reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Słoneczne dzień dobry.

Ja tak ogólnie bo nic mi sie dzisiaj niechce, jeszcze leze w łóżku i myśle jaka siła mnie z tego łóżka podniesie.

ZEBERKO toxo kosztuje na mojej ursynowskiej wsi 98 zł; ale ty nie bądź taka głupia jak ja, bo mi moja gin kazała zrobić cytomegalie i toxo a i rozyczke wiec poszłam zrobić prywatnie zapłaciłam 294zl;na następnej wizycie daje jej wyniki a ona mówi: ojej to ja pani nie dałam skierowania do nas do szpitala na badania; tak wiec upominaj sie o wszystkie skierowania bo prywatnie to można sie zrujnowac.

IRONIA szalona kobieto; ja tez szaleje i rzucam czym popadnie, bo mam sie oszczędzać a wszystko na mojej głowie. Wiesz z tym przezwaniem teściowej to trochę przesadzilas, wiem ze w nerwach trudno zapanować nad czynami i słowami;

Idę na wizytowy skrobnac słówko, to może rusze sie z tego wyra.

reklama
mysia, Justynka co za posty!!! wzorowe forumowiczki - zawstydzacie mnie:zawstydzona/y:
Justynka, ja po prostu wyciągam maliny z zamrażalnika kilka godzin wcześniej i same się rozmrażają. Później je miksuję, dodaję troszkę wody i cukier puder. Później rozlewam do szklanek i na wierzch wykładam prawdziwą bitą smietanę. Pyyycha....

Iza, trzymam kciuki żebyśmy jednak się spotkały w szpitalu:tak:za Was i za nas:tak:
Kuma Twoja gin bardzo odpowiedzialnie się zachowała, masz pewnie duży komfort psychiczny. &&&& za wyniki
zebrra toxo jest też droga, ok 50 zł za IgM i tyle samo za IgG
traschka nie mogę uwierzyć, co chwila coś, chyba tempo powinnaś zwolnić, bo jedna przygoda goni drugą...mam nadzieję, że z nogą to nic poważnego...
Ja dziś znów miałam słabą noc - niewygodnie mi strasznie ostatnio, w ogóle wygodnie nie potrafię się ułożyć - czy tak już będzie do końca????
a o 5 jak się przebudziłam, to dopadł mnie straszny głód, na szczęście udało mi się zasnąć i pospać jeszcze do 8.
Pozostałe brzuszki też witam:tak:już prawie weekend mamy:-)

Ostatnia edycja:
Cześć brzuszki,
u nas troszkę pochmurno ale przynajmniej śnieg nie pada i ma być ok 9 stopni. Wczoraj wróciliśmy późno do domku i nawet nie miałam siły właczyć komputer, teraz jem śniadanko i nadrabiam zaległości wczorajsze i dzisiejsze.
:-)

W Poznaniu, pięknie jest dziś !! Słoneczko aż praży, i już czuc ten piękny zapach wiosny :) Dziś nawet pranie wywiesiłam już na dworze bo tak cieplutko i słonecznie :) A tu jeszcze 11 nie ma :) KOCHAM ZBLIŻAJĄCĄ SIĘ WIOSNĘ !! :)

O dżizzzz, ale u was toxo drogie... Ja za moje toxo za obie próby, do tego oznaczenie grupy krwii, morfologia i mocz wczystko razem 95zł... i też musiałam na własną rękę !!

TRASIA opisz kochana jak wyglada ta twoja nozka. Jest jakiś siniak czy tylko boli.; w którym miejscu najbardziej boli. Cos tu zaraz zaradzimy.

A u mnie piękna słoneczna pogoda! Nic tylko iść na spacer. Z moją nogą mogę się przejść na balkon i z powrotem...

Marta
dziękuję kochana, ze zdrówkiem dużo lepiej. Staram się jak najwięcej odpoczywać w domku. W międzyczasie zaczęłam strasznie kaszleć ale widzę, że antybiotyk działa. Powoli mogę oddychać, kaszel tak szybko jak się pojawił tak szybko znikł i z gardłem też dużo lepiej.
Przewidujesz jakiś konkretny termin zakończenia pracy czy zobaczysz jak się wszystko potoczy? Ja mam zaplanowany 14 kwietnia koncert moich dzieci i wiem, że to będzie koniec.

