reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Setana, czytałam Twoja historię z zapartym tchem... Dzielna z Ciebie dziewczyna! To niesamowite, jak medycyna potrafi pomóc człowiekowi :-) Cieszę się, że "złego licho nie bierze" ;-) Buźka wielka dla Ciebie i dołączam moje do kciuków Zebrry :-D

reklama
Cześć dziewczyny ja również się witam w ten ciepły i słoneczny dzień, wstałam niedawno i się prznajmniej wyspałam, dobrze że nasz seriale wróciły do ramówki (m.in szpilki, hotel ew. wymiennie dr haus ), przynajmniej wieczorek zaliczony. A córka od wczoraj szaleje chyba po tych pączkach :-D

Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia i było bardzo fajnie, na pierwszych zajeciach rozmawialiśmy o diecie kobiety ciężarnej i karmiącej, potem połóżna pokazała nam oddział położniczy. Ja napewno będę rodzić w Krakowie a tutaj jest kilka szpitali więc coś musiałam wybrać. Po opiniach różnych osób trafiło na szpital MZWIA, jest tam mały kameralny oddział, gdzie nie ma nawału porodów. Jak narazie jestem bardzo zadowolona, zajęcia się w pn i czw od 13,30 do 15,15 a potem indywidualnie można się umówić na zajęcia gdzie już są ćwiczenia przygotowujące do porodu.

Wieczorem pojechaliśmy na zakupy bo baterie łazienkowe boo juz chciałabym pokończyć remonty, w weekend jedziemy pooglądać wózki, łóżeczka itp mam nadzieję że coś fajnego wypatrzymy a potem poszukamy najtańszego, pewnie na allegro :)

katamisz - współczuję bolącego ząbką, też się boje dentysty :( ale musisz iść żeby nie pojawiła się infekcja i ropa bo to może zagrozić malcowi. Jesli chodzi o rentgen to jest on robiony punktowo i nie ma zagrożenia dla ciąży!!! Wiem to od kilku osób bo sama mogę mieć taki problem z zębem.

Dziewuszki, które mają drętwienia rąk, powiedzcie mi czy lekarze coś Wam na te dolegliwości zalecili? Bo u mnie z dnia na dzień jest gorzej:budzi mnie ból prawej ręki-najgorzej dłoni i do teraz mam jakby obolałą. Męczące to... :( Ale za to, chyba dzięki rogalowi, w którym jestem zakochana :D, przestał mnie boleć lewy pośladek...sukces! :D

Spróbuj wziąść sobie preparat magnez z potasem, jest od bezpieczny a powinien ci pomóc, ja mam też drętwienia w nocy i nie wyobrażam sobie żeby zasnąc bez tabletki bo momentalnie wracają mi bolesne skórcze nóg.

mrsmoon dzięki za radę z żelazem bo muszę je brać a tego nie wiedziałam :/

[B pisze:
Luksja[/B];6770095]Dzień dobry Dziewczyny:-)
Matko, o której Wy wstajecie i znów będę mieć tyły i nie nadążę z czytaniem.. Ja się z łóżka nie mogę rano zwlec, dalej cierpię na bezsenność a do tego jeszcze drętwieją mi nogi, grrr..
U mnie dzisiaj piękne słonce, jeżeli u którejś z Was nie świecie to już przesyłam :):tak:

Bierzesz magnez z potasem? Magnez działa uspakajająco i wyciszająco przez co powinno ci się lepiej spać a potas działa na skórcze. Ja na początku nowej pracy brałam codziennie magnez żeby się zbytnio nie stresować i to pomaga. Powinno pomóc.

Setana - powodzenia!!!
Iza - rozwaliłaś mnie z tymi bezami, też chce!!!!!!

Dzisiaj na obiadek mam pierś z kurczaka w sosie słodkokwaśnym i z ryżem, więc zabieram się za szykowanie, potem sprzątanie i pewnie allegro :) Coś mnie dzisiaj energia rozpiera!

Dziękuje wszystkim za rady w sprawie krwotoku z nosa, uspokoiłyście mnie.

Setana, rany boskie... czytałam przerażona... Mój teść ma podobne problemy z sercem - tzn podobne z opisu (kołatanie, bardzo szybko bije, a potem nagle przez chwile nie bije wcale). W zeszłym roku wszczepili mu rozrusznik.
Nie znam się na sercowych kłopotach, ale brzmi to wszystko strasznie...

