reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
Dziewczyny róbcie badania toxo i cytomeg. w dwóch oznaczeniach, bo czasem wynik wychodzi dodatni i trzeba jeszcze raz pobierać krew i czekać. Zupełnie nierozumiem dlaczego odrazu nie jest zaznaczone ze trzeba to robić w dwóch klasach, ale to po raz kolejny pokazuje nam jak informują nas lekarze.
A to nie jest tak, ze jezeli np CMV IgM wyjdzie ujemny to juz nie trzeba robic IgG, a jezeli wyjdzie IgM dodatni to dla postawienia własciwej diagnozy potrzebne jest jeszcze IgG? Pytam bo nie wiem. Przy toxo mialam zrobic od razu oba oznaczenia, a teraz przy cytomegalii poczatkowo tylko IgM, a jak wyszło dodatni to kazał własnie zrobic jeszcze IgG+ to cos o czym pisałam wczesniej . Sa to dosc drogie badania i jezeli sie okazuje ze wynik wychodzi ujemny to nie ma potrzeby płacic za drugie oznaczenie.
Zebra fajny tatuaz

uuuu zebrra ale nie fajne to musiało być:no:
trashka to może będziesz nam na bieżąco kolory podsyłać;-)

robię obiad: ziemniaczki z sosem i mizeryjką,mniam

O juz jestem
testy zrobione, wyszło, zę moje dziecko na nic nie uczulone, a po kakao go wysypywało kiedyś, teraz widocznie spokój mamy...za to nadal nie wiemy skąd kaszel, dostaliśmy skierowanie do laryngologa i do poradni na sprawdzenie płuc - aczkolwiek podobno osłuchowo wszystko oki, ale teraz takie dziwne te choroby i pani wolała na zimne dmuchać...zobaczymy

mysia co za post:szok:nikogo nie przeoczyłaś chyba!!!!!!!!!!Miałam Ci ostatnio napisać...bardzo ładny nowy avatarek :*
Katamisz a który zdążyłaś zobaczyć, bo zmieniałam i tak się zastanawiam, o którym napisałaś, o tym co teraz jest???

aaga1407, AGATA R no strasznie dorgie te badania u was...tak czytam i jestem w szoku - ja za toxo w obu klasach, odczyn coombsa morfologię, mocz i morfologię synka zapłaciłam 82zł.... toxo u nas po 22zł za klasę...
Agga nie wiem w zasadzie jak to z tymi klasami, ja zawsze mam robione oby dwie...hmmm, nie wiem dlaczego, nie pytałam...

Kuma fajna ta pani doktor, kurcze, ale moja tez taka właśnie, jak ja coś niepokoi to zawsze wszystko woli sprawdzić

traschka rany to sobie dziewczyno narobiłaś....odpoczywaj jak najwiecej, moim zdaniem to tylko stłuczenie, bo by strasznie puchło po skręceniu...tez kiedyś tak sobie zrobiłam, ani nie puchło, no może troche, nie siniało, ale straszzzzznie bolało i to dość długo, wiec zaniepokojona w końcu poszłam do lekarza, okazało się że tylko stłuczenie...w zasadzie kazał altacetem maścią smarować i czekać...

Justynka, ja po prostu wyciągam maliny z zamrażalnika kilka godzin wcześniej i same się rozmrażają. Później je miksuję, dodaję troszkę wody i cukier puder. Później rozlewam do szklanek i na wierzch wykładam prawdziwą bitą smietanę. Pyyycha....

Ja dziś znów miałam słabą noc - niewygodnie mi strasznie ostatnio, w ogóle wygodnie nie potrafię się ułożyć - czy tak już będzie do końca????
a o 5 jak się przebudziłam, to dopadł mnie straszny głód, na szczęście udało mi się zasnąć i pospać jeszcze do 8.
Pozostałe brzuszki też witam:tak:już prawie weekend mamy:-)
Ale sobie ochoty na takie smaczności narobiłam...a w zamrażalniku tylko truskawki....
mrsmoom no to tak jak u mnie z ta nocą, tyle, ze ja jakieś koszmary miałam, jakbym wam opisała to byście pouciekały...ciągle mi to w głowie siedzi i nie mogę zapomnieć...

Słuchajcie dziewczyny... Mam pewien dylemat.. problem... czy jakkolwiek to nazwac...

Ile może miec tygodni dzieciaczek, żebym mogła go spakowac i sie wyprowadzic? Rodzę 10 czerwca, a na poczatku lipca MUSIMY z mężem byc w Zgorzelcu, myślicie że mała się już będzie nadawac na 3,5h podróż autem? Bo serio, spędza mi to sen z powiek :(

reklama
Słuchajcie dziewczyny... Mam pewien dylemat.. problem... czy jakkolwiek to nazwac...

Ile może miec tygodni dzieciaczek, żebym mogła go spakowac i sie wyprowadzic? Rodzę 10 czerwca, a na poczatku lipca MUSIMY z mężem byc w Zgorzelcu, myślicie że mała się już będzie nadawac na 3,5h podróż autem? Bo serio, spędza mi to sen z powiek :(
trudno powiedzieć, może być tak, ze urodzisz później, albo nawet wcześniej...jeżeli małą będzie miała ze 3 tyg. to jakoś z przystankami dojedziecie, mus to mus...nie ma sie czym martwić...

Do góry