reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

ja się zdecydowałam na ogórkową, ale nie wiem co na drugie...
...może naleśniki na słodko, hmmm mam mrożone truskawki i jagody jeszcze... ale co z tego wymyślić macie jakiś pomysł?

Hmm z owocami to mogłabym zrobić wszystko, koktajl z makaronem, naleśniki z owocami a nawet pierogi uwielbiam, kurcze jak piszesz o truskawkach to nie mogę się doczekać lata i na nasze polskie truskawki na surowo mniam....

reklama
Aestima, trzymam kciuki za wizytę!!!

kati, ja naleśniki na słodko robię z owocami i serkiem homogenizowanym waniliowym - pyyycha

agabre nie wiem co to za choroba ale jak ci do pon nie przejdzie to bym się porozglądała za okulistą. W ciąży nie wolno takich rzeczy lekceważyć.

Ivona ja uwielbiam truskawki, maliny, jagody..... mmmmnnnnniam też nie mogę sie doczekać :-)

Gradówka jest trochę do jęczmienia podobna, ale nie boli. No i jest zdecydowanie większa. Okulista mi przy ostatniej wizycie tłumaczył, że to taki balonik powietrza się zrobił, bo zatkał o się ujście gruczołu łojowego czy łzowego, nie pamiętam dokładnie.

Hmm z owocami to mogłabym zrobić wszystko, koktajl z makaronem, naleśniki z owocami a nawet pierogi uwielbiam, kurcze jak piszesz o truskawkach to nie mogę się doczekać lata i na nasze polskie truskawki na surowo mniam....

musze Cię troszkę zmartwić bo też kocham truskawki ale w tym roku to chyba nas ta przyjemność ominie. Po porodzie truskawki nie są wskazane a najlepsze te gruntowe a nie szklarniowe są właśnie w połowie czerwca ! Już raz to przerabiałam 4 lata temu i strasznie mi przykro było że nie mogę sobie truskaweczek zjeść!

Dziewuszki dzięki za rady odnośnie prezentu :)
Niestety z moją mamą to jest tak że ona jest domatorką, wiec wszelkiego rodzaju wyjścia i wyjazdy odpadają a szkoda bo chciałam jej jakiś weekend w spa fundnąć ale wiem że nie byłaby zadowolona, to raz, a dwa mama nie lubi gadżetów i wychodzi z założenia że wszystko czego by potrzebowała to już ma - to w kontekście wypiekacza do chleba, bo kupiliśmy im raz na święta taki świetny domowy grill i ani razu go nie użyli, tylko my go pożyczamy czasem... koncepcja z zegarkiem też upadła bo mama jest dalekowidzem ale nie lubi nosić okularów więc nawet nie zobaczy która godzina...
Stanęło na tym że zamówiliśmy jej właśnie perfumy i taki ładny szlafrok, przynajmniej wiem że będzie zadowolona bo zapach jej się podoba od jakiegoś czasu a szlafroki też lubi, może mało wyszukane ale przynajmniej nie pójdzie w kat albo do jakiejś szafki...

W kwestii obiadu to u mnie dzisiaj zupka jarzynowa, mam z wczoraj :) a wieczorkiem mamy odłożony sprzed tygodnia wypad ze znajomymi i coś w knajpce zjemy więc drugiego nie będzie :)

A jeśli chodzi o pomidorową to ja się wyłamię - nie mogę na nią patrzeć, mam uraz, bo była to jedyna zupa którą jadł mój brat do 6 roku życia i była dzień w dzień i w domu i u babci... więc zjadłam chyba już cały życiowy przydział i mi wystarczy :)

Misialinko pisałaś ostatnio że robiłaś chlebek z jakiegoś nowego przepisu - podziel się kochana w odpowiednim wątku bo przyszedł już nasz wypiekacz i teraz testujemy receptury :)

reklama
serio nie można jeść truskawek po porodzie??? a dlaczego??? i tylko truskawek jeśli chodzi o owoce, czy jakieś jeszcze?

Do góry