) i mam nadzieję, że to pozwoli mi zapomnieć o ciąży przynajmniej na 2 h.

Spokojnei dziewczyny ,wkoncu wyprosolam wczesniejszy termin moze mi zrobia w 16 tc:-D:-D:-D
Luisiana ja mieszkam w Norwegi,i bardzo sobie chwale oprocz tej przekletej slozby zdrowia.

Uwierzcie mi że możecie mowic o szczesciu że w tym ważnym dla Was okresie jestescie w polsce.Ja wiem moga sie posypac gromy na mnie że sobie sama to zafundowałam.Ale to chyba w naszej naturze takie narzekanie.Ja jednak jestem pełana nadzieji i oprymizmu,chocaz ciemne mysli chodza czasami po glowie.Mysle ze co ma byc to bedzie.Modle sie codziennie o kruszynke żeby ładnie i zdrowo rosła.

no mi lekarz powiedział ze skoro nigdy wcześniej nie poroniłam i nie miałam żadnych problemów w ciąży to nie ma co robić wcześniej usg, dodam że to moja pierwsza ciąża więc nie mogłam mieć problemów wcześniej... ale to już dla gin było chyba nieistotne...

ale sie postarali co do tego 16 tc ...
no ale cóż chyba będzie wam dane poczekać :-(

pamiętajcie żeby się nie zamartwiać na zapas! :-) wszystko będzie dobrze :-)

Witam popoludniem :)) szczegolnie wszystkie nowe brzuszki, nie wymieniam imon bo nas to mnogosc sie robi i kart sie trzeba naprzewracac by do konca dobrnac:-)

Madziu Bardzo mi przykro :((

nio a w UK chyba do 12 tyg nie robia nic... masakra dopiero... mam kolezanke tam i mi mowila, ze sie nie przejmuja tam tak, ze ciaza to nie choroba i ze jak zarodek przetrwa do 12 tyg to jest oki a jak nie to trudno :baffled:
Larvunia , jak bym o sobie cztala, to racja tu jest porazka, ale w moim przypadku juz nie daje sie zbyc i jak tylko cos to do szpitala a z tamtad cie nie odesla jak nie sprawdza. Tym sposobem czekam na drugi usg w piatek i Paulinko tym bardziej nie dala bym sie z gabinetu wyprosic gdybym za to placila. powodzenia!!

Tusenfryd marudz do bolo!!! musza sprawdzic jak cos boli albo kopelka jakas ci sie przywidziala chocby! To tak jak u nas w uk byle cie zbyc no nie:no: A gdzie sie wyprowadzasz? gdzies w cieple kraje (bo palma tam rosnie) czy nowy domek?

Witam się z wami popołudniowo!
Doris odpoczywaj dużo, najważniejsze teraz zdrowie dziecka.
Magda trzymaj się cieplutko i pomyśl o nowej nadzieji. Wiem, że łatwo jest radzić, ale my tu wszystkie cieplutko Cię ściskamy.
Paulinka witaj moja imienniczko. Ja na Twoim miejscu zapisała bym się na USG prywatnie, jeśli za wizytę i tak płacisz, to za
USG również musisz zapłacić, a skierowania prywatnie na USG nie musisz posiadać.
Dagamit jeśli chodzi o Twoje bóle to może weź pod uwagę swój kręgosłup, wszystko z nim w porządku? Pytam bo ja mam straszne problemy z kręgosłupem, pomimo że jestem drobną osóbką. Nóżki również bolą, w szczególności przy dźwiganiu, zmęczeniu, stresie. Też pomaga masaż (w wykonaniu męża) a później na noc zawinięcie w kocy - następnego dnia duża ulga.

U mnie dziś dużo lepiej, nie wiem czym jest to spowodowane, że raz lepiej, raz gorzej. Ciągle wcinam kiszoną kapustę i nic poza nią nie widzę. Słodycze ble ble. Jak tylko pomyśle to mnie mdli. Na razie wymiotów brak i mam nadzieję, że tak pozostanie.
Buziaczki dla was.

reklama
Do góry