reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry:)

U mnie dziś słonko za chmurami, ale nie zamierzam się smucić. Zabiorę się za jakieś sprzątako, a potem poleniu****ę:)

Miłego dnia!

reklama
dagamit ja nic nie wiem o kolejnym badaniu prenatalnym. Myślałam, że jest jedno w 11-14 tygodniu, drugie i połówkowe i koniec.

no ja nie wiem za bardzo na czym ono polega, ale wydaje mi się, z tego co mówił gin, że mniej więcej na tym samym co połówkowe - ocena ryzyka, dokładne pomiary itp.
mnie gin już na początku ciąży mówił, że są 3 takie badania - ok.12tc, połówkowe i po 30tc

Silva, ale to masz normalne usg, jak na wizytach, czy genetyczne? Bo ja mówię o tym genetycznym - zwykłe usg mam na każdej wizycie

Dziewczyny może czas było by zrobić liste co zabrać do szpitala...teraz to różnie może być...przezorny zawsze ubezpieczony

no ja nie wiem za bardzo na czym ono polega, ale wydaje mi się, z tego co mówił gin, że mniej więcej na tym samym co połówkowe - ocena ryzyka, dokładne pomiary itp.
mnie gin już na początku ciąży mówił, że są 3 takie badania - ok.12tc, połówkowe i po 30tc

Silva, ale to masz normalne usg, jak na wizytach, czy genetyczne? Bo ja mówię o tym genetycznym - zwykłe usg mam na każdej wizycie

hmmm nie wiem, ale chyba to będzie takie genetyczne, dokładne, ze wszystkimi pomiarami... zwykłych też miałam kilka dodatkowych, ale takie dokładne to tylko w 11 tc, potem w 20 tc i chyba teraz... dowiem się za tydzień:)

ja też potwierdzam że badania pranatalne są w 12, 20 i 30 tyg ale ja tego w 30 specjalnego nie robię bo już mi go nfz nie sfinansuje i musiałabym płacić 360 zł a wole to wydać na maluszka a usg między 28 a 32 tyg zrobi mi dokładne gin na wizycie

Dzień dobry wszystkim Brzuszkom.
Cały weekend poza domem, wczoraj nie lepiej, więc dopiero dziś udało mi się usiaśc do kompa.
No nic biorę się za odrabianie lekcji żeby się dowiedzieć co tam u Was.

Dziewczyny może czas było by zrobić liste co zabrać do szpitala...teraz to różnie może być...przezorny zawsze ubezpieczony

Misialina, ja dostałam listę w szpitalu, w którym będę rodzić (mogę udostępnić). Z tego co się zorientowałam lista taka jest dostępna w każdym szpitalu. I nie wiem czy w każdym jest taka sama...

reklama
Może powinnyśmy zrobić podobnie jak z wątkiem "wyprawka dla malucha" - załóżmy wątek w którym będzie tylko lista rzeczy do szpitala i któraś z nas (Zebrra?) sprawdzi i ewentualnie uzupełni. I może ta lista też powinna być przyklejona na górze zawsze?

Do góry