reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Jak upiec tort/ciasto w kształci kobiecych piersi z sutkami???

Moj D ma 21 listopada urodiny 30ste i chcialam mu strzelic takiego torcika sexy, jeszcze musze prezentosa zakupic :szok:

Ja kupiłam mojemu mężusiowi kubek z naszym zdjęciem i napisem "Super Tata" i matę do masażu
Torcik zrobiony , chłodzi się w lodówie :p Teraz musze pistacje porozbierać ze skorupek i obiadek zacząc robić bo za 2 h będzie w domu. Nogi mi juz w tyłek wchodzą:)
Ewela - wydaje mi się że najlepiej Ci będzie zrobić z róznej srednicy kółek wycietych z biszkopta Od nawiększego do najmniejszego , poprzekładać warstwy masą a na topie dać np wisienkę. Fajny pomysł że też nie pomyślałam....

ewela - jak masz cyfre plus na chyba 74 kanale jest kanał TLC tam jest program gdzie robia torty i oni rzeżbią w biszkoptach własnie z takich warstw jendej na drugiej wycinaja różne kształty
Dobra lecę bo zebrac się nie mogę jakos:(

Jak upiec tort/ciasto w kształci kobiecych piersi z sutkami???

Moj D ma 21 listopada urodiny 30ste i chcialam mu strzelic takiego torcika sexy, jeszcze musze prezentosa zakupic :szok:

Ewela tu masz pomysły na torty :happy2:
| Kreatywny Cukier

wejdź w zakładke DLA DOROSŁYCH na górze strony-tam sa kobiece piersi na którejś stronie.
A zrobić je mozesz tak że układasz na sobie kilka warstw biszkoptów przełożonych kremem(2 osobne wieżyczki),potem to schładzasz a nastepnie nozem kształtujesz kształt "2 pagórków" na to możesz położyć mase cukrowa lub marcepanową albo obsmarowac wsio kremem.Sutki z wisienek lub kremu;-)
pict0007.jpg

Witam,

ja dziś po wizycie u kosmetyczki :-) i w pracy po skierowanie na badania ...

Mała u babci, babcia zachwycona ... ehhhh... dobrze z taką babcią...

Kpi a jak podnioslas plecki? wozisz Natalke juz w spacerowce czy jakas poduszeczke dajesz pod plecki
wlasnie tez mam ten problem bo Jas juz nie chce na lezaco w wozku i spokoj jest tylko jak spi, jak sie budzi to sie drze bo mu nudno

nasza gondolka ma 6 pozycji podnoszenia plecków, jesteśmy na trzeciej:-), chciałabym w gondolce wozić Natalke przez zime - tak chyba cieplej niż w spacerówce

U mnie w gondolce jest możliwość troszkę podniesienia dziecka mniej więcej na takiej zasadzie jak w spacerówce....tak że mała będzie mogła za jakiś czas (a w zasadzie chyba już bym mogła jej tak zrobić) podziwiać z lepszej perspektywy świat!!!

Co do posta to wczoraj tak miałam...Ambitnie chcuiałam odpisać wszystkim .....pisałam 20 minut i myślałam że szlag mnie trafi....Oby dziś było lpeiej bo nie reczę za siebie....
Gratulacje dla Twojej spryciuli i oczywiście winszuję udanego spaceru,....Moja na spacerze mogłaby byc ze 3 godziny....tylko mamusi "leniwcowi" nie zawsze się chce tyle chodzić!

odrzuć lenia póki ładne dni!
zima juz nie będzie tak fajnie tyle spacerować...

hej

A ja poszukuję zaproszeń i innych gadżetów na chrzest, ale mam frajdę:-D Oczywiście na allegro:-D

podrzuć linki jak znajdziesz coś fajnego, ja tez musze sie zaczac powoli rozgladać :)

witam się i ja
kpi23 u Was ząbkowanie może przebiegać bezobjawowo:tak:

poważnie tak może? ale super by było...

Witam:)
O matko jaka tu produkcja od rana. Jeszcze wczorajszej nie nadrobiłam (w ciągu dnia troszkę czytałam gdy Karolina dżemki łapała).
U nas noc SUPER:) Karola spała od 22 do 7 poczym zjadła 130 i spała do 9 a teraz sama bawi się w łóżeczku. Kochane dziecko dało rodzicom odpocząć.
Ale ten czas leci Karolcia dziś kończy 5miesięcy. A dopiero się urodziła. Tydzień temu miną rok jak pierwszy raz ją na usg zobaczyłam.

Dobra idę poczytać co słychać.

Buziaki dla Karolci ... Ja rok temu z niecierpliwością czekałam na termin USG, żeby serduszko zobaczyć ....

Zazdroszczę Wam że macie takie fajnie babcie... mojej mamy nie ma w kraju, a męża mama nigdy nie zaoferowała nawet że zostanie z małym albo żeby chociaż zabrała na spacer... hmmm... nie wiem o co jej chodzi... czy Wy same pytacie czy by się małymi zajęły czy same oferują? Ja nigdy nie poproszę...

moja Natalcia też ma taką babcię, obiecuje, że przepuści z Natalcią cały majątek na podróże ... a ja? chyba bagażowym zostanę:-D
z teściową nie ma tematu, a z mama to na zmianę, ona proponuje, ja pytam

no juz kasiek mi znalazla to urzadzonko :-)

to krzeselko z ikeii jest fajne,ale szkoa,ze nie ma kólek,zeby je przesuwac po chałupie. A ma ktorAS z was wanienke z ikei?

ja mam wanienkę z ikei i antypoślizgi sprawdzają się super, jest tylko jedno ale ... wanienka robi się za mała ... tak więc oczkujemy kiedy Mała usiądzie, wtedy znów będzie lepiej

reklama
kto wie może się spotkamy:-D fajnie by było, ja jeszcze lubię Thievery Corporation, Hooverphonic, Royksopp
Thievery lubie, Royskopp znam ale Hooverphonic nie, zaraz cos sobie zapodam na wrzute:)
juz nawet swojej muzyki nie slucham, ciagle tylko Mozart dla dzieci i dzieciece przeboje u nas leca

agusia sie nie denerwuj, po prostu to dziwna dla nas sytuacja ze lekarz cos takiego zalecil
a na co ona to zalecila? moze sa jakies wskazania u Ksawerka? mojej kuzynki syn nie tolerowal zadnego mm, nawet sojowego, przeszla z nim wszystkie mozliwe mleczka az w 7 m-cu podala mu rozwodnione laciate i bylo ok, moze u was tez cos podobnego bylo

Ewela a tort sama bedziesz robic?
kurka a ja na diecie i moge se tylko popatrzec;(

Do góry