reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Nio w końcu nadrobiłam zaległości, jeśli chodzi o mój brzuszek to wczoraj też sie spinał kilka razy w ciągu dnia, dzisiaj na szczęście od rana jest spokój. Troszkę mi zajęło pisanie i musiałam mieć itwarte dwie strony z forum.

W japoni to jest dpiero tragedia niewyobrażam sobie być tam teraz :/

Iza - cieszę się że sytuacja się rozwiązuje i że Igor czuję się lepiej, trzymam kciuki za nową szkołe ! A z tymi parkingami to jest dramat, znam to z Krakowa, straż miejska tylko czeka żeby mandat komuś wlepić

Katamish - niestety nasze państwo nie jest prorodzinne i to pokazuje na każdym kroku, jeszcze niech becikowe zabiorą.....

Kati - znam to bardzo dobrze, jak mąż do mnie dzwoni a ja podbiegam po telefon to najpierw każe mi usiąść i poodychać głęboko bo dostaję zadyszki i nie mogę rozmawiać:-D, czuję się taka ociężała w ciąży :)

Doris cieszę się ze wszystko ok i badanie się udało :)

Nutria - znam to u mnie jak robili parkiet w pokoiku to cały tydzień kurz latał po domu, mam nadzieję ze szybko skończą remont

Misialina ja właśnie też najpierw wybiorę sobie płytki do łazienki w sklepie a później kupimy je na internecie bo z przesyłką wychodzi taniej

Mysia powodzenia na badaniach bo alergologiczne do przyjemnych nie należą brrr jak sobie pomyślę o moich jak miałam robione..

Trashka - mogłaś lekko skręcić kostkę, noga wtedy nie puchnie, najlepiej iść do lekarza. Złamana napewno by zapuchła i nie mogłabyś nią ruszać. Najlepiej sobie ją usztywnij a boleć może kilka dni.

Ironia - niezle, mam nadzieję ze się pogodzicie szybciutko, nie ma co się denerwowaćw ciąży bo to szkodzi malcowi, a teściowa no cóż... trzeba się spiąć w sobie i spokojnie pogadać z M o tym co cię wkurza i denerwuje, faceci niestety nie są domyślnymi stworzeniami

Jak o kimś zapomniałam to rzepraszam :/

Idę nadrobic pozostałe wątki.

reklama
lavrunia właśnie to też zauważyłam, że mamy ten sam czas na suwaczkach :) Ale na liście czerwcówek masz inna date porodu niż ja... Ja mam na 10 czerwca, a u Ciebie później wydawało mi się, że jest jakoś... :p
ja mam wg miesiaczki 16 czerwca termin,wg pani ginekolog ustalony ;-)

ja wg miesiączki mam na 10 Maja hahahah :p ale wszyscy lekarze są zgodni, i mam na 10 Maja i cuda wianki się dzieją, bo okresu we wrzesniu już nie miałam, ale zaszłam w ciąże właśnie we wrześniu :p hahaha

TRASIA jeśli nie jest opuchnieta kostka to mało prawdopodobne żeby była skrecona; raczej jest stluczona; rób oklady z sody i owin
kostke bandarzem elastycznym; ukladaj noge wyżej i po dwóch dniach powinno być trochę lepiej;nie wystrasz sie jak zacznie wychodzić zasinienie bo to normalne.

AAGA tak jeśli dostaniesz skierowanie od lekarza z przychodni przyszpitalnej to robisz te badania za darmo ale nie na oddziale szpitalnym tylko w przychodni.

Dziewczyny róbcie badania toxo i cytomeg. w dwóch oznaczeniach, bo czasem wynik wychodzi dodatni i trzeba jeszcze raz pobierać krew i czekać. Zupełnie nierozumiem dlaczego odrazu nie jest zaznaczone ze trzeba to robić w dwóch klasach, ale to po raz kolejny pokazuje nam jak informują nas lekarze.

traschka ja na wszelkie stłuczenia ZAWSZE stosuje kapuste... Bierzesz liśc kapusty albo 2, tłuczkiem troche zmasakrowac, żeby puszczała sok ta kapusta... to na noge, zakryc folia (żeby ten sok do nogi szedł a nie w bandaż) i zawinąc bandażem, wyciąga doskonale ałcia, ale może posiniec !!

Witajcie dziewuszki:-) ja tylko na chwilkę bo dostałam telefon od mojej gin żebym przyjechała do przychodni to zrobi mi dziś wymaz z szyjki, byłam u niej w środę i chyba przejęła się moim twardym i napinającym brzuszkiem bo powiedziała, że myślała tak o mnie i przez te 2 dni bo być może ten brzuch to z powodu jakiejś ukrytej infekcji. Miło z jej strony :tak: Przepraszam, że tak o sobie ale musiałam się tym z Wami podzielić. Odezwę się po powrocie, miłego dnia;-)
fajnie,że podchodzi do każdego pacjenta indywidualnie i widać,że jej zależy.oby więcej takich było.
Witajcie!
Kurcze dziewczyny, jestem strasznie niepozbierana w tej ciąży. Wiecznie chora, ciągle się przewracam, wszystko mi z rąk leci. Wczoraj na parkingu podziemnym pod centrum handlowym szłam w ciężką torbą i skrzypcami na plecach i trafiłam na jakąś plamę oleju. Noga mi podjechała do środka i ległam na ziemi. Jakiś facet pomógł m wstać. Nic mi się nie stało, to było miękkie lądowanie ale ta noga... bolała mnie wczoraj ale stwierdzilam że przejdzie. A dziś boli dużo bardziej, nie mogę nią pokrecić i chodzę na całkowicie wyprostowanej:( Gdzieś tam w kostce boli. Ale w ogóle nie spuchła. Gdyby coś się stało to by spuchła prawda? Napiszcie mi, że to nic poważnego i samo przejdzie, ja już nie chcę do lekarza;(((
bidoku,ale się na męczysz.nie forsuj jej teraz to pewnie szybciej ból minie.
mysia, Justynka co za posty!!! wzorowe forumowiczki - zawstydzacie mnie:zawstydzona/y:
Justynka, ja po prostu wyciągam maliny z zamrażalnika kilka godzin wcześniej i same się rozmrażają. Później je miksuję, dodaję troszkę wody i cukier puder. Później rozlewam do szklanek i na wierzch wykładam prawdziwą bitą smietanę. Pyyycha....