Ironia oj ostro... pomyśl jakie miłe jest godzenie się:) Zrób mu dobry obiadek i zwal wszystko na hormony ciążowe!

justynko zabieraj się za te wózeczki, bo one niestety drożeją...

Kuma ale masz fajną lekarkę! Naprawdę podziwiam, że sama zadzwoniła.

Zebrra ja za toxo płaciłam ok 45 zł za IgM i IgG, nie wiem dlaczego gdzie indziej tak drogo. tak samo 45 zł za cytomegalię, ale wtedy była promocja na to badanie.

Doggi odnośnie tego co trzeba zabrać do szpitala musisz się zorientować czego wymagają w twoim. W niektórych zapewniają bardzo dużo rzeczy, w innych prawie nic. Tak czy owak torbę trzeba spakować i fajnie byłoby stworzyć osobny wątek odnośnie samej torby, inaczej podpowiedzi zebbry znikną w natłoku postów (jakoś z góry założyłam, że zebrra na pewno nam pomoże:))

AGATKO kochana... w zasadzie z zewnątrz nóżka na nic nie wygląda. Może jest lekko spuchnięta po zewnętrznej stronie pod kostką ale to chyba bardziej moja paranoja. Nie za bardzo mogę nią ruszyć na wszystkie strony. Może to tylko lekkie przeciążenie?

Aaga, nie wiedziałam, że cytomegalia jest taka droga... A nie wiecie ile prywatnie kosztuje toxo?
Z aCMV IGM zapłaciłam chyba cos ok 35 zł, ale w zwiazku z tym ze tamten wynik wyszedł dodatki to teraz mialam jeszcze dorobic CMVIgG + awidnosc i to ta awidnosc chyba tyle kosztuje (to jakas metoda, ktora jest wykonywane badanie, bardzo czuła... ponoc) no i w kazdym razie 92 zł poszło

zebrra toxo jest też droga, ok 50 zł za IgM i tyle samo za IgG

ZEBERKO toxo kosztuje na mojej ursynowskiej wsi 98 zł;
Nie pamietam dokadnie ile u mnie toxo, ale na pewno nie tak drogo. Robilam juz jakies 2 miesiace temu i zapałciłam wtedy chyba cos ok 70 zł, ale do tego mialam jeszcze mocz, morfologie i chyba tarczyce. Wiec nie wiem skad takie rozbieznsci. Rozumiem ze moze byc roznica w cenie pomiedzy poszczegolnymi NFZ czy tez przychodniami, ale az taka?:szok:

AgataR. a jak masz skierowanie od lekarza na te badania o ktorych piszesz czyli toxo, cytomegalia to w szpitalu robią za darmo? Musisz wtedy byc przyjeta na oddział czy jak? bo normalnie, nawet ze skierowaniem od lekarza z przychodni, to są chyba badania odpłatne?

Witam ponownie :-)
Tak myślałam, że po pobudce o 5.30 jeszcze pójdę spać...wstałam o 10, właśnie odwiedził mnie tata, pogadaliśmy trochę i poszedł.
U mnie znowu piękna słoneczna wiosenna pogoda i 11 stopni. Zaraz wybieram się na zakupy.
Buziaki dla Was :-)

W Poznaniu, pięknie jest dziś !! Słoneczko aż praży, i już czuc ten piękny zapach wiosny :) Dziś nawet pranie wywiesiłam już na dworze bo tak cieplutko i słonecznie :) A tu jeszcze 11 nie ma :) KOCHAM ZBLIŻAJĄCĄ SIĘ WIOSNĘ !! :)
gorzow nie daleko od poznania a calkiem inna pogoda ;-)
Fakt sloneczko bylo i sie zmylo... teraz jakos ponuro sie zrobilo jak z rana...
ja chce juz WIOSNE! ;-)

edit:
Doggi mamy te sama date na suwaczkach ;p Ciekawe ktora pierwsza urodzi ;p

reklama
lavrunia właśnie to też zauważyłam, że mamy ten sam czas na suwaczkach :) Ale na liście czerwcówek masz inna date porodu niż ja... Ja mam na 10 czerwca, a u Ciebie później wydawało mi się, że jest jakoś... :p

Do góry