reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

ale tu dzisiaj cisza!
Lena gaja cwaniara pilnuje swojego łóżeczka ,fajny kociak
casia a ten tygrys to z zoo uciekł?:-D:-Dniezły lapsik

reklama
Jednak idziemy do lekarza bo ten kaszel coś mnie niepokoi;)

He he, dobre. A kota to jeszcze nie widziałam:-p
A z tymi pączkami to już przegiełaś.

czesc kobitki;-)

jestesmy jeszcze w górach, wracamy jutro. pisałam wam na poczatku urlopu ze masakra po przyjezdzie, ale drugiego dnia mała sie zaaklimatyzowała i szczesliwa jak bąk ! spała na specerkach po 3 godz i w nocy tez super, w dzien chodzilismy na obiadki do knajpek i siedziała pieknie w fotelikach do karmienia, szczesliwa ze samodzielna jest ;-) jadła obiadki pięknie bo apetyt ma , w sumie zjada ok 800 ml mleczka i kaszki i obiadek + deser.....
bałam sie na poczatku ze sie urlop nie uda ale to poprostu duza zmiana dla dziecka była, jednak wiem ze dobrze ze wyjechalismy bo musimy przezwyczaic małą i siebie do zmian;-)

jutro podróz do domku .....trzymajcie kciuki;-) wróce to nadrobie wasze posty, pozdrawiamy z gór !!!:-D:-D:-D

Szczęśliwego powrotu do domku. Oj pozazdrościć wyjazdu :tak:

liliti super że wyjazd się udał:)
Trzymaj nam pogodę w górach, bo jutro Cię tam wymienimy;P
Fakt że my tylko na jeden dzień i to bez małej, ale mam nadzieję że nauczę się śmigać na nartach:)
A podobno w Czechach -9stopni...brrrrrrrr... chyba zamarznę:(

Także powoli się zbieram, bo już dzisiaj jedziemy odstawić małą do mamy, bo jutro z rana wyjazd;)

Udanego wyjazdu i nauki. Co byś się za bardzo nie poobijała :-D

Lena - podrzuć troche pączków kurierem :)
Perfecta - współczuje najbliższego miesiąca, ale będzie lepiej :) Warto przeczekać

Byłam u lekarza i jest potwierdzenie. Okazało się, że to dopiero początek - początek i sam pęcherzyk ma 4mm, ale już mam pierwsze zdjęcia USG :) Takze zapisuje sie do Wrześniówek (ale jeszcze dokładnie nie wiadomo na kiedy).
Dzisiaj miałam więcej stresu (pt. praca, jak to bedzie, i inne głupoty), niż radości, no ale już jest lepiej :)
Podeśle zdjęcia za pare tyg. jak juz coś bedzie widać na USG.
Jak na razie z obiawów, to od 18 bym już spała. :)

Kochana to tylko pozozstaje zdrówka życzyć. Ale masz fajnie. Bardzo się cieszę :tak:

A my z Babcią nareszcie usłyszałyśmy dzisiaj "brzdęk" o łyżeczkę. PRZEBIŁ SIĘ PIERWSZY ZĄBEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ALE PREZENT DLA BABCI. TAK SIĘ CIESZĘ:-D

LENA- NASZE DZIECIAKI IDĄ "ZĄB W ZĄB"!!!:-)

Asnecja - moje gratulacje mamuśko:-D Niech rośnie zdrowo fasolinka:-)

Lena - gratki!!Dobrze że mała zdrowa. Hihi super zdjęcia z kotem:-D

Emalia - właśnie ostatnio myślałam czy asystowałaś już przy tym porodzie przyjaciółki, a tu jednak Cię minęło

izia - brawo dla Michasia:-)

asia
- moja w nocy robi pobudki, odkąd śpi na brzuszku i dostaje mleczko na śpiocha jest troszkę lepiej, a w dzień teraz 2x po około godzince lub połtorej

Perfecta - na swoim zawsze najlepiej, więc nie masz się co martwic. A właśnie, dlaczego mieszkaliście z teściami?

liliti - super że wyjazd udany, mnie też by się przydało trochę odpoczynku:)

casia - kot ma rewelacyjne imię:-D a mały jaki zapatrzony na stwora

emalia - gratuluję zębola!!!!! Czyli jednak w ten sam dzień co u synowej:):):)

Najlepsze życzenia dla Klary i Natalki!!!!

