reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witajcie, ale tu produkcja od rana ledwo nadrobiłam co pisałyście, co kończyłam jedną strone to przybywała następna. My mamy dzisiaj cieżki dzień, Oskar maruda-paskuda od samego rana, teraz też lezy w łóżeczku i nie może się zdecydować czy chce spać czy nie. O nocy juz nie wspomnę. Kurcze nie pamiętam by z Wiktorii ząbkowaniem tez tak cięzko było.
No a ja od dzisiaj na urlopie:-)wczoraj zakończył mi się macierzyński, i jak sobie pomyslę o powrocie do pracy...brry.

Wczoraj miałam przeboje z Netią, podpisałam z nimi umowę na świadczenie usług telefonicznych i internetowych od 01.11 dzisiaj jest 03.11 i juz wypowiadam umowę. Zrobili mnie tak w konia z internetem że hej. Przez nich moja umowa z neostradą nie dość ż nie została rozwiązana z dniem 31.10 to jeszcze zamieniła się w umowę na czas nieokreśloną z opłata strasznie wysoką bo bez promocji. I nawet łaskawie mnie o tym nie powiadomili. Tylko dzięki mojej wrodzonej ciekawosci sie o tym dowiedziałam.

Wkońcu mały zasnął, tylko już raz przebudził się z placzem.

katarzynajanicka - my kupiliśmy taki fotelik • Bebe Confort Iseos Neo Plus Lifestyle Grey • Electromarket.pl - - 0-18 Kg • KLIKNIJ • długo wybierałam fotelik - pierwsza dalsza trasa za nami i sprawdził się rewelacyjnie, zastanawiałam się nad takim od 9 do 25 kg i podobnie jak emalia82 myslałam że takiego się już nie opłaca - niestety Oskar jeszcze sam nie siedzi a z nosidełka juz wyrósł i musialam kupić jeszcze taki który ma możliwość montowania i przodem i tyłem do kierunku jazdy a tych 9-25 nie mozna już tyłem montowac - przynajmniej ja takiego nie znalazłam

kreatorka - ja już jeżdze od ponad dwóch tygodni spacerówką Tako jumpera:-)i jestem bardzo zadowolona, mam dodatkowo włożony śpiworek polarkowy i jest oskarowi bardo cieplutko. Jak spi to kłade go zupełnie plasko jak nie śpi to siedzi na półleżąco i ogląda swiat:-)Buda jest duża i super chroni od wiatru.

no to sobie popisalam...znowu mały się obudził i znowu płacz.A a sama do wieczora...

Mam nadzieje że dam rade.
Trzymajcie się
Miłego dnia

Karolinko, Natalko - wszystkiego najlepszego!

Ostatnia edycja:
o rany co za produkcja, normalnie jak za czasow ciazowych

Gosia z checia poszlabym na jego koncert bo pewnie chodzi o Tricky od Karmakomy? tyle ze jednak za daleko, gdyby jeszcze Berlin to moze...
Agusia nie chce cie martwic ale zajrzyj na strone danona co pisza o danonkach, nawet producent zaleca podawanie danonkow od 3 roku zycia a juz na pewno nie takim maluchom, przeciez one jeszcze nie trawia mleka krowiego
Zdec krzeselko kupuje ale bez stolika, takie cos jak fishera tylko mam od chicco, a stolik z krzeselkiem kupie potem w ikeii, sa tanie i ladne
Kasiek u nas wit D podaje sie do roku, nie wazne czy piers czy mm, a jak pieknie twoj maluch juz siedzi w tym krzeselku
eagle gratulacje przewrotow, Jaskowi sie odwidzialo i juz sie nie przewraca;(
Lena gratulacje pierwszego siniaka a tak powaznie to trzeba coraz bardziej na nasze maluchy uwazac bo sie zrobily takie ruchliwe:)
Emalia fajny pomysl z tymi puzzlami, taki jakby dywanik
Avena mi pierwszy test tez nic nie pokazal, wywalilam go do smieci i nalalam wina na otarcie lez ale ze mi nie wchodzilo a od papierosow sie cofalo to wyciagnelam test ze smietnika a tam bladziutka, niesmiala druga kreseczka, myslalam ze umre ze szczescia, nastepnego dnia zrobilam jeszcze 4 testy
a teraz bladziutka kreseczka spi w wozeczku i daje mamie wypic kawe

Karolciu, Natalko wszystkigo najlepszego maluszki slodkie

ja tez Jasia karmie jeszcze w lezaczku, mimo ze krzeselko sie troche rozklada

dziewczynki a napiszcze mi co jest takiego swietnego w tych spacerowkach maclarena? jestem zupelnie ciemna w tym

Chyba was nie nadrobie, wstalysmy o 10 (tzn ja bo mala juz nie spala od 9 ale sie ladnie bawila w lozeczku) i cos slysze ze juz sie z drzemki budzi..

