reklama
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
Ja wiem o cytrusach, że nie wolno, ale o truskawkach nie wiedziałam...serio nie można jeść truskawek po porodzie??? a dlaczego??? i tylko truskawek jeśli chodzi o owoce, czy jakieś jeszcze?
czytałam, ze truskawki bardzo uczulają, i trzeba trzymać bardzo tego. A tak w ogóle to przy karmieniu piersią jest dieta i jeszcze więcej ograniczeń jak w ciąży, albo inaczej orgraniczenia dopiero się nam zaczną :-)
dubeltówka 29 czerwca ja będę mieć urodzinki :-)
dubeltówka 29 czerwca ja będę mieć urodzinki :-)
agatkaT
Fanka BB :)
to ja zaczynam od dziś jeść truskawki! żeby się najeść do syta... skoro później nie można!
moja Teściowa ma zamrożone- wiem, że to nie to samo ale lepszy rydz niż nic![język :-p :-p](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/p.gif)
moja Teściowa ma zamrożone- wiem, że to nie to samo ale lepszy rydz niż nic
![język :-p :-p](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/p.gif)
nie wiem jak to będzie z truskawkami w tym roku, bo pojawią się pewnie dopiero w czerwcu a przy karmieniu takie truskawki raczej odpadają(
Buuu, rzeczywiście nie będzie w tym roku truskawek! A mi ślinka leci na samą myśl... Język mi do tyłka ucieknie, jak ktoś będzie przy mnie jadł i poczuję zapach :/
Na dodatek ja jestem uczulona na nie, więc musiałabym brać leki przeciwalergiczne, co jest bez sensu - przecież będę Edgarka karmiła... Ale dupa...
![język :-p :-p](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/p.gif)
Dagamit, truskawki to są bardzo silne alergeny - dlatego nie powinnyśmy narażać naszych maluchów.
A ja kończę kopytka właśnie :-) Pomidorowej nie lubię - przejadłam się, jak byłam mała, podobnie jak Madzioolka ;-)
Tak mnie zaintrygowałyście tymi truskawkami, że aż sprawdziłam, co mówią eksperci :-)
Mama na diecie?
TAK! Jeśli lekarz stwierdził u malca alergię, nie rezygnuj z karmienia piersią, tylko sama nie jedz produktów, które mogą alergizować. Zwykle jest to mleko, nabiał, czasem też jajka, ryby, orzechy, cytrusy, czekolada. Poproś lekarza, by doradził, czym zastąpić produkty, których nie jesz.
NIE! Jeśli lekarz nie stwierdził u malca alergii, dieta jest niepotrzebna. Pij więc normalnie mleko, jedz nabiał, ryby, owoce (także cytrusy albo truskawki) – byle z umiarem. Nie rezygnuj „na wszelki wypadek” z picia mleka. Zawsze zanim wycofasz się z jedzenia jakiejś potrawy, najpierw poszukaj innego powodu płaczu i problemów dziecka.
Czego nie możesz jeść, karmiąc piersią Rodzina - Rodzice - Rodzice - Rodzina - Polki - Kobieta - Strefa mamy - Strefa taty - Partnerstwo - Małżeństwo - Zdrowie kobiety
Mama na diecie?
TAK! Jeśli lekarz stwierdził u malca alergię, nie rezygnuj z karmienia piersią, tylko sama nie jedz produktów, które mogą alergizować. Zwykle jest to mleko, nabiał, czasem też jajka, ryby, orzechy, cytrusy, czekolada. Poproś lekarza, by doradził, czym zastąpić produkty, których nie jesz.
NIE! Jeśli lekarz nie stwierdził u malca alergii, dieta jest niepotrzebna. Pij więc normalnie mleko, jedz nabiał, ryby, owoce (także cytrusy albo truskawki) – byle z umiarem. Nie rezygnuj „na wszelki wypadek” z picia mleka. Zawsze zanim wycofasz się z jedzenia jakiejś potrawy, najpierw poszukaj innego powodu płaczu i problemów dziecka.
Czego nie możesz jeść, karmiąc piersią Rodzina - Rodzice - Rodzice - Rodzina - Polki - Kobieta - Strefa mamy - Strefa taty - Partnerstwo - Małżeństwo - Zdrowie kobiety
reklama
Dagamit, zgadza się, jednak cytrusy i truskawki są naprawdę silnie alergizujące. Ja sobie daruję, na wszelki wypadek. Żeby mały nie cierpiał. Mleko pić zamierzam, jak i smażone potrawy - tutaj zamierzam obserwować reakcje Edgarka. Ale powiem Ci, że niektóre dziewczyny są bez wyobraźni - tłumaczy im się, żeby uważały, a one jedzą, co popadnie - a maluchy później to odpokutowują... [dziwne słowo mi wyszło, ale wiadomo, o co cho ;-)]
edit.: "niektóre dziewczyny" - chodziło mi o niektóre mamy u mnie na oddziale - nie dość, że maluchy cierpią, bo chore, to te jeszcze dowalają brzuszkowe sensacje :/
edit.: "niektóre dziewczyny" - chodziło mi o niektóre mamy u mnie na oddziale - nie dość, że maluchy cierpią, bo chore, to te jeszcze dowalają brzuszkowe sensacje :/