reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Zolza przeoczenie wybaczone ;)

Dziewuszki, które mają drętwienia rąk, powiedzcie mi czy lekarze coś Wam na te dolegliwości zalecili? Bo u mnie z dnia na dzień jest gorzej:budzi mnie ból prawej ręki-najgorzej dłoni i do teraz mam jakby obolałą. Męczące to... :( Ale za to, chyba dzięki rogalowi, w którym jestem zakochana :D, przestał mnie boleć lewy pośladek...sukces! :D

reklama
Katamisz, też nie przepadam za dentystą [choc jak byłam mała, latałam często i nic sobie z tego nie robiłam] i przetrzymałam jednego zęba, aż trzeba go było robic kanałowo. Nieważne, czy do leczenia, czy do wyrwania, lepiej będzie, jeśli pójdziesz - i będziesz miała to z głowy. Ja muszę iść na drugi przegląd ciążowy...

Evka, dzięęęki... :-)

A ja poodkurzałam, teraz idę ogarnąć siebie troszkę ;-)

Witajcie Brzuszki!

Ja wczoraj dość niespodziewanie wybrałam się do kina na Czarnego Łabędzia i bardzo Wam polecam! Chociaż trochę głośno było i młoda szalała;-)

Iza, ja dalej nie rozumiem, skąd tyle energii na wypieki? Ja ze sprzątaniem od środy nie mogę się uwinąć
Zolza, mój kocur już zaczął zrzucać sierść na wiosnę, ze 2 m-ce to potrwa...Ale przynajmniej to namacalny znak, że wiosna tuż tuż:tak:
Katamisz, lepiej wylecz teraz, ja byłam raz w ciąży u dentysty i nawet znieczulenie mi dał - powiedział, że nie zaszkodzi małej
traschka, mam nadzieję, że humorek dziś lepszy?
zebrra &&&&&& za Wikę

Resztę dziewczyn też witam:tak:Słonecznie dziś, chyba się na spacer wybiorę. Tymczasem wstawię pranie i biorę się za sprzątanie

Witam się cieplutko :)
Katamisz ja też uważam, że jednak powinnaś się przełamać i wybrać do dentysty, bo niestety zwlekanie w takich sprawach nie wychodzi na zdrowie, nawet jeśli chwilowo się poprawia. Jak chodzi o leczenie w ciąży to jak najbardziej należy to robić, to lepsze niż czekanie. Jasne, że nie można prześwietlać i robić kilku innych zabiegów ale to doskonale większość dentystów wie. Poza tym Kochana po co cierpieć i się męczyć? Bądź dużą i dzielną dziewczynką;-) Liczę, że się przełamiesz. No i że humor zacznie się poprawiać ;-);-)My te gofry ostatnio robiłyśmy z bitą śmietaną (robioną samodzielnie oczywiście) jagodami i takim musem truskawkowym, który też jest roboty mojej mamuni:-) Z jednej strony lubię, że moi rodzice są tak daleko, bo zawsze jak tam jedziemy mama kulinarnie dogadza mi na maksa, babcia z resztą też. No i połowa samochodu w drodze powrotnej to wałówa:tak:

Zeberrko trzymam mocno kciukaski za Waszą wizytę w poradni i oby nastrój Wiki się poprawił.

Zolza moje futra też dają mi mocno do zrozumienia, że idzie wiosna... Wczoraj dałam radę wyczesać trochę Seth'a, na Tayę już brakło mi sił więc czeka mnie to dzisiaj. Niestety jest to Syzyfowa praca w okresie kiedy się sypią. Mama pewnie będzie zachwycona :-D Jak jest okres zmiany sierściuchy to moja mama mówi, że przyjeżdżamy na weekend a odkurzają po nas przez następne dwa tygodnie.

