reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

ledwo nadrobilam wczorajszy dzien, wiecej nie dam rady
witam nowe mamy, tylko niech sie nie konczy slomianym zapalem;), czytajcie i piszcie:)

my od piatku na antybiotyku, zapalenie gardla sie przypaletalo, bez objawow, tylko ta temp podwyzszona
wczoraj bylismy na bilansie i wyszlo ze mam kluske, 9360, 90 centyl,
nie byloby to zle tylko ze te centyle to on po prostu przeskakuje i nie wiadomo kiedy na ktoryms stanie
nawet lekarka posadzila mnie ze sypie wiecej miarek mleka niz w przepisie
zaraz dala mi jakies przepisy na brajki i sa identyczne z tymi co robie, nawet tluszczu daje mniej
ja nie wiem skad on tyje, chyba z powietrza sobie wyciaga

Hej to cos moj jest w tyle.Wasze juz jezdza na rowerkach małych .Siedza, daja buziaaka,robią mój mój a Antek nawet sam nie siedzi;/ani nie przewraca się z plecków;/:(Dodam że dopiero gdzieś jak miał 4 miesiace ponad to zaczal podciagac sie za ręce
spokojnie, Jas tez jest mniej wiecej na tym etapie, lekarka wczoraj powiedziala ze na samodzielne siedzenie ma jeszcze czas
kamieniami milowymi w tym wieku jest przewracanie na brzuch, smianie sie w glos, gaworzenie i przekladanie zabawek z raczek
Witam
My zaraz zmykamy do lekarza...Polcia ma mega kaszel....Wczoraj to aż się dusiła przy nim...Mam nadzieje że mi chociaż ja zbadają...a nie jak zwykle stwierdzą że po prostu po nocy nie umie odkaszlnąc porzadnie i stad ten kaszel...Kuźwa jak mnie wnerwia ta angielska służba zdrowia....Jak znów usłyszę jakieś ich mądrości(jeszcze przed zbadaniem) to chyba ich rozszarpię...Boziu dobrze że lece do tej Polski to może czegoś się dowiem...bo tu zawsze wszystko jest "FINE"...Ale o tym juz pisałam.....Kuźwa co za kraj!!!!
Witam nowe mamuśki!!!!Chyba Was nie ogarnę przez wczorajsze zaległości.... :-)
Poczytam Was poźniej..>Buziolki!!!!
Agi wspolczuje, oby wszystko bylo ok

reklama
witajcie, ależ tu sielanka :)
pooglądałam zdjęcia -przecudne maluszki, marchewka wymiata hihi

co do wit d3 ja też podaję devikap, jestem pewna że kupiłam bez recepty! dawka- też 1 kropelka, pani dr mówiła nam, że nie ma potrzeby zwiększać, bo to przecież to samo, co kilka minut na słoneczku a latem było tego pod dostatkiem teraz jest gorzej :/

chorowitkom -duuuużo zdrówka!

perfecta- Ty wiesz, że ja zbieram Twoje przepisy? hihi :)

Komu kawki???
Agi - trzymam kciuki by Polcię porządnie zbadali
Zdec - miłej pracy!
Izia- jak się wyświetla nr może zastrzec tak by się nie dodzownił tzw. IGNOR!
Klementinka- 9350 to nie jest dużo az tak!!! Co ona opowiada!A ile ma wzrostu? Współczuję chorubska i niech Jasiu zdrowieje szybciutko!
Butterfly - BARDZO SIĘ CIESZĘ ŻE KOMUŚ SIĘ MOGĄ PRZYDAĆ. Kiedyś jak zrobimy zlot czarownic wszystkich czerwcowych to moge być KUCHARZEM NADWORNYM!:)

No to komu kawy bo robię za chwilkę a nie będę 2 razy wstawać:p:p:p

anecznik - a jak poszukiwanie pracy?

Do d......, zmarnowałam tyle lat na uczelni. Teraz nie liczy się wykształcenie ani doświadczenie czy umiejętności najważniejsze są znajomości (ale rym :-) ) i szczęście a mi akurat tych dwóch ostatnich brakuje. Nawet do sprzątania ostatnio nikogo nie szukają :-(

Co do witaminy D3 to my podajemy Cebionmulti tylko, mam nadzieje że to starcza maluchowi.

Myślałam że sobie z Wami popisze ale mój gremlinek woła.

Perfecta ja sie chetnie napije, zwlaszcza tej z maszyny
oni sie martwia ze on za szybko rosnie, przeskakuje centyle ale kiedys w koncu musial nadrobic jak sie urodzil z 2200
poza tym rodzice do malych i filigranowych nie naleza wiec ma za kim pokazny byc:)
kazala tylko obserwowac i absolutnie nie zmieniac nic w jedzeniu, na pomysl innego lekarza zeby podawac wode zamiast mleka powiedziala tylko ojojoj i popukala sie w czolo

Anecznik u mnie tez ostatnio jakis wisielczy humor, nie wiem czego chce od zycia i w ogole co dalej robic
mam nadzieje ze to tylko brak slonca i na wiosne wszystko sie zmieni

Ostatnia edycja:
Agi78 powodzenia u lekarza
Zdec dziekuje, a Twojej malutkiej napewno podrosna i jeszcze przegoni Kacperka;)
klemenitnka duzy chlopiec z Jasia:) napewno wszystko sie unormuje:tak:

a moje dziecko chyba dzis cos opetalo, marudzi jeczy i co tylko:szok: ciekawe czy moze to zabki??? hmm nie mamy jeszcze zadnego wiec przydalo by sie:)

czesc dziewczyny
wpadlam sie poskarżyc na moja tesciowa
dzwonila do mnie dzisiaj i takie glupoty jakies gadala, z ktorych wynika, ze zycie kobiety powinno sie ograniczac do siedzenia w domu i sprzatania,
bo uslyszalam od niej jakas dziwna wiazanke słow po tym jak powiedzialam, ze dzisiaj nie ide do pracy i musze nadrobic zaleglosci w domu i posprzatac,
wiecie, wydaje mi si,ze moje relacje z tesciowa sa coraz gorsze, zupelnie nie klei nam sie rozmowa, ona ma pretensje, ze do niej nie dzwonimy i nie spowiadamy sie z tego co robilismy kazdego dnia, a mi na sama mysl o tym, ze mam z nia gadac krew gotuje sie w żyłach, mam wyrzuty sumienia, ze jestem taka wredna, ale nie wiem co nam stoi na przeszkodzie, zeby sie jakos dogadac grrr

reklama
witamy w klubie
zabrałaś jej synka więc czemu sie dziwisz tym bardziej że to już nie jest jej mały synuś tylko facet mający już swoją rodzinę a niektórym to ciężko znieść i nie mogą sie z tym pogodzić
perfekta gdzie moja kawusia sama pijesz ty .................:-D:-D

Do góry