dzięki,musze się wziąć za te jagody moje.
a co do wilekości postów,to ja sie obijam ze dwa dni,a później 5 h czytania i odpisywania mam:zawstydzona/y:
Trashka obiecuję sobie ,że teraz już za ten wózek się wezmę,ale ciągle biję się z myślami,czy kupić tylko głeboki,a później z mojej spacerówki korzystać czy całość.poza tym musi mi coś wpaść w oko,bo inaczej będe się krzywić na ten wózek za kazdym razem jak na niego spojrzę...

traschka ja na wszelkie stłuczenia ZAWSZE stosuje kapuste... Bierzesz liśc kapusty albo 2, tłuczkiem troche zmasakrowac, żeby puszczała sok ta kapusta... to na noge, zakryc folia (żeby ten sok do nogi szedł a nie w bandaż) i zawinąc bandażem, wyciąga doskonale ałcia, ale może posiniec !!

Słyszałam że to również bardzo pomaga na opuchnięte i bolące piersi podczas karmienia:-). Nie ma jak nasze babcine przepisy, przynajmniej naturalne. Kapusta może być również schłodzona w lodówce.

Ivona83 o kapuście na piersiach też słyszałam :) i to właśnie od babci :D ale to prawda jest kurcze, bo jak miałam palec wybity i zrobilam sobie opatrunek kapuściany to kurcze rano jak się obudziłam picuś glancuś, palec jak nowy zero opuchlizny i bólu :) podobnie miałam z kostką po regatach :) Wiec babcine sposoby są NAJLEPSZE :D

Ivona83 o kapuście na piersiach też słyszałam :) i to właśnie od babci :D ale to prawda jest kurcze, bo jak miałam palec wybity i zrobilam sobie opatrunek kapuściany to kurcze rano jak się obudziłam picuś glancuś, palec jak nowy zero opuchlizny i bólu :) podobnie miałam z kostką po regatach :) Wiec babcine sposoby są NAJLEPSZE :D

i najtańsze przy okazji:))

reklama
ZEBERKO toxo kosztuje na mojej ursynowskiej wsi 98 zł; ale ty nie bądź taka głupia jak ja, bo mi moja gin kazała zrobić cytomegalie i toxo a i rozyczke wiec poszłam zrobić prywatnie zapłaciłam 294zl;na następnej wizycie daje jej wyniki a ona mówi: ojej to ja pani nie dałam skierowania do nas do szpitala na badania; tak wiec upominaj sie o wszystkie skierowania bo prywatnie to można sie zrujnowac.
Dzięki, no własnie zapomniałam na ostatniej wizycie jej przypomnieć, a ja toxo nie przechodziłam... I teraz się martwię... Następną wizytę mam 31/03 dopiero.. ech.. poczekam..

O dżizzzz, ale u was toxo drogie... Ja za moje toxo za obie próby, do tego oznaczenie grupy krwii, morfologia i mocz wczystko razem 95zł... i też musiałam na własną rękę !!

Zebrra ja za toxo płaciłam ok 45 zł za IgM i IgG, nie wiem dlaczego gdzie indziej tak drogo. tak samo 45 zł za cytomegalię, ale wtedy była promocja na to badanie.

Z aCMV IGM zapłaciłam chyba cos ok 35 zł, ale w zwiazku z tym ze tamten wynik wyszedł dodatki to teraz mialam jeszcze dorobic CMVIgG + awidnosc i to ta awidnosc chyba tyle kosztuje (to jakas metoda, ktora jest wykonywane badanie, bardzo czuła... ponoc) no i w kazdym razie 92 zł poszło

Nie pamietam dokadnie ile u mnie toxo, ale na pewno nie tak drogo. Robilam juz jakies 2 miesiace temu i zapałciłam wtedy chyba cos ok 70 zł, ale do tego mialam jeszcze mocz, morfologie i chyba tarczyce. Wiec nie wiem skad takie rozbieznsci. Rozumiem ze moze byc roznica w cenie pomiedzy poszczegolnymi NFZ czy tez przychodniami, ale az taka?:szok:

AgataR. a jak masz skierowanie od lekarza na te badania o ktorych piszesz czyli toxo, cytomegalia to w szpitalu robią za darmo? Musisz wtedy byc przyjeta na oddział czy jak? bo normalnie, nawet ze skierowaniem od lekarza z przychodni, to są chyba badania odpłatne?
Dziękuję Wam dziewczyny za info odnosnie ceny :) Zniechęciła mnie, zrobię w przychodni przyszpitalnej ze skierowaniem ;)

Trashka - mogłaś lekko skręcić kostkę, noga wtedy nie puchnie, najlepiej iść do lekarza. Złamana napewno by zapuchła i nie mogłabyś nią ruszać. Najlepiej sobie ją usztywnij a boleć może kilka dni.
Puchnie, puchnie i to bardzo... To moja po skręceniu... Wiem, ze widok niesmaczny, wybaczcie ;)

87420588.jpg

Do góry