reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kasiek - a mierzyłaś temperaturę małemu? może to tylko chwilowe :) 3mam kciuki za dzisiejszą nockę.

A my dzisiaj same na placu boju bo mąż wychodzi na imprezę firmową... a na 4:30 ma do pracy więc praktycznie pojedzie tam na chwilę autem żeby się pokazać i wróci. A ja dzisiaj zjadłam pomidora ze skórką i taki tego efekt był że wylądowałam przyklejona do wc bo mi chyba się skórka przykleiła do żołądka... :( ale już jest oki...
Aaaa i kupiłam sobie wagę :D (w końcu) - muszę się wziąć za siebie i trochę popracować nad spadkiem wagi ... mimo że obecnie waże tyle ile przed ciążą i mimo pochłaniania masy słodyczy i innych dobroci nie idzie w górę to ograniczenie słodyczy i zdrowsze jedzonko spowodują że spadnie mi trochę tu i ówdzie ;) Jak wyjeżdżałam na studia to przy wzroście 172cm miałam 54 kg na liczniku... Teraz to marzenie raczej mało realne :)

reklama
Dziękuję Hefi i Nadika... gorączki nie ma, teraz drzemie i jak na razie nie kaszle... może to alergiczne? tak mówił lekarz że może wydawać się jak by kasłał i kichał a to może być alergia... ahhh... już sama nie wiem... zobaczę jak minie nocka, jak będzie źle to na pogotowie!!! Dobrze że mam blisko! ;)

Nadika - mojemu tylko raz udało się przewrócić, więc to po prostu zależy od ich humorku i chęci. Nic się nie martw, niektóre dzieciaczki po prostu wcześniej zaczynają wszystko a niektóre w swoim czasie :)

Ostatnia edycja:
Agi78: super, że juz sie oprawilo, bo sie Polcia pewnie strasznie meczyla
Zdec Emilka potrafi już ok.17, 18 zasnac na dluzej, ale staram sie ja budzic na 20 na kapiel i jedzonko :)
mama kubulki moja Emilka to sie bez pomocy ani z brzuszka na plecki, ani z pleckow na brzuszek nie przewraca. Tylko raz chyba przez przypadek fiknela na przewijaku z brzuszka na plecy, ale to bylo ze 2tyg temu i sie nie powtorzylo. I teraz tylko na boczki sie kreci. Za to do siadania i chodzenie sie wyrywa :) A jak juz usiadzie (oczywiscie z pomoca), to sie nie da polozyc i tak smiesznie sie opiera. Albo jak na reku lezy przed lub po karmieniu, to sie cala spina, zeby usiasc i stęka przy tym z wysilku i wyglada, jakby zaraz mialo jej sie udac :D
Ja mojej blizny po cc niczym nie smaruje- sama czasem zbieleje, widze to po moich kolezankach. Juz jest troszke bledsza, choc dalej rozowo-fioletowa
Perfecta z brzuszkiem Emilki wszystko w porzadku, a przy puszczaniu bakow smieje sie lub ignoruje, jakby pierdzenie w towarzystwie bylo zupelnie naturalne :D
Lena u mnie obylo sie bez lekow na katarek- tylko odsysanie frida i nawilzanie sola fizjologiczna, i pod nozki lozeczka od strony glowki podlozylam ksiazki, zeby Emilce sie lepiej oddychalo w czasie snu z glowka uniesiona troche wyzej. Slyszalam, ze Otrivin extra care jest dobry, ale nie stosowalam
koriander staraj sie trzymac glowke Lili dosyc wysoko w czasie karmienia i zaraz po karmieniu, to jej sie nie bedzie tak mocno cofac tresc pokarmowa. Nie wiem, czy z takim maluchem sie uda, ale warto karmic czesciej a w mniejszych ilosciach, bo zoladek jest mniej przepelniony i wtedy tresc sie tak nie cofa

stellaDODO- gratuluje umiejętności maluszka :)

