reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

dziewczyny z tymi danonkami to nie jest tak ze ja na wlasna reke podaje Ksawciowi bo w zyciu nie chcialabym zrobic mu zadnej krzywdy!!! jest naszym dlugo wyczekiwanym dzieckiem!!!!bylam na konsultacji u lekarza i pani dr mowila ze mam sprobowac na poczatku zaczac od jednej lyzeczki i obserwowac no i tez tak robilam a ze jest ok i mu smakuje wiec dostaje czasem...

reklama
agusia44 odpisz mi na post ,zadalam ci tam pytanie,a z reguly nie lubie sie powtarzac

No ja dzisiaj tez udka robie.Myslalam,ze robisz jakis smakołyk. A własnie, zanacie moze jakis łatwy i dobry przepis na zapiekanke?

agusia ale po co te danonki? jak juz to nie lepiej jogurt naturalny z owocem? przeciez tam pelno chemicznego swinstwa
poza tym dzieci moga jogurty dopiero kolo 8 m-ca.
na pewno nie chcesz zrobic krzywdy, nikt cie o to nie posadza
zastanowilabym sie nad zmiana lekarza gdybym takie cos od mojego uslyszala

Lenka tyle to dopiero stan podgoraczkowy w pupci, paracetamol podaje sie jak jest kolo 38, tak mi przynajmniej moja lekarka mowila

to ta twoja lekarka jest jakas szurnieta ,a jak sie cos stanie twojemu dziecku to co wtedy? To moze od razu odstaw mleko modyfikowane i podawaj krowie :-)

Gosia to bedzie super koncert, na Massive tez bym sie wybrala, podobnie jak na Faithless i mase innych podobnych, moze za kilka lat spotkamy sie na jakims koncercie bo widze ze podobna muzyka nam sie podoba:)
na open tez wybieralam sie kilka lat, ciagle mialam czas az tu czas sie skonczyl i trzeba poczekac ale jak Jasiek podrosnie to zostanie na pare dni z babcia a mama przypomni sobie co znaczy mlodosc

kto wie może się spotkamy:-D fajnie by było, ja jeszcze lubię Thievery Corporation, Hooverphonic, Royksopp

Ale dziś szaro i ponuro :-( na szczęście nadal ciepło, więc zaraz pójdziemy na spacerek:tak:
Moja Małgoś też wcześnie wstaje, ale ją przekupuję, przekupuję i jeszcze raz przekupuję (cyckiem oczywiście) Ostatecznie na dobre wstajemy ok 11 :-D

szkoda, że ja tak przekupić nie mogę:-( widzę, że trzymasz się spacerkowego postanowienia:-D

Tak więc do 20 grudnia w domciu na pewno, a potem do pracy, no może jakoś poprzeciągam żeby na same swięta nie wracać tylko od 01.01.

z kim planujesz zostawić dziecko?

Gaja ma goraczke 37,5 w pupie dałam ibum myslicie ze to od zebów????na obiad udka z ziemniakami i sałata

to jeszcze nie gorączka, u niemowląt gorączka zaczyna się powyżej 38 stopni

agusia ale po co te danonki? jak juz to nie lepiej jogurt naturalny z owocem? przeciez tam pelno chemicznego swinstwa
poza tym dzieci moga jogurty dopiero kolo 8 m-ca.
na pewno nie chcesz zrobic krzywdy, nikt cie o to nie posadza
zastanowilabym sie nad zmiana lekarza gdybym takie cos od mojego uslyszala

zgadzam się z tobą, po co 5 miesięcznemu dziecku danonek? Agusia a co innego podajesz jeszcze dziecku?

Agusia sorry,ze tak zapytam ,ale czy ty jestes normalna,ze podajesz dziecku danonki ?????? Wiesz od kiedy sie wprowadza mleczne produkty od krowy ? 10-12 miesiac .

masz na mysli tego posta?
wiesz przykro mi :( zielonych papierow nie mam pediatra Ksawcia to bardzo dobry lekarz wiec nie mam zamiaru go zmieniac a i malemu nie dzieje sie absolutnie zadna krzywda!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a tak to podaje jeszcze kaszke i kleik bo niestety innego jedzenia nie toleruje ani sloiczki ani zrobione przez ze wszystkim wymiotujemnie jedzenie

masz na mysli tego posta?
wiesz przykro mi :( zielonych papierow nie mam pediatra Ksawcia to bardzo dobry lekarz wiec nie mam zamiaru go zmieniac a i malemu nie dzieje sie absolutnie zadna krzywda!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a tak to podaje jeszcze kaszke i kleik bo niestety innego jedzenia nie toleruje ani sloiczki ani zrobione przez ze wszystkim wymiotujemnie jedzenie

agusia spokojnie nikt cie nie oskarza :) po prostu jako mamy jestesmy wyczulone na takie dziwne zalecenia lekarza, ale widac mial jakies podstawy by tak zlecic. A Ksawus malo przybiera? bo nam lekarka zalecila sinlac dzieci go ponoc uwielbiaja:tak:

37,5 to nie goraczka ja bym ibumu nie podawala od razu (w pupci jest zawsze 0,5 stopnia wiecej niz pod pacha albo w uchu)

my po spacerku teraz pionizujemy po jedzeniu i czytamy bb story:-D

Ale z czym ci przykr, poczytaj w necie jak mozes zaszkodzic dziecku podajac mu produkty z krowim mlekiem. A jak pediatra ci kaze skoczyc z mostu to tez to zrobisz???

Cytuje wypowiedz znaleziona na necie
"Zaleca się , że mleka krowiego nie powinno się podawać dzieciom do 3 lat ze względu na zbyt dużą zawartość białka .A także podawane zbyt wcześnie może wpływać na to że dziecko będzie mieć alergię w przyszłości ... Jeśli w twojej rodzinie nie ma alergików - możesz po 1 roku ale w niewielkich ilościach np. kaszka manna na mleku , budyń itp "

Dziewczyny wejdzcie na watek "Z"
'

Ostatnia edycja:
reklama
A ja danonkom mówię TAK!!!!! Bezmlecznym i bezglutenowym ale:-)
Specjalistą nie jestem ale na danonki dla naszych maluchów to chyba za wcześnie, gdyby można było podawać zwykłe mleko to w jakim celu byłyby mleka modyfikowane?

agusia - fajne te ubranka, a te danonki to może skonsultuj z jakimś innym lekarzem

Do góry