reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
No i juz po lekarzu.
Infekcja gardła, pluca czyste. Takze syropki i krople do noska zapisala. Zobaczymy czy bedzie lepiej. Jesli pojawi sie temperatura powyzej 37,5 to wtedy dawac znow czopika.
Teraz Basia spi. Ja wstawilam rosołek rozgrzewający zeby mala dostala w mleku, pije tez teraz znowu paskudną "kilerke" no ale skoro ma pomoc Basi... gotuje tez dla Basi obiadek, i powiem Wam szczerze, że ja z koleji nie wiem jak bym sobie poradziła bez Teściowej i teścia. Złoci ludzie. Naprawde. Mieszkam z nimi juz 3 rok (w tym roku sie wyprowadzamy) i naprawde mi wiele pomagają. Maja po 70 lat a nie wiedziałam ze moga miec jeszcze siły zajmowac sie wnuczką.
Teściowa zajmuje sie Basią a ja gotuje, bo ja gotuje wg. Ciesielskiej wg. 5 przemian wiec jakby Ona gotowala to bym musiala osobno gotowac, a tak to wszyscy sa na jednej kuchni (jesli chodzi o obiady) :)

Wracam do roboty. Milego dnia wszystkim.

I musiałam sobie sama zrobić kawkę...:biggrin2: Ale pewnie nim by do mnie dotarła i tak by była zimna, a ja tylko gorącą piję:biggrin2: P. twierdzi, że wrzątek, ale przesadza:tak:;-)
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi:tak: Poproszę o receptę na devikap, jak w końcu się wybiorę na to ważenie- mówię o nim od początku stycznia, a się wybieram jak sójka za morze:dry:
Konniczynka - można przez net zamawiać leki na receptę, ja robię zamówienia w doz i jak najbardziej jest to możliwe. Witaminkę d3 podaję w postaci kropelek devikap i buteleczka kosztuje 3 zł z groszami i jest na receptę. Z tym, że wiem, że teraz zmieniają szatę graficzną opakowania i trudno jest kupić starą wersję a nowej jeszcze nie ma w hurtowniach..
Właśnie w internetowej DOZ zamawiałam i tam jest juvit D bez recepty, a w normalnej aptece DOZ chcieli receptę:confused: A co do recept to masz rację:tak: Dziś spojrzałam na devikap i tam jest informacja o recepcie i nawet jakiś numer chyba trzeba było wpisać? Ale i tak jest niedostępny, a ja recepty nie mam.
Casia77 To zdjęcie do jakiejś świątecznej pocztówki było robione?
Kuźwa jak mnie wnerwia ta angielska służba zdrowia....Jak znów usłyszę jakieś ich mądrości(jeszcze przed zbadaniem) to chyba ich rozszarpię...Boziu dobrze że lece do tej Polski to może czegoś się dowiem...bo tu zawsze wszystko jest "FINE"...Ale o tym juz pisałam.....Kuźwa co za kraj!!!!
Szybkiego powrotu do zdrówka Polci.:tak:
Wiem, o czym mówisz:-( Amerykański i angielski system ochrony zdrowia należą do jednych z najgorszych.
a połozne tak pózno jeszcze przychodzą??do mnie przychodziła 6 razy raz na tydzien.gdzieś do jego 3 miesiaccy (2 tyg spedził w szpitalu w 9 dobie)
:szok::szok::szok: 6 razy w tygodniu przez 3 miesiące:confused::confused::confused: U mnie była raz na wizycie patronażowej w 2tyg.
2tygodnie w 9 dobie:confused::confused::confused:
klementinka Niektóre dzieci to mają tutaj już ponad 10kg. Jasiu nadrabia zaległości, a jak rozkręci się z raczkowaniem, a później chodzeniem to mu się przydadzą te dodatkowe gramy. dużo zdrówka życzę:tak:
izia_tcz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Kto cię tak prześladuje, już jakiś czas temu zdaje się, że pisałaś o jakichś telefonach?:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nie można tego na policję zgłosić? Dobrze by było uzyskać numer dzwoniącego. Ale chyba nikt z moich znajomych się na tym nie zna:no:
anecznik Na pewno nie zmarnowałaś tych lat:no: Nauka rozwija i nawet jeśli z pracą jest problem po studiach, to te kilka lat nauki nie było bezowocnych. W końcu nie uczymy się (przeważnie) po to, by mieć dobrą pracę, ale dla satysfakcji i samorozwoju. Mi kolejne tytuły i kursy nie przyniosą dużej podwyżki albo nawet nie spowodują żadnej różnicy w pensji, ale nie wyobrażam sobie przestać się uczyć. Ledwie jedno kończę, a już się zastanawiam, co dalej zacząć. A im człowiek dłużej aktywny umysłowo, tym zazwyczaj później się zaczyna i łagodniej postępuje otępienie na starość:blink:
aisa Dużo zdrówka:tak:
mamakubulki Teściowa chce, żebyś się jak najlepiej zajęła jej synkiem, bo przecież sam nie może sobie obiadu ugotować, jak żona w pracy. Nie tak go wychowywała;-) Życzę ci dużo cierpliwości:tak:

Iza co sobie sama zrobiłas?

Najlepszego dla mojego Tomaszka buzzzzzzzzzzzzi :*

natalia i zdec dziękuję ,ze pamietałyscie :-) ,a reszta :-( hmmm................

Ostatnia edycja:
Najlepsze życzenia dla Majuni (wow, 8 miesięcy!!!) i Tomaszka!!!!!!!!!!!!!!!!! Rośnijcie zdrowo wśród kochającej rodzinki!!!!!!!!!!!!

Boszzzzzzzzzzzzzzz taksówkarz pojechał do Otwocka :no::eek::szok:
Mi Mamusie wywiózł .... A moja mama :-D oczywiście nigdy nie wie jak do nas dojechać więc myslała że dobrze jadą:tak:
Teraz już wracają , miejmy nadzieję że teraz trafi:-p

reklama
Do góry