reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Zdec, Ewa - wszystkiego najlepszego dla Waszych księzniczek:tak:
Lencja - zdrówka dla Nelci - bidulka
nadika - ja tez mam problem ze skazą u Miśki - pomimo restrykcyjnej diety (wyrzuciłam cały nabiał i jajka - również ten ukryty, czytam każdą etykietke, wędliny piekę sobie sama schab lub karczek, ciasta też) nadal się utrzymują zmiany na policzku i nóżkach, rączkach, brzuszku, pleckach... kąpiemy w emolientach, pierzemy w jelpie - nasza lekarka dała nam maść pimafucort (mało tego stosuję bo to sterydowa maść, więc tylko daję na te zaognione zmiany by podleczyć) i kazała ograniczyć dietę małej ale nie było dużej poprawy więc od nowa kazała Jej rozszerzać - na moje pytanie czy mam się udać do alergologa czy dermatologa to powiedziała, ze na razie nie ma sensu bo pzrepisza maść i każą ograniczyć dietę a to już zrobiłyśmy
9 grudnia zapisałam się na te warsztaty z aktywnych mam w Katowicach i tam ma być lekarz dermatolog w trakcie specjalizacji z alergologii również to może mi cos powie

reklama
Jeśli chodzi o opóźnienia kurierów to nie wiem jak jest w innych firmach ale u mojego męża (pracuję w biurze jednej w firm kurierskich) te opóźnienia nie wynikają z winy kurierów lecz centrali, tzn były duże opóźnienia przyjazdów paczek z centrali. Nie wiem jak inne firmy ale u niego kurierzy będą jeździć też przez cały weekend więc pewnie inne odziały też. Możliwe że paczki szybko dojdą :-) tylko szkoda mi że mój mąż też w sobotę będzie musiał iść do pracy, tym bardziej że coś go łapie :-( a w biurze ciągły przeciąg :-(

Jesteśmy po wizycie u lekarza..
Wirusowe zapalenie górnych dróg oddechowych i dodatkowo obstrukcja oskrzeli...
Lekarz straszy, że ta obstrukcja to na tle alergicznym i może o astmie świadczyć...
Po chorobie mamy zrobić badania i odwiedzić alergologa.
Tak więc u nas nieciekawie mówiąc delikatnie..
Zmykam do Nelci...

lencja czy przypadkiem nie chodziło Ci o obturacje oskrzeli??? a nie obstukcje? obstrukcja to zaparcie.....

Ale się wkurzyłam:wściekła/y::wściekła/y: zamówiłam foto-kalendarze i są takie se:-( zdjęcia jakieś ciemne, a nie były takie w oryginale:-( no cóż, pewnie dla dziadków i tak będą wspaniałe

zdec- to dobrze ze z główką ok:tak:, powiedział o wodniaku coś więcej, sam się wchłonie?

perfecta zainspirowałaś mnie tym krzesełkiem ;) też kupię to za 206zł, dzieki ;)
gosiagro avena współczuję.... ja przez ostatanie kilka tyg nic nie zamawialam prezez internet, bo mialam uraz po tym jak mi przyszla spleśniała zabawka grr
kasiek świetnie wyglada Twój książę, uwielbiam tą fotkę z jęzorkiem ;)
anecznik ja juz nawet teściowej zapowiedziałam, że nie myję okien!!! jak dla mnie to postęp, powiedziałabym nawet, że sukces, bo wcześniej teściowej nie odwazyłabym się powiedzieć tak straszną rzecz ;) hehe

Karolinko i Natalko wszystkiego najlepszego, badzcie zawsze źródłem radości dla rodziców!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Cześć

Dziewczyny, które mają dzieci ze skazą, czy u Was objawia się to zmianami skórnymi czy były/są zmiany w postaci np. krwi w kupce? U nas kilka razy zdarzyły się pasemka krwi w ilości kilku sztuk w kupie, lekarz kazał odstawić nabiał, odstawiłam wszystko, ukryty też, ale dopiero 3 dzień nie jem nabiału, a to chyba dopiero po 4 dniach z organizmu się pozbywamy wszelkich pozostałości. Tak czy siak, nie jestem przekonana, że to to, przez ostatnie 3 dni, na 3 kupy dziennie w jednej wynajdujemy maleńką 2-4 mm niteczkę krwi...czy ktoś się spotkał z czymś takim?

reklama
natuska a napisz mi czy te zmiany skórne jakoś się zmieniają czy cały czas tak samo wyglądają? Natan ma tak,że na początku miał taką chropowatą skórę, drobne krostki a teraz te krostki się zaczerwieniają, a gdzie nie gdzie skóra robi się taka ciemniejsza, w sumie nie wiem jak to opisać. Najgorzej wygląda szyja i buźka przy ustach bo najbardziej jest narażona na podrażnienia.
Andzia_S to daj znać jakbyś czegoś się dowiedziała na warsztatach, Jednym słowem to straszna ta skaza - mama się męczy i co najgorsze dziecko się męczy :( a napisz od kiedy mała ma stwierdzoną skazę, bo Natan ma od ok miesiąca. Podrzuć jakiś dobry przepis na ciasto dla nas, w środę mąż ma urodzinki więc chętnie coś upiekę :)

Lencja współczuje i dużo zdrówka dla małej!!!

Lena zagłosowane

Do góry