z tego co pamietam
Kasiek tutaj zalecaja wit D do 4roku zycia podawac chyba oszaleli:szok:
Klementinka mi sie Mclaren podoba poza tym tanie tu sa dosyc na przyszla wiosne planujemy zakup (widzialam Mclarena z Hallo Kitty albo mi sie przewidzialo..pozniej sprawdze), ladnie napisalas o tych kreseczkach
emalia te piankowe puzzle super a Jasiu na nich jaki zadowolony :tak:
eagle gratuluje przewrotow

Gratuluje zabkow u nas nadal pusto w buzi :-D:-D

koniec pisania

ale szalejecie dziewczyny jak mało kiedy i nie nadążam z czytaniem nawet:-)
korzystam z chwili że marudek zamęcza żyrafę i mam nadzieję że pójdzie spać niedługo, Asia również to będzie chwila ciszy i spokoju:-)
Dzięki. Widzę że model z pałąkiem jest już za 1288zł:) Ale wszystko zależy od tego co się zaraz wydarzy! Idę na rozmowę z szefową, trzymajcie kciuki.....plizzzzzzzzzzzzzzzz

ewela jak sprzedasz tego quinny to akurat:) Pewnie nie podoba ci się to nierozkładanie do poziomu spacerówki?
trzymamy, powodzenia

ja też musze się wybrać do pracy złożyć wniosek o te dodatkowe 2 tygodnie macierzyńskiego i urlop wypoczynkowy
Ojej... jakie spacerówki drogie!!! My mamy spacerówkę espiro atlantic, jest fajna i na nasze chodniki idealna, ale... no właśnie, jest za duża!!! Cały bagażnik zajmuje! Często podróżujemy więc chcemy kupić mniejszą ale nie wydawać tyle kasy... zamierzamy kupić coś takiego GRACO WÓZEK SPACEROWY MIRAGE+folia przed deszczem (1284361680) - Aukcje internetowe Allegro ktoś może go widział na żywo lub ma taki???

Teraz mamy taki:
Zobacz załącznik 297170

A krzesełko takie:
Zobacz załącznik 297171
och dajcie mi tu coś zjeść;-):-)
Zazdroszczę Wam że macie takie fajnie babcie... mojej mamy nie ma w kraju, a męża mama nigdy nie zaoferowała nawet że zostanie z małym albo żeby chociaż zabrała na spacer... hmmm... nie wiem o co jej chodzi... czy Wy same pytacie czy by się małymi zajęły czy same oferują? Ja nigdy nie poproszę...
moja mama wręcz sama się pyta czy nie przyjechac, zostać z maluchami czy wyjść na spacer chociaż z jednym, a raz w miesiącu zabiera Asię do siebie na weekend bez rodziców:-)
jak ja czasem potrzebuje to też nie ma problemu dzwonię do mamy i juz jest

do teściowej nigdy:tak: ( nie dzwoniłam, nie zadzwonie i nie puszczę na spacer z dziećmi) z resztą przez 2 lata Z Asią nigdy nawet na 5 minut nie wyszła, ba nawet nie zaproponowała:-) a mi to na ręke oczywiście

Butterfly - mój też czasami nie słyszy że Maja się obudziła, więc wtedy go szturcham, ale ważne ze ja nie muszę wstawać i szybko ponownie zasypiam:tak:

karo - rzeczywiście na bogato:szok:

emalia - jak Jasio pięknie wygląda na nowym dywaniku:-D

eagle - gratulacje:-D moja z brzuszka na plecki się jeszcze nie przekręca, natomiast w odwrotna stronę non stop:-D

Kasiek - u nas teściowa sama się oferuje, ostatnio to nam jakieś kino, zakupy proponuje jak jesteśmy już u nich:szok:

Anik - oni tak właśnie robią:szok: kończy się umowa nic nie mówią i dają kosmiczna stawkę:wściekła/y:

Klementinka - tak, to ten od Karmakomy:-D wtedy grał jeszcze z Massive Attack, teraz solo; koncert Massive Attack też mi się marzy:cool2:, byli u nas teraz w lipcu na Open'erze no ale cóż wtedy Majusia była taka malutka:happy2:

Karolinko i Natalko - sto lat!!!

reklama
Gosia to bedzie super koncert, na Massive tez bym sie wybrala, podobnie jak na Faithless i mase innych podobnych, moze za kilka lat spotkamy sie na jakims koncercie bo widze ze podobna muzyka nam sie podoba:)
na open tez wybieralam sie kilka lat, ciagle mialam czas az tu czas sie skonczyl i trzeba poczekac ale jak Jasiek podrosnie to zostanie na pare dni z babcia a mama przypomni sobie co znaczy mlodosc

patrzylam na maclarena ale rewelacji nie widze, poza rewelacyjna cena
my zostaniemy jeszcze tej wiosny w naszym traktorze, moze za rok przesiadziemy sie do lekkiej spacerowki
Koriander w Anglii tez sa tanie, chyba im dalej wysp tym drozej

Do góry