reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

AGATA zmobilizowałaś mnie i jestem umówiona na wizytę, dziękują ci pięknie:)

A mi się tak nie chce iść na zajęcia... dobrze, że dziś króciutko. A potem szkoła rodzenia:)

reklama
...Powiedziały też, że kiedy dziecko śpi w tym samym pomieszczeniu co rodzice, to nie ma się co stresować na zapas - czujność w nocy, szczególnie w pierwszych najbardziej newralgicznych tygodniach, ce****e chyba każdego normalnego rodzica. Zalecały zatem podejść do tych monitorów z rozsądkiem, nie ulegając presji i panice...

Rozwala mnie ta cenzura :rofl2:

Zaliczyłam w końcu spacerek:)
Traschka, dzisiaj masz tą szkołę rodzenia?? Czekam na relacje.

A do nas przyszedł wózeczek- piękny!!! Potem wstawię fotki na zakupowym:)

Agaa, no nas też pięcioro, ale Wika już bez fotelika... W każdym razie obejrzyj tego espace, tutaj pas może być dwojako zapinany (mówię o tym środkowym), może iść jako biodrowy i po przełożeniu, jak normalny... U nas Wika będzie w środku jeździła, ale będzie się zapinać normalnie... Tez nie wyobrażam sobie wyeksmitowania któregoś dziecka do 3 rzędu...
wiem ze was tez piecioro tyle ze Wika juz duża. Ogladalismy espace, ale z tego co mi sie wydaje to w tych interesujących nas finansowo rocznikach pas srodkowy był tylko biodrowy. Wy kupiliscie nowy, jaki rocznik? Co do bagaznika to jest faktycznie duzy, a nas tylko taki raczej interesuje, sam podwojny wózek zajmuje duzo miejsca, a jeszcze w trakcie jakiejs podroży dochodza bagaze wiec miejsca potrzeba duzo. Ide poogladac tego espace

Zebrra - A który rok tego Twojego Renaulta, my też rozgladamy się za takim autkiem typu van :-)
Niestety nienajmłodszy właśnie, bo z 2001. Chciałam minimum 2003, bo wtedy wszedł nowszy model, ale teraz nie mamy kasy za bardzo. Trafiła się okazja, więc wzięliśmy ten.. jestem zadowolona, bo komfort jazdy jest super :)

To ten, który wzięliśmy:

images

A to ten, który chciałam:

images

Dziewczyny, wiem że to może nie odpowiedni wątek ale mam pytanue, co sądzicie o zakupie monitora oddechu???? Ja nie miałam tego przy Dominice i Damianie ale teraz ponoć to bardzo popularne urządzenie choć wcale nie tanie.
Mam podobne zdanie jak Dagamit. Jesli będzie coś nie tak lub wcześniak (oby nie), wtedy kupię..

Ogladalismy espace, ale z tego co mi sie wydaje to w tych interesujących nas finansowo rocznikach pas srodkowy był tylko biodrowy. Wy kupiliscie nowy, jaki rocznik?
Nie, on może iść jak biodrowy, ale mozna go przełozyć (jakoś tak, ze idzie od góry) i wtedy normalnie zapinasz. Mogę dopytać Olafa jak to się robi, bo on to przekładał jak wracaliśmy z Zakopanego... A rocznik już wiesz - 2001, z tego co pisałaś Was interesuje podobny ;)

reklama
Muszę odsapnąć, bo mnie kręgosłup już zaczyna boleć :-/ Zostało mi jeszcze smażenie, a pączki już porosły.. Jak mi piączki nie wyjdą to się chyba zastrzelę....

Doris - ja też myślałam o monitorze oddechu, ale Dagamit ma rację. Teraz na rynku jest wszystko, tylko kasę trzeba mieć, więc jak będzie potrzeba, to od ręki się dostanie.
Zołza - a badanie na glukozę jutro? Coś się z nią ociągasz Moja Droga :-)
Aestima - koniecznie pokaż wózeczek :-)
Martuś - dzięki. Ja myślę, że każda sytuacja problemowa dotycząca dziecka jest dosyć ciężka.

Do góry