reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

Kasiek - a mierzyłaś temperaturę małemu? może to tylko chwilowe :) 3mam kciuki za dzisiejszą nockę.

A my dzisiaj same na placu boju bo mąż wychodzi na imprezę firmową... a na 4:30 ma do pracy więc praktycznie pojedzie tam na chwilę autem żeby się pokazać i wróci. A ja dzisiaj zjadłam pomidora ze skórką i taki tego efekt był że wylądowałam przyklejona do wc bo mi chyba się skórka przykleiła do żołądka... :( ale już jest oki...
Aaaa i kupiłam sobie wagę :D (w końcu) - muszę się wziąć za siebie i trochę popracować nad spadkiem wagi ... mimo że obecnie waże tyle ile przed ciążą i mimo pochłaniania masy słodyczy i innych dobroci nie idzie w górę to ograniczenie słodyczy i zdrowsze jedzonko spowodują że spadnie mi trochę tu i ówdzie ;) Jak wyjeżdżałam na studia to przy wzroście 172cm miałam 54 kg na liczniku... Teraz to marzenie raczej mało realne :)

reklama
Dziękuję Hefi i Nadika... gorączki nie ma, teraz drzemie i jak na razie nie kaszle... może to alergiczne? tak mówił lekarz że może wydawać się jak by kasłał i kichał a to może być alergia... ahhh... już sama nie wiem... zobaczę jak minie nocka, jak będzie źle to na pogotowie!!! Dobrze że mam blisko! ;)

Nadika - mojemu tylko raz udało się przewrócić, więc to po prostu zależy od ich humorku i chęci. Nic się nie martw, niektóre dzieciaczki po prostu wcześniej zaczynają wszystko a niektóre w swoim czasie :)

Ostatnia edycja:
Agi78: super, że juz sie oprawilo, bo sie Polcia pewnie strasznie meczyla
Zdec Emilka potrafi już ok.17, 18 zasnac na dluzej, ale staram sie ja budzic na 20 na kapiel i jedzonko :)
mama kubulki moja Emilka to sie bez pomocy ani z brzuszka na plecki, ani z pleckow na brzuszek nie przewraca. Tylko raz chyba przez przypadek fiknela na przewijaku z brzuszka na plecy, ale to bylo ze 2tyg temu i sie nie powtorzylo. I teraz tylko na boczki sie kreci. Za to do siadania i chodzenie sie wyrywa :) A jak juz usiadzie (oczywiscie z pomoca), to sie nie da polozyc i tak smiesznie sie opiera. Albo jak na reku lezy przed lub po karmieniu, to sie cala spina, zeby usiasc i stęka przy tym z wysilku i wyglada, jakby zaraz mialo jej sie udac :D
Ja mojej blizny po cc niczym nie smaruje- sama czasem zbieleje, widze to po moich kolezankach. Juz jest troszke bledsza, choc dalej rozowo-fioletowa
Perfecta z brzuszkiem Emilki wszystko w porzadku, a przy puszczaniu bakow smieje sie lub ignoruje, jakby pierdzenie w towarzystwie bylo zupelnie naturalne :D
Lena u mnie obylo sie bez lekow na katarek- tylko odsysanie frida i nawilzanie sola fizjologiczna, i pod nozki lozeczka od strony glowki podlozylam ksiazki, zeby Emilce sie lepiej oddychalo w czasie snu z glowka uniesiona troche wyzej. Slyszalam, ze Otrivin extra care jest dobry, ale nie stosowalam
koriander staraj sie trzymac glowke Lili dosyc wysoko w czasie karmienia i zaraz po karmieniu, to jej sie nie bedzie tak mocno cofac tresc pokarmowa. Nie wiem, czy z takim maluchem sie uda, ale warto karmic czesciej a w mniejszych ilosciach, bo zoladek jest mniej przepelniony i wtedy tresc sie tak nie cofa

stellaDODO- gratuluje umiejętności maluszka :)

