reklama
traschka
Mama Marysi
dagamit ja nic nie wiem o kolejnym badaniu prenatalnym. Myślałam, że jest jedno w 11-14 tygodniu, drugie i połówkowe i koniec.
dagamit ja nic nie wiem o kolejnym badaniu prenatalnym. Myślałam, że jest jedno w 11-14 tygodniu, drugie i połówkowe i koniec.
no ja nie wiem za bardzo na czym ono polega, ale wydaje mi się, z tego co mówił gin, że mniej więcej na tym samym co połówkowe - ocena ryzyka, dokładne pomiary itp.
mnie gin już na początku ciąży mówił, że są 3 takie badania - ok.12tc, połówkowe i po 30tc
Silva, ale to masz normalne usg, jak na wizytach, czy genetyczne? Bo ja mówię o tym genetycznym - zwykłe usg mam na każdej wizycie
no ja nie wiem za bardzo na czym ono polega, ale wydaje mi się, z tego co mówił gin, że mniej więcej na tym samym co połówkowe - ocena ryzyka, dokładne pomiary itp.
mnie gin już na początku ciąży mówił, że są 3 takie badania - ok.12tc, połówkowe i po 30tc
Silva, ale to masz normalne usg, jak na wizytach, czy genetyczne? Bo ja mówię o tym genetycznym - zwykłe usg mam na każdej wizycie
hmmm nie wiem, ale chyba to będzie takie genetyczne, dokładne, ze wszystkimi pomiarami... zwykłych też miałam kilka dodatkowych, ale takie dokładne to tylko w 11 tc, potem w 20 tc i chyba teraz... dowiem się za tydzień
ja też potwierdzam że badania pranatalne są w 12, 20 i 30 tyg ale ja tego w 30 specjalnego nie robię bo już mi go nfz nie sfinansuje i musiałabym płacić 360 zł a wole to wydać na maluszka a usg między 28 a 32 tyg zrobi mi dokładne gin na wizycie
Dziewczyny może czas było by zrobić liste co zabrać do szpitala...teraz to różnie może być...przezorny zawsze ubezpieczony
Misialina, ja dostałam listę w szpitalu, w którym będę rodzić (mogę udostępnić). Z tego co się zorientowałam lista taka jest dostępna w każdym szpitalu. I nie wiem czy w każdym jest taka sama...
reklama
Może powinnyśmy zrobić podobnie jak z wątkiem "wyprawka dla malucha" - załóżmy wątek w którym będzie tylko lista rzeczy do szpitala i któraś z nas (Zebrra?) sprawdzi i ewentualnie uzupełni. I może ta lista też powinna być przyklejona na górze zawsze?