Lencja Anecznik
moge dolaczyc do Waszego klubu?tez bym chciala bobasa na nastepna jesien :)

A pewnie, że możesz. Hihi Może założymy już osobny wątek jesień 2012 :)))

aisa
- fajnie Basia pływa! a czy chodzicie na basen z ozonowaną czy chlorowną wodą? Ja to wciąz myśle o tym, że bym chciała na basen pochodzić ale pewnie poczekam aż się cieplej zrobi, teraz się nie skuszę

Jak patrzę na zdjęcia Waszych dzieci z kotkami i psami to od razu uświadamiam sobie, że ja to się boję dopuścić Nelcię do zwierząt bo pewnie będzie miała jakąś alergię na sierść....

liliti- fajnie, że pobyt udany....i wracacie wypoczęci i zadowoleni....Bezpiecznej podróży jutro!!!!
emalia, lena , elizka - gratuluje zębolków....Wiem już co to za radość!!!!
zdec - miłego wypadu na narty....Jak to się mówi "połamania nóg"!!!
casia, lenka - ale macie urocze kociaki.....
Ja juz zaczęłam się powoli pakować...ale chwilowo zaprzestałam bo pijemy sobie z P. winko i mamy taki romantyczno-imienionowy wieczór....Jutro już będę "obsrana" po pachi....ale jeszcze dziś wieczorkiem....jakby to Powiedziała Lena...zaatakuje P...w końcu wyjeżdzam na 3 tygodnie.... :-D
A która sie piszę ze mną na wiosnę 2013!!!????Np. kwietniówki, albo nawet marcówki 2013!!!!

agusia Ksawuś wygląda na całkiem zadowolonego z pobytu w szpitalu;-) Śliczny:-)
A co z twoją pracą?
koriander, klementinka, izia, casia Gratulacje dla szkrabów :tak: Nabierają tempa nasze maluchy w rozwijaniu nowych umiejętności. Moja coraz sprawniej się przemieszcza:-D
koriander Mi kiedyś torebkę chłopak wyrwał, a ja go goniłam przez pół osiedla:-D Nie wiem, co bym zrobiła, gdybym go dopadła:eek: Ale zgubiłam go w nieoświetlonym parku, mimo że po drodze otrzymałam kilkuosobowe wsparcie:-D
Hehe, właśnie sobie wyobraziłam, jakbym wyglądała biegnąc za złodziejem z wózkiem:-D
Kahna - ja nie korzystam z multicytatów, za to otwieram sobie okno odpowiedzi na nowej karcie i tam na bieżąco wpisuję odpowiedzi
Robię tak samo:tak:
Eliza Gratuluję zęboli:tak:
Emalia U Jasia też nareszcie się przebił zębol!!!!!!!! Piękny prezent, gratuluję:tak:
Casia Kąpiel dopiero o 22? "Chłopcy" wyglądają na dobrych kumpli;-)
aisa Moja zazwyczaj miała 2 drzemki w ciągu dnia, przy czym jedną ok.2h, a drugą ok.30min. Choć od 4 dni są 2-3 drzemki po ok. 30min...
Narobiłaś mi apetytu na ten schabik:sorry: Basia chyba zadowolona z pływania:-)
Zdec Miłego wypadu, nie połam się:-)
Aaaaa chciałam powiedzieć że u nas system Gosi (karmienie o 22) nie działa :p Moje dziecko jest niereformowalne i MUSI o godzinie 2 zjeść :p mimo że wczoraj na śpiocha wciągnęła 170ml mleka to o 2 ani smoczek ani woda nie wystarczyły musiala wydoić ponad 150ml mleka :)
To u nas też dziś o 2 w końcu musiał być cyc, choć próbowałam małą przetrzymać ze smoczkiem. Jak już myślałam, że zasnęła i wstawałam do wyjścia z pokoju, to ona zaraz oczy robiła szerokie i się na brzuszek odwracała. I tak mi zeszło 45min... Zmiękłam, dałam cyca i pospałyśmy do 7.30:-)
A o 22 też było karmienie:sorry:
kpi Emilka spokojnie się mieści jeszcze w pierwszy fotelik, ale wczoraj już przyjechał kurier z fotelikiem Britax od 9kg. Tylko że 9kg Emilka osiągnie za jakieś pół roku:-)
avena Gratulacje ciociu:tak:
perfecta Na pewno wasze decyzje okażą się słuszne:tak: Droga do szczęścia niekoniecznie jest usłana różami, ale opłaci się!!!!!!!!!
Wszystkiego najsłodszego dla Natalki i Klary!!!!!!!!!!!!!!
Asnecja WOOOOOOOW GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mi_mi Tobie również!!!!!!!!!!!! Jakoś mi umknęło wcześniej:eek:
lena Gajce też gratulacje składam, że się doczekała pierwszego ząbka:tak:i że tak odważnie pogania kota:-)
mniam, słodyczy nie jem od 3 dni, ale domowymi wypiekami nie gardzę:-D Przypomniałaś mi, że od kilku godzin nic nie jadłam:sorry:
liliti Super wieści, zatem urlop udany:-)
sealet Powrotu do zdrówka i normalnej temperatury!
agi Dobrze masz z Polą:tak: Emilka chyba nie lubi zakupów po mamusi;-)
Ja to bym się pisała gdzieś na lipiec 2012 albo na jesień 2012:biggrin2:
Mocno gratulacyjny ten dzisiejszy post:-) Aż mi dodał trochę optymizmu po kolejnym ciężkim dniu z marudą:-)