Ola_fasola- zostawilas męża z córeczką?? Jak sobie poradził?
zdec- cieszę się że Natalka mniej się budzila- oby juz jej tak zostało. Ja klade spać ignasia o 19 więc najpóxniej do 17 pozwalam mu spac (ale zdarza się że żle spal w dzień więc jesli jest bardzo zmęczony to nawet o 18 potrafi się zdrzemnać ale wtedy po 15 min go budzę).
Mój synek lubi sie bawić na macie i to dla mnie zbawienie ale co kilka dni zmieniam mu zabawki bo zauwazyłam ze nudzi sie po jakims czasie( więc jedne chowam a drugie wyciągam).
Klementinka- cieszę się że podróż sprawnie poszła. Zdrowka dla Jasia
lena DTR- niestety nie pomogę bo odpukac Ignas jak do tej pory nie byl na nic chory
Anik- tez jestem w szoku że Oskarek tak pięknie sam siedzi:szok:
kasiajanicka- współczuję potracenia kasy, tak to jest jak się co innego ma na umowie a co innego dostaje :( dobrze że mój T. ma normalnie płacone, ja narazie tez ale tylko do grudnia a później wychowawczy (jak bym nadal mieszkała w Toruniu to pewnie wróciłabym do pracy ale przeprowadzilismy się i dopiero powoli zacznę się za czymś nowym rozgladać)
avena- wogóle nie pomyślałam o tej zmianie czasu Ignasia kąpiemy o 18 to od 17 będzie czekał:szok: chyba trezba faktycznie powoli przesuwać
Agi78- cieszę się że Polcia juz lepiej się czuje i bephanten pomaga
koriander- przykro mi ze Lili ma refluks ale najwazniejsze że juz wiecie, napewno da się to wyleczyć. Dobrze że mała ladnie przytyła w ostatnim miesiącu.
Perfekta- zdrówka życzę. Ja też czułabym się osamotniona bo dopiero co przeprowadzilismy się do szczecina ale naszczęście jedna z moich najlepszych koleżanek ze studiow mieszka 500 m od naszego bloku i w sierpniu urodziła córeczkę :) więc mam z kim spacerować
nadika- slyszałam ze te umiejętności do końca 6 m-ca musi dziecko umieć więc jest jeszcze czas. Może podłoże ma znaczenie. Mój synek leży na macie (pod nią sa rozłozone pózle piankowe)

Chyba udalo się nadrobić :)

Ignaś od 19 smacznie śpi. Zaczęlam czytac mu wiersze na dobranoc (słucha i się cieszy).

Jakos minał dzionek bez męża (jeszcze dwa) ale jakos smutno mi bez niego :(

U nas po południu pogoda się poprawiła, przestało tak wiac i słoneczko nawet świeciło więc 2 godzinki bylismy na spacerku:-)

My juz po wizycie..... no i niestety.. po dlugim wywiadzie okazuje sie ze mamy refluks :no::no:. przez to m.in u Lili takie slabe przybieranie (bo kwas zoladkowy sie cofa i piecze i mala nigdy nie dokonczy picia na tyle na ile by powinna), placzliwosc jak sie ja polozy, no i ulewanie :-:)-( Jedyne pocieszenie ze przytyla 600g w miesiac wiec nie ma jakiejs tragedii przynajmniej pod tym wzgledem

Nie wiem nie mam sily myslec musze poczytac o co chodzi i co teraz musimy robic :-( Az mi sie chce ryczec mala i tak juz sie nacierpi przez zeby no kurde no :no:
dobrze ze juz to stwierdzili, teraz mozecie Lili pomoc
pewnie dostanie mleko AR i bedziecie klasc wyzej glowke, zycze zeby do pierwszych urodzinek refluks minal

U mnie tez dzisiaj masakra;(I do tego przeziebienie az siedze i rycze boję się nocy oby nie miała gorączki;(A jak wy teraz mierzycie gorączkę??
ja tez sie strasznie denerwowalam tym wirusem Jasia
oby jak najszybciej przeszlo
Dziewczyny, już mi ręce opadają... dwa dni z rzędu byłam z małym u lekarza bo kicha i kaszle a oni nic nie widzą!!! Mały dziś oprócz na spacerku to prawie w ogóle nie spał bo go budzi kaszelek... boję się dzisiejszej nocki...

mniejmy nadzieje ze to nic powaznego, moze masz suche powietrze w mieszkaniu?

o rany, jak ta zmiana czasu bedzie to Jas na noc bedzie zasypial o 17 a wstawal o 6? jak ja to zniose

reklama
Do góry