Ola_fasola- zostawilas męża z córeczką?? Jak sobie poradził?
zdec- cieszę się że Natalka mniej się budzila- oby juz jej tak zostało. Ja klade spać ignasia o 19 więc najpóxniej do 17 pozwalam mu spac (ale zdarza się że żle spal w dzień więc jesli jest bardzo zmęczony to nawet o 18 potrafi się zdrzemnać ale wtedy po 15 min go budzę).
Mój synek lubi sie bawić na macie i to dla mnie zbawienie ale co kilka dni zmieniam mu zabawki bo zauwazyłam ze nudzi sie po jakims czasie( więc jedne chowam a drugie wyciągam).
Klementinka- cieszę się że podróż sprawnie poszła. Zdrowka dla Jasia
lena DTR- niestety nie pomogę bo odpukac Ignas jak do tej pory nie byl na nic chory
Anik- tez jestem w szoku że Oskarek tak pięknie sam siedzi:szok:
kasiajanicka- współczuję potracenia kasy, tak to jest jak się co innego ma na umowie a co innego dostaje :( dobrze że mój T. ma normalnie płacone, ja narazie tez ale tylko do grudnia a później wychowawczy (jak bym nadal mieszkała w Toruniu to pewnie wróciłabym do pracy ale przeprowadzilismy się i dopiero powoli zacznę się za czymś nowym rozgladać)
avena- wogóle nie pomyślałam o tej zmianie czasu Ignasia kąpiemy o 18 to od 17 będzie czekał:szok: chyba trezba faktycznie powoli przesuwać
Agi78- cieszę się że Polcia juz lepiej się czuje i bephanten pomaga
koriander- przykro mi ze Lili ma refluks ale najwazniejsze że juz wiecie, napewno da się to wyleczyć. Dobrze że mała ladnie przytyła w ostatnim miesiącu.
Perfekta- zdrówka życzę. Ja też czułabym się osamotniona bo dopiero co przeprowadzilismy się do szczecina ale naszczęście jedna z moich najlepszych koleżanek ze studiow mieszka 500 m od naszego bloku i w sierpniu urodziła córeczkę :) więc mam z kim spacerować
nadika- slyszałam ze te umiejętności do końca 6 m-ca musi dziecko umieć więc jest jeszcze czas. Może podłoże ma znaczenie. Mój synek leży na macie (pod nią sa rozłozone pózle piankowe)

Chyba udalo się nadrobić :)

Ignaś od 19 smacznie śpi. Zaczęlam czytac mu wiersze na dobranoc (słucha i się cieszy).

Jakos minał dzionek bez męża (jeszcze dwa) ale jakos smutno mi bez niego :(

U nas po południu pogoda się poprawiła, przestało tak wiac i słoneczko nawet świeciło więc 2 godzinki bylismy na spacerku:-)

My juz po wizycie..... no i niestety.. po dlugim wywiadzie okazuje sie ze mamy refluks :no::no:. przez to m.in u Lili takie slabe przybieranie (bo kwas zoladkowy sie cofa i piecze i mala nigdy nie dokonczy picia na tyle na ile by powinna), placzliwosc jak sie ja polozy, no i ulewanie :-:)-( Jedyne pocieszenie ze przytyla 600g w miesiac wiec nie ma jakiejs tragedii przynajmniej pod tym wzgledem

Nie wiem nie mam sily myslec musze poczytac o co chodzi i co teraz musimy robic :-( Az mi sie chce ryczec mala i tak juz sie nacierpi przez zeby no kurde no :no:
dobrze ze juz to stwierdzili, teraz mozecie Lili pomoc
pewnie dostanie mleko AR i bedziecie klasc wyzej glowke, zycze zeby do pierwszych urodzinek refluks minal

U mnie tez dzisiaj masakra;(I do tego przeziebienie az siedze i rycze boję się nocy oby nie miała gorączki;(A jak wy teraz mierzycie gorączkę??
ja tez sie strasznie denerwowalam tym wirusem Jasia
oby jak najszybciej przeszlo
Dziewczyny, już mi ręce opadają... dwa dni z rzędu byłam z małym u lekarza bo kicha i kaszle a oni nic nie widzą!!! Mały dziś oprócz na spacerku to prawie w ogóle nie spał bo go budzi kaszelek... boję się dzisiejszej nocki...

mniejmy nadzieje ze to nic powaznego, moze masz suche powietrze w mieszkaniu?

o rany, jak ta zmiana czasu bedzie to Jas na noc bedzie zasypial o 17 a wstawal o 6? jak ja to zniose

reklama
Do góry