Kochana trzymam za Ciebie kciuki, zarówno teraz jak i po ciąży! Niech serducho bije miarowo, równo i powoli, za młoda jesteś na takie kłopoty!
Ściskam :*

Witajcie dziewczyny nie było mnie wczoraj bo jechałam z tatą do katowic potem mnie wciągnęli do siebie na obiad i tak mi zeszło cały dzień a wieczorem byłam tak padnięta ze nawet nie włączałam komputera.
Ale pączki zrobiłam z przepisu zołzy :-) wyszły wyśmienite :biggrin2:
wszyscy się zajadali :biggrin2:
o matko boję sie tego ile muszę nadrobić... ale dzielna jestem - spróbuje :biggrin2:

Nie wiem jak mam Was doczytać... Właśnie skończyłam rozmawiać z koleżanką, która ma dzisiaj urodzinki... godzina nam zeszła. Zaraz muszę dzwonić do mamy, a Wy piszecie i piszecie :-)
Bardzo się cieszę, bo moje dziecie będzie miało dwa razy w tygodniu zajęcia z panią logopedką a nie tylko raz, jak do tej pory. Pani "wypadło" jedno dziecko i zaproponowała, że będzie wtedy ćwiczyć z Igorem :-)
No dobra póki co, dzwonię do mamy...

Witam wszystkie brzuszki bardzo słonecznie, staram się nadrobić zaległości ale to strasznie trudne być na bieżąco po jednym dniu nieobecności.

AGATA a starszy syn nie nauczy się gotować? Może akurat odbyr moment na to żeby spędził trochę czasu w kuchni, na przyszłość taka nauka jak znalazł! A dla ciebie byłoby to ogromne odciążenie:(

Kochana jak by mi pszyszło czekać az Młody wróci z zajęć to byśmy z głodu pomarli, on i tak chudy jak kij od szczotki przy 2 m wzrostu waży 88kg,ciągle zmęczony, niedospany; żyje w niedoczasie, to i tak złote dziecko; wystarczy że kiedy tyko może to zajmuje się Franiem, wyprowadza go na spacer, robi zakupy.

IZA masz cudnego syna, taki słodziak.

ANAPI jak wczoraj policzyłam ile bym musiała zapłacić za pączki dla mojej rodziny to mi się włos na głowie zjeżył; a strefa euro to ponoć taki luksus tylko szkoda że przeciętny człowiek musi się liczy każdego eurocenta za nim go wyda. Oby nasz kraj wszedł do tej strefy jak najpóźniej.

MATRA no powinnam leżec, ale jakoś udało mi się na raty wszystko zrobić, i sama jestem w szoku że całą noc przespałam bez żadnych bóli, dzisiaj też się dobrze czuję więc wniosek z tego taki, że koniec z leżeniem czas zabrać się za robotę.

ZOLZA grzeczna dziewczynka, glukozę pięknie wypiłaś, taka posłuszna we wszystkim jesteś? Agatek możwsz tak do mnie mówić, mój brat mówił do mnie AGACIK.

MYSIA pączki piękne, zdradź swój przepis bo na sobotę trzeba też coś zrobić, koniec karnawału.

JA tak ogólnie o rodzicach; moi są kochani, zawsze byli i równo nas traktowali mimo że mój brat był starszy odemnie o 5 lat; zawsze wiedzieli co nam potrzeba; nawet jak w moim bardzo młodym życiu pojawił się mój mąż z dzieckiem to nigdy nie odradzali mi tego związku,; najpierw oczywiście była szkoła a potem przyjemności; potem dostałam się na studia, próbowałam pracować na noce, w soboty i niedziele żeby jakoś dać radę finansowo bo mój mąż wtedy był w trakcie specjalizacji więc nie zarabiał tyle żeby było nas stąć na podstawowe rzeczy; mieszkaliśmy z moimi rodzicami i było nam dobrze, tylko to tak jest że młody człowiek ma swoje ambicje i honor; ciężko przyjąć pomoc bo wtedy utwierdzamy się w tym że jesteśmy niezaradni, ale to już tak jest; może u mnie jest inaczej bo moi rodzice mieli biedne dzieciństwo ( tata sierota wojenna, mama pochodzi ze wsi gdzie było ich pięcioro i sama musiała się starać o wszystko, o to żeby skończyć liceum no i wyrwać się ze wsi na studia)więc oboje mogli liczyć tylko na siebie.
Dziewczyny, przykro jest jak najbliższa osoba pomaga a potem wygaduje, ale to nie świadczy o naszej nieudolności tylko o tej osobie . Niestety, nie każdy z nas ma to szczęście że rodzi się w bogatej rodzinie i już z chwilą narodzin ma zaplanowaną przyszłość.
Przyjąć pomoc to żaden wstyd!!!!żyjemy w takich czasach gdzie bez pomocy trudno coś osiągnąc. Wstydem jest wygadywać!!!
Co mogę jeszcze powiedzieć? Korzystajcie z pomocy rodziców do póki możecie; ja teraz bardzo bym chciała żeby któreś z nich było na tyle silne, żeby mi pomóc ale niestety.