Zaraz biorę się za część papierków z pracy, potem wyczeszę moją damę, ogarnę chatkę, spacerek ni i szykuję się do lekarza. Ciekawa jestem co też mi powie moja kardiolog. Wszyscy się dziwią, że nie mam póki co wskazań do cesarki. Mój gin też kazał mi to przynieść na piśmie. Nie sadze jednak by mi to dała, bo wiem że część badań jak holtera mam mieć pod koniec ciąży, ale zobaczymy. No i wieczorem pojedziemy do moich rodziców, jak to mawia moje kochanie "do paśnika ":-D

też się melduję na posterunku :) i zabieram za opracowywanie diety cukrzycowej ;) za dużo zmian mnie nie czeka :D ale muszę ustalić sobie godziny posiłków :)
Agabre podtrzymuję to, co napisałam Ci wcześniej na wizytowym - gdybyś tylko chciała o coś zapytać czy się poradzić, to pisz śmiało. No i służę moją miesięczną listą.
Polecam zerknąć tutaj (szczególnie na tabelę na samym dole - przykłady posiłków)
http://www.ginekolog.net.pl/blog/44-ciaza/83-cukrzyca-w-ciazy-ciezarnych

Katamisz! Do dentysty!!! Ja byłam w ubiegłym tygodniu - dentysta wie, jak traktować ciężarne, więc nic się nie bój!! Mnie podał znieczulenie, a potem wyleczył całego zęba i zaplombował bez ani sekundy wiercenia wiertłami (tylko coś tam grzebał takimi swoimi przyrządami) :-) Nie bój się tylko idź - nieleczony ząb jest większym zagrożeniem niż wizyta u dentysty!

Ostatnia edycja:
zebrra. zolza, misialina,mrsmoon,
U mnie z tym moim zębem to jest przesądzone ,że jest do wyrwania.No ale w ciąży nie ma szans na rentgen zęba a do wyrwania bez zdjęcia rentgenowskiego nie ma szans raczej.Dziewczyny najbardziej obawiam się tego znieczulenia bo mój organizm dziwnie reaguje na znieczulenie w dentysty...no a w ciąży zdecydowanie nagłe skoki czy spadki ciśnienia nie są wskazane.Tego boję się najbardziej.Zadzwonię zaraz do dentystki i zapytam czy przyjmie mnie jeszcze dzisiaj aby zobaczyć co tam się dzieje...:-(

Ostatnia edycja:
BOŻE JAK JA NIE ZNOSZĘ DENTYSTY!!NA SAMĄ MYŚL MAM STRESA...
DZIĘKI DZIEWCZYNY ZA KCIUKI MOŻE DODADZĄ MI SIŁY:zawstydzona/y:
DZWONIĘ...

setana
dzięki kochana:*Trzymam kciuki za wizytę u kardio &&&&&
A sierściuchy to lubią to czesanie??Mój uwielbia!!Jak tylko otwieram szufladę gdzie leży jego szczotka skacze koło mnie i szczeka ;-)

dagamit i Tobie też buziak się należy :*

Ostatnia edycja:
Witam się cieplutko ze Wszystkimi Ciężarówkami :-):-):-)

Ależ u Nas słońce grzeje... jeszcze troszkę śniegu leży, ale mam nadzieje, że już długo to nie potrwa!

A moja Maleńka tak kopie... że szok! :-D
I teraz odczuwam kopniaki pod serduszkiem :tak:

Ależ to jest cudowne uczucie!

Już nie mogę się doczekać... Jak ją w poniedziałek zobaczę!

Ja umówiłam się z koleżanką na ploteczki :-) więc będę popołudniu.

Nie piszcie za dużo!!! Żebym nie musiała wiele nadrabiać! :-p

Miłego dnia Mamuśki :*

Dziewuszki, które mają drętwienia rąk, powiedzcie mi czy lekarze coś Wam na te dolegliwości zalecili? Bo u mnie z dnia na dzień jest gorzej:budzi mnie ból prawej ręki-najgorzej dłoni i do teraz mam jakby obolałą. Męczące to... :( Ale za to, chyba dzięki rogalowi, w którym jestem zakochana :D, przestał mnie boleć lewy pośladek...sukces! :D
Wiesz co, ja miałam o to zapytać na wczorajszej wizycie, ale przypomniałam sobie w drodze do domu... Z tego co pisały dziewczyny, to gin zalecał im ten magnez, więc chyba można brać bez obaw...

reklama
Setana...&&&&& za wizytę u kardiologa

Ja się zbieram...ciekawe czy bez kolejki załawtię sprawe w Skarbówce...nie liczę na to

Do góry