reklama
hej hej:)
Ksawerek spi,zasnol dopiero po 20 a juz zaliczyl dwie pobudki...nie zjadl dzis obiadku placzu bylo co nie miara dopiero o 16 danonek i 19 kaszka ale zawsze cos...pojechalismy dzis do mojej mamy z zyczeniami ale miala niespodzianke a jeszcze wczoraj pytala mnie czy przyjedziemy a ja jej na to ze nie bo maly jeszcze slaby:) wdrodze powrotnej pekl nam przewod paliwowy w aucie i nim dojechalismy do mechanika zostalo pol baku paliwa akurat chwile wczesniej zatankowalismy do pelna taka wkur...bylam po powrocie poszlam z malym do drugiej babci a mezus do pracy ....

ale tu dzis newsy
Asencja,Mi-mi SERDECZNE GRATULACJE!!!
lena- gratki dla Gai,a co do kaszlu to jesli masz mozliwosc pojsc z Gaja prywatnie do lekarza to niezwlekaj lepiej zeby osluchal ja jeszcze ktos inny sorki ze tak madruje ale w szpitalu byla tez dziewczynka u ktorej tez podobno lekarz nic nie slyszal a na drugi dzien juz szpital a wogole to sie tam naogladalam i nasluchalam...
aisa80-z Basienki sliczny plywaczek:)

ksawus wstaje o 6 potem drzemka ok 9-10spi ok 30min w dobrych porywach wiatru,kolejan 11-12 30min,i czasami jeszcze jedna ok 15-16 30 min,nocne spanko przed szpitalem bylo ok 18-19 a teraz bywa roznie w szpitalu zdarzylo sie nawet o 22
iza-brawa dla synusia
liliti-super ze wyjazd udany,pozazdroscic no i zycze szerokiej drogi
emalia -gratki dla Jasia

dziewczyny niewykluczone ze brazowy medal czeka na mnie-oby jednak nie!- od 3 tyg spoznia mi sie okres mam ciagle ochote na czekolade i kwasne sledzie...ALE BOJE SIE ZROBIC TEST!!!z jednej strony chcialabym juz drugie dziecko a z drugiej boje sie czy podolamy i to glownie finansowo
no nic mykam spac zycze milego wieczorku jeszcze

bylabym zapomniala wszystkiego naj dla solenizantow buziole!!!

Do góry