AESTIMA cieszę się, że mogłam pomóc. Sama kiedyś też kończyłam studia dzienne i wiem ile one kosztują wysiłku, wiem że brakuje czasu na wszystko, a te ankiety zawsze spędzają sen z powiek. Ankiety wydrukowałam, rozdałam sąsiadom moim i rodziców a potem je odebrałam; na pocztę wpadłam po drodze jak wracałam od lekarza i gotowe. ŻADEN problem, :-), ale miłe to co napisałaś; wiem że teraz żyjemy w czasach gdzie za wszystko trzeba słono płacić i być bardzo interesownym, ja się na taki styl życia nie godzę.

SETANKO z powodu ograniczenia ruchowego nie mogłam wczoraj do ciebie wpaść z pączkiem, ale jest to do załatwienia, nigdy nie byłam we Wrocławiu, więc za kilka m-cy mogę się wybrać na wycieczkę krajoznawczą z pączkiem w ręku.

MRSMOON u mnie w domu pączki to już taka tradycja, a widok pałaszującej i wyliczjącej sobie ilości zjedzonych pączków rodziny wart każdego wysiłku.

KATAMISZ możesz mieć ząb wyrwany ale najpierw musi być RTG, obłożą cię fartuchami z ołowiem, ii zrobią zdjęcie; rwanie bez zdejęcia jest ryzykowne.Trzymam kciuki za bezbolesną i bezproblemową wizytę.

ZEBBRA za ciebie też trzymam kciuki, niech się uda tak załatwić sprawę żeby Wika na tym jak najwięcej skorzystała.

Kochane nadrobiłam tak pobieżnie, obiecuję że już nie pozwolę sobie na taką przerwę bo potem to trzeba na kartce zapisywać co komu napisać.....
Zapewne pominęłam sporo spraw, bo to u mnie normalne za trzecim czytaniem zacznę kojarzyć więcej. Przepraszam jeśli kogoś pominęłam.

Idę robić obiad, na raty.

IZA ja białka wykorzystam, jutro do szarlotki. Jutro ostatnia sobota karnawału więc będą znów słodkości i PICOLO; trzeba zakończyć jakoś ten karnawał.

Ostatnia edycja:
Cześć iza,kati,iowna

iwona83
troszkę mnie przestraszyłaś...Bo tak się składa ,że zauważyłam ropa mi się uzbierała w dziąśle...ale dzisiaj jakoś nie boli narazie.Czym to może dziecku zagrozić taka ropa i stan zapalny zęba/dziąsła??

setana ja też czytałam tą Twoją historię sercową z otwartą buzią powiedziałabym.Kiedyś miałam problemy z sercem ale to właśnie przy nerwicy...teraz odpukać nie.Trzymam kciuki żeby nic nie wróciło&&

iwona83
troszkę mnie przestraszyłaś...Bo tak się składa ,że zauważyłam ropa mi się uzbierała w dziąśle...ale dzisiaj jakoś nie boli narazie.Czym to może dziecku zagrozić taka ropa i stan zapalny zęba/dziąsła??
/
Jeżeli pojawi sie stan ropny to może wejść do krwioobiegu a co za tym idzie moze wymieszać się z krwią dzieciaczka, a ropa to po prostu infekcja, Najlepiej jedź do dentysty na kosultacje, może ci przepisać leki przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, czasami dają antybiotyk. Lepiej nie przetrzymywać tego.

Agatek :-) Nie zawsze jestem taka posłuszna... Słucham rad, przetwarzam je po swojemu i albo się stosuję do nich, albo nie. Ale że mądrze gadałaś, to Cię posłuchałam ;-) Chociaż przyznam, że bywam przekorna i czasami dla zasady nie słucham - ale to wtedy, kiedy ktoś chamsko próbuje mi coś narzucić. Albo nie chamsko - po prostu nienawidzę, kiedy ktoś mi coś narzuca.

Ja się bardzo cieszę, że Ty się dobrze czujesz, ale może nie szalej jeszcze z tym zabieraniem się za robotę, co? ;-)

reklama
witam się.nigdy tego nie nadrobię:szok:
u nas słonecznie,ciepło. dzisiaj wtranżoliłam makrelę wędzoną-pyszna.
idę czytać

Do góry